В Epic Games Store роздають Godfall Challenger Edition та Prison Architect

На найближчий тиждень дві гри в магазині Epic Games Store набули статусу безкоштовних: Godfall Challenger Edition та Prison Architect. Їх можна додати до своєї бібліотеки до 16 грудня включно. Одночасно з цим Godfall Challenger Edition буде доступна безплатно на консолях Sony PS 4/5 в рамках підписки Playstation Plus до 3 січня.

Godfall Challenger Edition

Godfall Challenger Edition є спрощеною версією рольового бойовика Godfall. Гравцям доступно три режими Lightbringer, Dreamstones та Ascended Tower of Trials без тривалого прокачування персонажа. Зі старту дається герой 50 рівня з необхідною кількістю балів навичок, а також відповідною зброєю та бронею. Грати можна самому чи в кооперативних режимах з іншими гравцями.

Godfall Challenger Edition не має доступу до всього контенту Godfall, такого як сюжетна кампанія, режими полювання та дослідження світу. Проте завжди можна буде придбати базову гру або видання Deluxe Edition із розширеним доступом. Також власники повноцінних версій гри отримають опцію створювати нових персонажів на 50-му рівні або підвищувати рівень героїв із нижчим розвитком.

Prison Architect

Prison Architect є варіацією містобудівного симулятора, де вам пропонують випробувати роль начальника в'язниці та створити пенітенціарну установу на свій смак. Гра вперше вийшла у жовтні 2015 року на ПК і потім встигла мігрувати на багато ігрових платформ. Prison Architect має чудові відгуки на Metacritic (рейтинг оглядачів 83 зі 100), а також в інших цифрових магазинах.

Prison Architect

Обговорити в форумі (коментарів: 5)

Доступність карт GeForce RTX 2060 12GB покращиться до кінця місяця

Цього тижня відбувся офіційний реліз відеокарти GeForce RTX 2060 12GB, проте знайти її у продажу буде непросто. Пристрій відсутній у більшості великих онлайн-магазинів, а ті рітейлери, які все ж таки отримали невеликі партії 3D-прискорювачів, пропонують їх за неймовірними цінами.

GeForce RTX 2060

Така ситуація збережеться щонайменше до кінця цього місяця, повідомляє видання PC Gamer. AIB-партнери Nvidia почнуть збільшувати випуск GeForce RTX 2060 12GB наприкінці грудня та запустять його на повну потужність у січні. Цю інформацію редакція PC Gamer отримала з посиланням на представників «зеленого» чіпмейкера.

Додамо, що мізерні поставки GeForce RTX 2060 12GB також не дозволили «залізним» виданням підготувати огляди новинки до дня релізу. Єдиним винятком став матеріал, опублікований гонконзьким вебресурсом PCMarket.

Обговорити в форумі (коментарів: 31)

GSC Game World розкрила нові подробиці та показала скріншоти S.T.A.L.K.E.R. 2

Студія GSC Game World опублікувала п'ять нових скриншотів з гри S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl. Зображення покликані показати різні атмосферні місця та похизуватися якістю деталізації рушія Unreal Engine 5, на якому розробляється гра.

S.T.A.L.K.E.R. 2

На скриншотах помітні різні види зброї та деякі частини Зони у різний час доби. Усі вони добре деталізовані.

S.T.A.L.K.E.R. 2

Крім цього творці поділилися низкою нових подробиць про S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl. Вони заявили, що час на Зоні теж йде, тому багато будівель занепадають і руйнуються. Разом з цим природа частково відновлюється, тому гравці побачать квітучі поля та ліси, а разом із ними знайомі місця, але вже не в кращому вигляді.

S.T.A.L.K.E.R. 2

Зона обзавелася і новими супротивниками. Частина тварин стала небезпечними, наприклад, олень, який відростив міцну шкіру та отримав псі-здатності. Та й без нього на площі 64 квадратних кілометри гравців чекає дуже багато пригод та небезпек. Урізноманітнять і аномалії. Їх стане більше, вони будуть у рази небезпечніші та заковиристіші у своїх можливостях.

S.T.A.L.K.E.R. 2

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl також отримає нову фракцію «Варта» на чолі з полковником Олександром Коршуновим. Солдати цього об'єднання служать закону, борються зі злочинцями та бандами, а також захищають унікальні місця Зони.

S.T.A.L.K.E.R. 2

Гравцям другої частини доведеться боротися не лише з ворогами та Зоною, а й з природними речами: голодом, втомою, стресом тощо. Все це впливає на стан персонажа, його швидкість та рівень стрілянини.

S.T.A.L.K.E.R. 2

Нагадаємо, що S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl виходить 28 квітня 2022 року на ПК та консолях Xbox Series. Також очікується пізніший реліз на PS5.

Джерело:
DSOGaming

Обговорити в форумі (коментарів: 107)

AMD готує серію мобільних відеоадаптерів Radeon RX 6000S на базі 6-нм GPU Navi 2X

В найближчому майбутньому компанія AMD випустить не тільки мобільні процесори Ryzen 6000, а й оновлену лінійку 3D-прискорювачів для ноутбуків. Основою нових відеоадаптерів послужать графічні процесори Navi 2X, адаптовані під 6-нм техпроцес TSMC. Додамо, що інформація про плани AMD налагодити випуск 6-нм GPU RDNA 2-го покоління з'явилась ще кілька місяців тому.

AMD Radeon

Завдяки переходу на більш «тонкі» технологічні норми AMD зможе наростити частотний потенціал відеоядер, а також підвищити їхню енергоефективність. До речі, 6-нм техпроцес TSMC також забезпечує 18%-ний приріст щільності розміщення транзисторів відносно 7-нанометрових норм.

Пристрої на базі 6-нм GPU Navi 2X увійдуть до лінійки Radeon RX 6000S. Її склад поки що залишається невідомим, але флагманський відеоадаптер (умовний Radeon RX 6800S) запропонує 2560 потокових процесорів та 192-розрядну шину пам'яті. Ця конфігурація також характерна для актуального Radeon RX 6800M на основі 7-нм ядра Navi 22.

AMD Radeon

Лінійка AMD Radeon RX 6000S, ймовірно, є відповіддю «червоних» на реліз нових відеоадаптерів Intel та Nvidia для ноутбуків. Перша цією зимою представить серію Arc Alchemist, а друга відповість на неї, випустивши мобільні GeForce RTX 3070 Ti та RTX 3080 Ti. Більше подробиць стане відомо під час січневої виставки CES 2022.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 12)

Серверні чіпи AMD EPYC (Genoa) отримають 12-канальний контролер DDR5

Інженери AMD продовжують працювати над серверними процесорами EPYC Genoa з мікроархітектурою Zen 4. На днях вийшов набір виправлень для коду драйвера AMD EDAC (Error Detection and Correction), що розкриває подробиці про CPU EPYC 4-го покоління.

Epyc

Патч підтверджує наявність 12-канального контролера пам'яті DDR5 у серії EPYC 7004. Дванадцять 64-розрядних каналів DDR5 теоретично збільшать пропускну здатність інтерфейсу пам'яті до 460,8 ГБ/с на сокет. Це більш ніж удвічі вище від пікових значень (близько 204,8 ГБ/с), доступних на EPYC 7003 з 8-канальним контролером DDR4-3200.

Другим фактором є збільшення доступного обсягу ОЗП. Компанія Samsung вже продемонструвала 512-гігабайтні модулі RDIMM DDR5 та підтвердила роботу над RDIMM DDR5 об'ємом 768 ГБ. Теоретично серверні процесори AMD EPYC нового покоління можна буде оснастити 6+ ТБ оперативної пам'яті на сокет.

Джерело:
Tom's Hardware

Обговорити в форумі (коментарів: 56)

Toshiba представила жорсткі диски MN09 місткістю 18 ТБ

Компанія Toshiba оголосила про випуск нових моделей жорстких дисків MN09 місткістю 18 ТБ. Вони насамперед позиціонуються як накопичувачі для мережевих сховищ (NAS).

«Постійне зростання обсягів інформації у різних сферах стимулює попит на більші ємності зберігання. Диски можуть бути потрібні клієнтам, які працюють вдома, або малому/середньому бізнесу для забезпечення можливості швидкого архівування та обміну даними за доступних інвестицій», — йдеться в пресрелізі.

MN09

Жорсткі диски Toshiba MN09 містять дев'ять магнітних пластин з гелієвим середовищем. Пристрої використовують технологію перпендикулярного запису, модернізовану за допомогою FC-MAMR — магнітного запису з мікрохвилями та контролем потоку.

Саме завдяки FC-MAMR місткість накопичувачів вдалося збільшити до 18 ТБ, не вдаючись до черепичного запису SMR. Фахівці Toshiba розробили нову головку з ефектом Microwave Assisted Switching для покращення запису.

Toshiba MN09 18 ТБ виконані у стандартному форматі 3,5 дюйма. Накопичувачі розроблені для цілодобової роботи 24/7 та розраховані на робоче навантаження 180 ТБ/рік. Швидкість обертання шпинделя становить 7200 об/хв, буфер пам'яті 512 МБ, а лінійна швидкість передачі даних досягає 268 МБ/с.

Джерело:
Toshiba

Обговорити в форумі (коментарів: 10)

Декілька слів про вартість материнських плат Intel Z690

Відомий комп'ютерний ресурс TechPowerUp поділився своєю думкою про вартість материнських плат із чіпсетом Intel Z690. Як розповідають закордонні колеги, збільшені ціни обґрунтовані відразу декількома факторами.

Intel Z690

По-перше, роз'єм процесора LGA 17xx і механізм фіксації в кілька разів дорожчий за роз'єми LGA1200 або LGA115x. Наприклад, сокет LGA115x коштує близько $5 у дрібнооптових партіях (для виробників плат він обходиться дешевше), а вартість сокету LGA17xx становить мінімум $10-15 навіть у великих об’ємах. Водночас ціна топового набору логіки зросла лише на один долар — до $51.

У системі живлення Intel перейшла зі схеми IMVP8 (модулі DrMOS – Driver MosFet) на IMVP9.1 (модулі SPS – Smart Power Stage). Ця зміна призвела не тільки до використання більш дорогих електронних компонентів, але і їхнього дефіциту. У результаті кожна фаза живлення приблизно вдвічі дорожча на материнській платі Z690 у порівнянні з Z590. Одночасно спостерігається зростання кількості фаз живлення на платах Z690.

Для забезпечення роботи PCI Express 5.0 з двома слотами потрібен новий ретаймер, хоча це стосується лише топових плат. Вартість слотів PCIe 5.0 на 10–20% вища, ніж у минулого покоління, і вони вимагають нове оснащення на виробничих лініях. Ці витрати включені у вартість кожної материнської плати. Повинен пройти деякий час, поки обладнання окупить себе.

Нарешті, у світі другий рік поспіль спостерігається серйозна криза у напівпровідниковій та електронній промисловості, що також сильно впливає на ціни.

Джерело:
TechPowerUp

Обговорити в форумі (коментарів: 43)

Розкрито дати релізу відеокарт GeForce RTX 3090 Ti, RTX 3070 Ti 16GB та RTX 3050

У розпорядженні порталу VideoCardz опинилися конфіденційні документи Nvidia, на яких вказані дати релізу нових відеокарт GeForce RTX. Наступної п'ятниці, 17 грудня, відбудеться анонс GeForce RTX 3070 Ti 16GB. На тлі випущеної раніше моделі новинка виділяється подвоєним обсягом відеобуфера, тоді як конфігурація GPU залишиться постійною. Реліз 16-гігабайтної GeForce RTX 3070 Ti заплановано на 11 січня.

GeForce RTX

Наступна хвиля анонсів на нас чекає в рамках пресконференції Nvidia, запланованої на четверте січня. Цього дня будуть представлені GeForce RTX 3050 та флагманська GeForce RTX 3090 Ti. Обидві відеокарти стануть доступними для покупки 27 січня.

GeForce RTX

GeForce RTX 3050 базується на чіпі Nvidia GA106 з приблизно 3072 ядрами CUDA і 128-бітною шиною пам'яті, через яку GPU взаємодіє з 8-гігабайтним буфером GDDR6. Основою GeForce RTX 3090 Ti став кристал GA102-350. В арсеналі новинки значаться 10 752 ядра CUDA і 24 гігабайти пам'яті GDDDR6X з ефективною частотою 21 ГГц і пропускною здатністю 1008 Гбайт/с.

GeForce RTX

За попередньою інформацією, у плани Nvidia також входить реліз 12-гігабайтної модифікації GeForce RTX 3080, але якихось подробиць про неї закордонним колегам, на жаль, роздобути не вдалося.

Обговорити в форумі (коментарів: 96)

Опубліковано системні вимоги ПК-версії God of War

Студія SCE Santa Monica Studio та Sony опублікували детальні системні вимоги ПК-версії God of War.

God of War

Колишній ексклюзив PlayStation вийде на комп'ютерах 14 січня 2022 року. Щоб пограти в нього при роздільній здатності Full HD та 30 fps потрібна бюджетна система з Core i5-6600K, 8 ГБ ОЗУ та GeForce GTX 1060. Для запуску гри на налаштуваннях графіки High та Performance потрібне більш потужне «залізо» з відеокартами GeForce GTX 1070 та GeForce RTX 2070 відповідно.

God of War

Для запуску God of War на «Ультрах», в 4К при 60 fps доведеться придбати систему з процесором Intel Core i9-9900K або AMD Ryzen 9 3950X, 16 ГБ ОЗУ та відеокартою не нижче GeForce RTX 3080. У всіх випадках потрібно 70 ГБ вільного місця на SSD та 64-бітна Windows 10.

Джерело:
Hardwaretimes

Обговорити в форумі (коментарів: 36)