AMD Athlon Gold Pro 4150GE — перший Athlon з архітектурою Zen 2

На відомому майданчику AliExpress було помічено гібридний процесор AMD Athlon Gold Pro 4150GE для платформи AM4. Це один з перших чіпів лінійки Athlon 4000G, причому він виконаний на архітектурі Zen 2 та відноситься до 7-нм сімейства AMD Renoir. Іншими його представниками є, наприклад, Ryzen 3 Pro 4350G та Ryzen 5 Pro 4650G.

AMD Athlon Gold Pro 4150G

AMD Athlon Gold Pro 4150GE отримав чотири ядра Zen 2 без підтримки технології SMT, 4 МБ кеш-пам'яті третього рівня, графічне ядро Radeon Vega та працює на частоті 3,3 ГГц. Штатний рівень TDP, як нагадує суфікс «GE», становить 35 Вт. Працездатність APU продавець перевірив на неназваній материнській платі AM4 із набором логіки B550. Придбати новинку можна за 3296 гривень.

AMD Athlon Gold Pro 4150G

Офіційних подробиць щодо лінійки гібридних чіпів Athlon 4000G ще не надходило. Можливо, AMD планує оновити асортимент бюджетних процесорів для платформи AM4 на тлі майбутнього релізу молодших CPU Core 12-го покоління. Хай там як, з огляду на появу Athlon Gold Pro 4150GE у вільному продажу, офіційна презентація не змусить себе довго чекати.

AMD Athlon Gold Pro 4150G

Джерело:
El Chapuzas Informatico

Обговорити в форумі (коментарів: 102)

На весняній конференції GTC 2022 виступить глава Nvidia Дженсен Хуанг

Nvidia оголосила, що наступна конференція GTC пройде з 21 по 24 березня у гібридному форматі, який передбачає живі зустрічі та цифрові презентації. Чергову GPU Technology Conference відкриє доповідь генерального директора Nvidia Дженсена Хуанга. Її тема не розкривається, проте GTC зазвичай присвячена сферам ресурсомістких обчислень та машинного навчання.

Дженсен Хуанг и компьютер DGX-2
Дженсен Хуанг та комп'ютер DGX-2

Як вважають закордонні колеги, в рамках GPU Technology Conference «зелений» чіпмейкер розкриє подробиці про архітектуру Hooper. Вона знайде застосування у новому поколінні прискорювачів обчислень. Для випуску GPU Hopper, згідно з доступною інформацією, використовуватиметься 5-нм технологія TSMC, причому самі процесори являють собою багатокристальну збірку. Додамо, що AMD вже перевела прискорювачі на багаточипові GPU.

Якщо говорити про плани Nvidia на найближчий час, то вже у вівторок, четвертого січня, відбудеться онлайн-презентація «зелених» у рамках CES 2022. На ній має відбутися анонс флагманської відеокарти GeForce RTX 3090 Ti, а також графічних прискорювачів GeForce RTX 307 RTX 3080 для ноутбуків. Стежити за презентацією можна, наприклад, через трансляцію на офіційному YouTube-каналі Nvidia.

Обговорити в форумі (коментарів: 21)