ASUS анонсувала мінікомп'ютери PN64 та PN52 з процесорами Intel та AMD

ASUSTeK Computer готується до старту поставок мінікомп'ютерів PN64 та PN52 на базі процесорів Intel та AMD. У першому неттопі використовуються мобільні CPU Alder Lake, включаючи 14-ядерний/20-потоковий Core i7-12700H, а в другому — випущені торік гібридні чіпи Ryzen 5000H з мікроархітектурою Zen 3.

ASUS PN64 и PN52

Міні-ПК ASUS PN64 та PN52 виконані у корпусі з габаритами 130 x 119 x 56 мм. Пристрої на платформі Intel підтримують встановлення двох модулів оперативної пам'яті SO-DIMM DDR5-4800, 2,5-дюймового накопичувача з інтерфейсом SATA 6 Гбіт/с та SSD формату M.2. Водночас неттопи з процесорами AMD задовольняються менш швидкісними планками DDR4-3200, проте пропонують додатковий роз'єм M.2 для твердотілого накопичувача.

ASUS PN64 и PN52

Обидві лінійки мінікомп'ютерів надійдуть на ринок у другому кварталі. Щодо вартості ASUS PN52 на платформі AMD, на жаль, інформації не надходило. При цьому ASUS PN64 буде запропоновано за ціною від 369 доларів за версію з процесором Intel Core i3-1220P (10 ядер/12 потоків).

Джерело:
Liliputing

Обговорити в форумі (коментарів: 21)

У Європі відеокарти AMD Radeon RX 6500 XT коштуватимуть від 299 євро

На другу половину цього місяця AMD запланувала реліз Radeon RX 6500 XT — однієї з найдоступніших відеокарт з архітектурою RDNA 2-го покоління. Сам «червоний» чіпмейкер оцінив новинку у 200 доларів. Попри це, в Європі за новинку доведеться викласти щонайменше €299, повідомляє французьке вебвидання Cowcotland.

AMD Radeon RX 6500 XT

Справедливо зазначити, що €299 включені місцеві податки. Але навіть з огляду на це, націнка рітейлерів на Radeon RX 6500 XT, як і в разі інших відеокарт Radeon RX 6000-ї серії, буде невиправдано високою.

Крім того, з'ясувалась неприємна особливість молодших 3D-прискорювачів Navi 2X. У ролі інтерфейсу підключення Radeon RX 6500 XT використовує лише чотири лінії PCI Express 4.0, що може обмежити продуктивність карти в деяких завданнях. Також вона позбавлена апаратного декодування AV1, хоча старші адаптери його підтримують.

AMD Radeon RX 6500 XT

Нагадаємо, Radeon RX 6500 XT позиціонується «червоними» як відеокарта для 1080p-геймінгу. Вона виконана на базі 6-нм графічного ядра AMD Navi 24 у конфігурації з 1024 потоковими процесорами, 16 блоками Ray Accelerators, 16 мегабайтами Infinity Cache та 64-розрядною шиною пам'яті. Відеобуфер представлений чотирма гігабайтами GDDR6 з ефективною частотою 18 ГГц та пропускною здатністю 144 Гбайт/с.

Обговорити в форумі (коментарів: 137)

Виставка E3 2022 пройде в онлайн-форматі

Організатори ігрової виставки Electronic Entertainment Expo (E3) цього року не зможуть повернутись до звичного формату. В черговий раз Entertainment Software Association (ESA) змушена анулювати всі заходи в Лос-Анджелеському конференц-центрі, посилаючись на ризики для здоров'я, пов'язані з пандемією COVID-19.

E3

«Через ризики для здоров'я, що зберігаються, пов'язаних з COVID-19, і його потенційного впливу на безпеку експонентів і відвідувачів, E3 не буде проводитися особисто у 2022 році, — розповіли представники ESA виданню GamesBeat. — З усім тим, ми неймовірно схвильовані майбутнім E3 та з нетерпінням чекаємо можливості надати більш детальну інформацію».

Нагадаємо, що торік виставка E3 пройшла повністю в онлайн-форматі, тоді як у 2020 році вона була повністю скасована. Її замінили власні презентації розробників відеоігор.

Обговорити в форумі (коментарів: 6)

AMD обіцяє, що платформа AM5 буде такою ж довгоживучою, як і AM4

Високопосадовці AMD в інтерв'ю порталу PCWorld поділилися цікавими подробицями про настільну платформу AM5. Чіпмейкер обіцяє, що вона буде такою ж довгоживучою, як і нинішня AM4. Нагадаємо, що сокет AM4 дебютував у вже далекому 2016 році з процесорами Bristol Ridge для OEM-сегменту, проте AMD все ще продовжує випускати нові моделі процесорів у даному конструктивному виконанні.

AMD AM5

«Що ж, ми були надзвичайно задоволені тим, як розвивався AM4... ми обіцяли, що збережемо цей сокет протягом тривалого часу й зробили це. Ми, як і раніше, віримо, що це пішло на користь спільноті, та, щиро кажучи, це пішло на користь нам. У міру просування вперед настав час змінити платформу для нового I/O та технологій, але я думаю, що з погляду стратегії все буде схоже. Я не можу сказати, скільки саме років, але ви можете розраховувати, що AM5 буде такою ж довгоживучою платформою, як і AM4. Ми очікуємо, що AM4 залишиться на ринку протягом кількох років та буде своєрідним альтернативним рішенням», — розповіла глава AMD Ліза Су.

Однією з особливостей платформи AMD AM5 стане відмова від сокету PGA (pin grid array) на користь LGA (land grid array), а кількість контактних майданчиків на «черевці» процесорів складе 1718 штук. Як розповів директор з технічного маркетингу AMD Роберт Халлок (Robert Hallock), ці зміни в першу чергу обумовлені зростанням кількості вбудованих інтерфейсів, у тому числі підтримкою PCI Express 5.0 та DDR5. Реалізувати це все в рамках PGA-сокету було б проблематично.

AMD AM5

У ході нещодавньої презентації AMD багато уваги привернула незвичайна конструкція теплорозподільної кришки процесорів AM5. Вона була зроблена такою, щоб звільнити місце для конденсаторів, які інакше довелося б розмістити на тильній стороні CPU. Це дозволило наростити число контактів без збільшення фізичних розмірів процесора, що було дуже важливо для забезпечення сумісності з кулерами під AM4.

Джерела:
VideoCardz
PCWorld

Обговорити в форумі (коментарів: 91)