CES 2022: оновлена лінійка ноутбуків ASUS ROG Zephyrus

Компанія ASUS продемонструвала на CES 2022 нові пристрої для геймерів під брендом Republic of Gamers (ROG). У цьому матеріали ми приділимо увагу ROG Zephyrus G14, G15, M16, а також ROG Zephyrus Duo 16.

ASUS ROG Zephyrus

ROG Zephyrus G14 поєднує потужну «начинку» в ультрапортативному формфакторі. Він оснащується процесором AMD Ryzen 9 (Rembrandt), відеокартою серії AMD Radeon RX 6000S та оперативною пам'яттю DDR5.

ASUS ROG Zephyrus

За охолодження компонентів відповідає технологія ROG Intelligent Cooling із рідким металом та випарною камерою. Як опція доступний матричний дисплей Anime Matrix на зовнішній стороні кришки. Для відображення анімації чи малюнків він використовує 1449 світлодіодів.

ASUS ROG Zephyrus

ROG Zephyrus G14 оснащений QHD-дисплеєм ROG Nebula з частотою оновлення 120 Гц, максимальною яскравістю 500 кд/м², 100% охопленням колірного простору DCI-P3, часом відгуку 3 мс та підтримкою Adaptive-Sync. Екран має співвідношення сторін 16:10.

ASUS ROG Zephyrus

Моделі ROG Zephyrus G15 та M16 також отримали оновлення конфігурацій, до складу яких тепер входить нове покоління чіпів від AMD та дискретної графіки Nvidia, оперативна пам'ять DDR5 та модуль Wi-Fi 6E.

ASUS ROG Zephyrus

Ноутбук ROG Zephyrus Duo 16 (2022) продовжує розвивати ідеї пристроїв із парою екранів. Додатковий дисплей ROG ScreenPad Plus дозволяє більш ефективно працювати над завданнями, вести потокові трансляції та навіть керувати ігровим процесом, де реалізована його підтримка, наприклад, в Dying Light 2.

ASUS ROG Zephyrus

У порівнянні з попереднім поколінням ROG Zephyrus Duo, проміжок між двома дисплеями зменшився, тому створюється відчуття майже повної відсутності рамки. ROG Zephyrus Duo 16 у максимальній конфігурації оснащений процесором AMD Ryzen 9 6980HX та відеокартою NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti з TGP 150–165 Вт.

ASUS ROG Zephyrus

В ролі термоінтерфейсу використовується рідкий метал Conductonaut Extreme. При виборі екрана доступні дві опції. Перший дисплей ROG Nebula HDR поєднує роздільну здатність WQHD, підсвітку Mini-LED, локальне затемнення в 512 зонах, яскравість 1100 кд/м² та частоту оновлення 165 Гц.

ASUS ROG Zephyrus

Другий варіант розроблено разом із компанією BOE. Це унікальний дисплей ROG Dual Spec, який може перемикатися між двома режимами роботи: 4K/120 Гц та Full HD/240 Гц. Технологія Pixel Acceleration забезпечує блискавичне збільшення роздільної здатності в режимі Full HD для отримання кришталево чистого зображення з високою частотою кадрів.

Обговорити в форумі (коментарів: 10)

Портативна консоль AyaNeo Next оснащена AMD Ryzen 7 5800U

Компанія Aya представила ігрову кишенькову консоль AyaNeo Next. Вона буде комплектуватися процесором AMD Ryzen 7 5800U, хоча ранні чутки приписували AyaNeo Next гібридний чіп із сімейства Ryzen 6000 (Rembrandt).

AyaNeo Next

Генеральний директор Aya Артур Чжан (Arthur Zhang) пояснив це тим, що попри анонс AMD Rembrandt, їх доступність може затягнутися до кінця року, тому було прийнято рішення використати APU минулого покоління.

AyaNeo Next

AyaNeo Next буде доступна в трьох різних версіях, ранжованих за обсягом ОЗУ LPDDR4X-4266 та NVMe-накопичувача. Найдоступніша модель з 16 ГБ/1ТБ оцінюється в $1315, далі йде AyaNeo Next Advance з 16 ГБ/2 ТБ за $1465, а модель AyaNeo Next Pro з 32 ГБ/2ТБ коштуватиме від $1565.

AyaNeo Next

До загальних рис AyaNeo Next відноситься 7-дюймовий сенсорний екран з роздільною здатністю 1280 x 800 пікселів, джойстики та тригери з датчиками Холла, батарея на 47 Вт·год, сканер відбитка пальців та бездротовий адаптер AMD RZ608 Wi-Fi.

AyaNeo Next

Джерело:
Liliputing

Обговорити в форумі (коментарів: 31)

HyperX представила оновлений асортимент геймерської периферії

На виставці CES 2022 компанія HyperX представила нові продукти для геймерів, включаючи бездротові та дротові гарнітури, клавіатуру, мишу та контролер.

HyperX

Гарнітура HyperX Cloud Alpha Wireless вирізняється дуже високим часом автономної роботи — до 300 годин на одному заряді акумулятора. Пристрій оснащений знімним мікрофоном зі світлодіодним індикатором стану та шумозаглушенням, 50-міліметровими драйверами HyperX з технологією Dual Chamber і має підтримку DTS Headphone: X.

HyperX

Бездротовий ігровий контролер HyperX Clutch розроблений для мобільного та ПК-геймінгу. Він забезпечує сумісність з Android-пристроями через Bluetooth 4.2, має бездротовий приймач 2,4 ГГц, а також USB-кабель для дротового підключення до ПК. Знімний затискач для мобільного телефону забезпечує регулювання від 41 мм до 86 мм.

HyperX

У бездротовій миші HyperX Pulsefire Haste використовується легка стільникова шестигранна конструкція зі ступенем IP55, що забезпечує швидкі рухи та покращену вентиляцію. Маніпулятор оснащений шістьма програмованими кнопками та вбудованою пам'яттю. Пилозахищені мікроперемикачі TTC Golden розраховані на 80 мільйонів натискань. Час автономної роботи складає до 100 годин.

HyperX

Компактна механічна клавіатура HyperX Alloy Origins 65 має 65-відсотковий формфактор та оснащена механічними перемикачами HyperX з підсвічуванням. Клавіатуру можна придбати з лінійними перемикачами HyperX Red або з тактильними перемикачами HyperX Aqua.

HyperX

Ігрова гарнітура HyperX Cloud II має вдосконалений блок керування звуком, що забезпечує віртуальне об'ємне звучання 7.1. У гарнітурі використовуються 53-міліметрові фірмові драйвери, алюмінієва рама, піна з ефектом пам'яті та шкірозамінник преміумкласу.

HyperX

Ігрова гарнітура HyperX Cloud Core розроблена з використанням технології DTS Headphone: X. Новинка включає гнучкий знімний мікрофон з шумозаглушенням, сертифікований для Discord та TeamSpeak.

HyperX

Обговорити в форумі (коментарів: 19)

Sony розкрила характеристики гарнітури віртуальної реальності PlayStation VR2

В рамках CES 2022 компанія Sony оприлюднила характеристики гарнітури віртуальної реальності для консолі PlayStation 5. Пристрій отримав нехитру назву PlayStation VR2. Зовнішність VR-гарнітури японська компанія вирішила поки не розкривати, зате розповіла про особливості новинки та анонсувала ексклюзивний проєкт у всесвіті Horizon. Він отримав підзаголовок Call of the Mountain.

PlayStation VR
Оригінальна PlayStation VR

«Серцем» гарнітури PlayStation VR2 виступить OLED-дисплей з роздільною здатністю 2000 x 2040 пікселів для кожного ока, максимальною частотою оновлення 120 Гц та полем зору 110°. Для відстеження рухів користувача використовується набір датчиків та чотири камери, вбудовані в гарнітуру.

Окремо варто згадати систему відстеження погляду. Вона реалізована за рахунок інфрачервоних камер й дозволить розробникам використовувати алгоритм Foveated Rendering для економії ресурсів консолі шляхом зниження якості зображення поза зоною фокусування. Також є вібромотор для зворотного зв'язку, а підключається гарнітура через один кабель.

PlayStation VR

Разом із новою VR-гарнітурою дебютують маніпулятори PlayStation VR2 Sense, про які Sony розповідала ще минулого року. Що стосується Horizon Call of the Mountain, то над нею працюють студії Guerrilla та Firesprite. «Вона відкриє гравцям нові можливості та дозволить ще сильніше поринути у світ Horizon», — розповідає Sony. Дата виходу першого ексклюзиву PlayStation VR2, як і самої гарнітур, поки тримається в секреті.

Джерело:
PlayStation

Обговорити в форумі (коментарів: 17)

Опубліковано системні вимоги ELEX II

У Steam з'явилися вимоги для нової рольової гри Piranha Bytes. ELEX II продовжить історію ELEX про пригоди героя Джакса в постапокаліптичному світі Магалана. На планету обрушується нова загроза, і герой змушений поєднати угруповання для протистояння спільному ворогові.

Гра буде використовувати API DirectX 11 і вимагає 45 ГБ для встановлення. Неприємним сюрпризом для власників слабких ПК стане вимога до наявності 12 ГБ оперативної пам'яті та GeForce GTX 1060 в якості мінімальної відеокарти. Але загалом системні вимоги відповідають сучасному рівню та їх не можна назвати дуже високими.

Мінімальні системні вимоги ELEX II:

  • ОС: Windows 10 64-bit;
  • процесор: AMD Ryzen 3 3100 або Intel Core i5-7400;
  • оперативна пам'ять: 12 ГБ;
  • відеокарта: AMD Radeon RX 5600 XT або Nvidia GeForce GTX 1060;
  • місце на диску: 45 ГБ.

Рекомендовані системні вимоги ELEX II:

  • ОС: Windows 10 64-bit;
  • процесор: AMD Ryzen 7 2700 або Intel Core i5-9500F;
  • оперативна пам'ять: 16 ГБ;
  • відеокарта: AMD Radeon RX 5700 XT або Nvidia GeForce RTX 2060;
  • місце на диску: 45 ГБ.

Вихід гри заплановано на 1 березня 2022 року.

Обговорити в форумі (коментарів: 18)

Нові кадри Dying Light 2 та інші трейлери з демонстрацією технологій NVIDIA

В рамках презентації NVIDIA на CES 2022 були представлені десктопні відеокарти GeForce RTX 3050 та RTX 3090 Ti, мобільні GeForce RTX 3070 Ti та RTX 3080 Ti. Також були показані нові кадри з демонстрацією технологій NVIDIA у майбутніх ігрових хітах.

Багато гравців чекають динамічний екшен з паркуром та зомбі Dying Light 2 Stay Human. Після численних переносів проєкт таки має вийти 4 лютого цього року. Оновлений рушій порадує прекрасною картинкою з підтримкою трасування променів для Global Illumination, тіней та віддзеркалення. Також є підтримка масштабування NVIDIA DLSS. Оцінити красоти гри можна у відповідному відео.

The Day Before — постапокаліптичний шутер у стилі The Division, теж отримає підтримку трасування променів для глобального освітлення та глобального затінювання. А технологія NVIDIA DLSS прискорить продуктивність у важких режимах на відеокартах GeForce RTX. Реліз проєкту очікується у червні цього року.

Хардкорний реалістичний шутер Escape From Tarkov отримає оновлення з підтримкою NVIDIA DLSS.

У січні виходить комп'ютерна версія консольного хіта God of War. У грі буде підтримка технології NVIDIA Reflex для зменшення системних затримок. Спеціальне відео NVIDIA дозволяє наочно оцінити переваги кращої реакції на дії гравця.

Ще однією грою з технологіями NVIDIA DLSS та NVIDIA Reflex стане шутер Rainbow Six Extraction.

Обговорити в форумі (коментарів: 17)

Фото процесора AMD EPYC Genoa для майбутньої платформи Socket SP5

На другу половину цього року AMD запланував реліз нової платформи не лише для настільних ПК, але й для серверів. Майбутні процесори EPYC Genoa отримають конструктивне виконання Socket SP5 (LGA6096) та зможуть запропонувати до 96 ядер Zen 4. У 2023 році для цієї платформи вийдуть CPU EPYC Bergamo, які отримають до 128 ядер Zen 4c.

EPYC Genoa

Цілком очікувано, що зі збільшенням числа ядер зростуть фізичні розміри серверних процесорів AMD. У Мережі вже доступний знімок інженерного зразка EPYC Genoa. Під кришкою у нього, за доступною інформацією, знаходиться дюжина 5-нанометрових чіплетів з ядрами Zen 4 та велика мікросхема введення-виводу IOD (Input-Output Die). Вона містить 12-канальний контролер пам'яті DDR5 та забезпечить роботу 128 ліній інтерфейсу PCI Express 5.0. Штатний рівень TDP у майбутніх CPU EPYC становитиме до 400 Вт.

Раніше AMD підтвердила, що інженерні зразки процесорів EPYC Genoa вже постачаються її ключовим партнерам. Опубліковану світлину можна вважати підтвердженням цього.

EPYC Genoa

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 13)

Acer запропонує лептоп Swift X у версіях з дискретною графікою Intel та Nvidia

Компанія Acer вирішила не чекати анонсу відеоадаптерів Arc Alchemist та представила перший ноутбук із новою дискретною графікою Intel. Зустріти ці GPU можна буде в оновлених лептопах Swift X, які надійдуть на український ринок цієї весни.

Acer Swift X

Acer Swift X буде запропонований у 14- та 16-дюймових модифікаціях. У першому випадку роздільна здатність екрану становить 2240 x 1400 пікселів, а в другому — 2560 x 1600 пікселів. Обидві новинки оснащуються 12-ядерними/16-потоковими процесорами Intel Core 12-го покоління, 16 ГБ оперативної пам'яті LPDDR5 та парою NVMe-накопичувачів. Передбачено бездротовий модуль Wi-Fi 6E, сканер відбитків пальців та два порти Thunderbolt 4.

Acer Swift X

Важлива відмінність між Acer Swift X з різними діагоналями криється в графічній підсистемі. Лептоп із 14-дюймовим екраном отримає Nvidia GeForce RTX 3050 Ti, тоді як 16-дюймова модель оснащена ще не представленим 3D-прискорювачем Intel Arc A370M. На жаль, характеристики нового відеоадаптера поки що тримаються в секреті.

Acer Swift X

На український ринок нові Acer Swift X надійдуть у квітні. Рекомендована ціна 14-дюймового ноутбука починається від 35 990 грн, а за 16-дюймову модифікацію доведеться викласти від 36 990 гривень.

Acer Swift X

Обговорити в форумі (коментарів: 7)

ASUS ROG Flow Z13 — ігровий планшет з підтримкою зовнішньої відеокарти

ASUSTeK Computer підготувала до випуску безліч нових пристроїв на базі процесорів Intel Core 12-го покоління та AMD Ryzen 6000. Мабуть, найнезвичайнішим із них є ігровий планшет ROG Flow Z13 з можливістю підключення зовнішньої відеокарти ROG XG Mobile. До речі, остання може бути виконана на основі як GeForce RTX 3080, так і Radeon RX 6850M XT.

ROG Flow Z13

У топовій конфігурації ASUS ROG Flow Z13 оснащується процесором Intel Core i9-12900H (14 ядер/20 потоків), дискретною графікою GeForce RTX 3050 Ti, 32 гігабайтами пам'яті LPDDR5-5200 й терабайтним NVMe-накопичувачем. Передбачено бездротовий модуль Wi-Fi 6E, порт Thunderbolt 4 та акумулятор на 56 Вт·год з функцією швидкого заряджання через USB Type-C. У комплект поставки входить клавіатура, яка також виконує роль обкладинки екрана.

ROG Flow Z13

ROG Flow Z13 отримав 13,4-дюймовий сенсорний дисплей з роздільною здатністю 1920 x 1200 та частотою оновлення 120 Гц або 3840 x 2400 при частоті 60 Гц. Обидва варіанти екрану використовують захисне скло Corning Gorilla, мають яскравість 500 кд/м² та підтримують технологію Adaptive-Sync. З іншого можна виділити металевий корпус товщиною 12 мм, систему охолодження на базі випарної камери та рідкий метал у ролі термоінтерфейсу.

ROG Flow Z13

До того ж ASUS оновила «начинку» ноутбука-трансформера ROG Flow X13. Версія 2022 року поєднує процесори AMD Ryzen 9 6000-ї серії та дискретну графіку GeForce RTX 3050 Ti. Нагадаємо, що торішня модель побувала в нашій тестовій лабораторії.

ROG Flow X13

Обговорити в форумі (коментарів: 13)

Intel представила мобільні процесори Core 12-го покоління

На виставці CES 2022 компанія Intel анонсувала процесори сімейства Alder Lake для ноутбуків. Мобільна лінійка Core 12-го покоління включає кілька десятків моделей та розбита на звичні категорії по енергоспоживанню.

Alder Lake

У лінійку Alder Lake-H входять CPU із тепловим пакетом 45 Вт (короткочасний максимум 115 Вт) та кількістю ядер від 8 до 14 штук. Вінчає лінійку флагман Core i9-12900HK — «найшвидший мобільний процесор у світі». За оцінками чіпмейкера, його перевага над 8-ядерним Core i9-11980HK становить до 30% в іграх та до 40% в інших завданнях.

Alder Lake

Core i9-12900HK має 6 великих ядер Golden Cove з підтримкою Hyper-Threading, 8 малих ядер Gracemont та потужний iGPU на 96 обчислювальних модулів. Чіп працює на штатній частоті 1,8/2,5 Гц для E-core/P-core відповідно та здатний динамічно розганятися до 3,8/5,0 ГГц.

Alder Lake

На цей час Alder Lake-H налічує вісім моделей, найдоступнішою з яких виступає Core i5-12450H з 8 ядрами/12 потоками та частотою до 4,4 ГГц.

Alder Lake

Далі йдуть чіпи Alder Lake-P з номінальним TDP 28 Вт (максимальна потужність у бусті 64 Вт). Intel позиціонує цю лінійку як основу для тонких і легких ігрових або робочих ноутбуків. Ми бачимо шість позицій: від Core i3-1220P (10 ядер/12 потоків, 1,5/4,4 ГГц) до Core i7-1280P (14 ядер/20 потоків, 1,8/4,8 ГГц).

Alder Lake

Велике сімейство мобільних процесорів Intel Core 12-го покоління також включає енергоефективні чіпи Alder Lake-U. Ця лінійка ділиться на дві групи з тепловим пакетом 9 Вт та 15 Вт, кожна з яких включає сім моделей.

Alder Lake

Alder Lake

Alder Lake-U знайдуть застосування в ультрабуках, трансформерах, лептопах початкового рівня та хромбуках. Тут уперше ми зустрічаємо Pentium Gold та Celeron з досить цікавою конфігурацією: 5 ядер/6 потоків. Неважко здогадатися, що таким чіпам дісталося 1 ядро Golden Cove та кластер із чотирьох ядер Gracemont. Моделі Celeron позбавлені Turbo Boost, а Pentium Gold можуть добре розганятися в рамках свого TDP.

Alder Lake

Alder Lake

Серед іншого мобільні процесори Alder Lake можуть похвалитися широкою підтримкою оперативної пам'яті DDR5/LPDDR5 та DDR4/LPDDR4, контролерами Intel Wi-Fi 6E (Gig+) й Thunderbolt 4. Партнери Intel почнуть випуск ноутбуків з чіпами Core 12-го покоління цього кварталу.

Обговорити в форумі (коментарів: 14)