Крутий Сем повертається в Serious Sam: Siberian Mayhem

Компанія Devolver Digital анонсувала нову гру про брутального веселуна Сема, що хвацько знищує інопланетних монстрів. Serious Sam: Siberian Mayhem є самостійним доповненням, яке продовжить історію Serious Sam 4. У новій грі Сем вирушає до Сибіру, щоб знайти віроломного генерала Бренда.

У новій пригоді герой відвідає багато незвіданих місць. Гравцям належить подолати п'ять різноманітних рівнів — арктичне узбережжя, безлюдні ліси, покинуті села та місто-примара.

З'являться нові небезпечні вороги та боси. Арсенал героя буде розширено — з'явиться легендарний АК, експериментальний арбалет «Перун» та інша зброя.

Гра створюється студіями Croteam та Timelock. Serious Sam: Siberian Mayhem вийде у Steam вже 25 січня.

Обговорити в форумі (коментарів: 18)

Вивчаємо будову серверних процесорів AMD EPYC Genoa на архітектурі Zen 4

Вебресурс VideoCardz поділився новими фото серверного процесора AMD EPYC Genoa на мікроархітектурі Zen 4. Ці CPU, нагадаємо, наразі постачаються партнерам чіпмейкера для подальшого тестування та роботи над материнськими платами Socket SP5. Офіційний дебют новинок заплановано на другу половину цього року.

Zen 4

Майбутні серверні процесори AMD мають конструктивне виконання LGA з 6096 контактними майданчиками на «черевці». Тобто майже в півтора раза більше, ніж в актуальних CPU EPYC для платформи Socket SP3. Це зростання насамперед пов'язане з переходом на 12-канальну пам'ять DDR5. Також не варто забувати, що нові процесори мають 128 ліній інтерфейсу PCI Express 5.0, а їх номінальний TDP складе до 400 Вт.

AMD EPYC GenoaAMD EPYC Genoa

Закордонним колегам також вдалося «зазирнути всередину» одного з процесорів AMD EPYC Genoa. На опублікованому рентгенівському знімку виразно видно велику мікросхему введення-виведення IOD (Input-Output Die) та два 8-ядерні чіплети CCD (Сore Сomplex Die), що виготовляються за 5-нм технологією TSMC. У флагманських рішень під кришкою буде одночасно 12 кристалів CCD, тобто вони отримають до 96 ядер з архітектурою Zen 4.

AMD EPYC Genoa

У планах AMD на наступний рік значиться випуск серверних чіпів EPYC Bergamo. Вони збережуть конструктивне виконання Socket SP5, але зможуть запропонувати аж до 128 ядер Zen 4c.

Обговорити в форумі (коментарів: 29)

Викрадені восени відеокарти EVGA GeForce RTX 30-ї серії опинилися у В'єтнамі

Восени у компанії EVGA вкрали велику партію графічних прискорювачів Nvidia Ampere. Інцидент стався в Каліфорнії, де була викрадена вантажівка, заповнена відеокартами GeForce RTX 30-ї серії. Загальну вартість товару EVGA не розкривала, проте відомо, що ця партія включала відеокарти із заявленою ціною від 330 до 1960 доларів.

EVGA

Через кілька місяців історія отримала продовження. За цей час відеокарти EVGA встигли перетнути Тихий океан та опинилися у В'єтнамі. Місцевий ритейлер виставив на продаж безліч карток GeForce RTX 30-ї серії за відносно гарною ціною. Всі вони супроводжуються місячною гарантією, що є цілком типово для товарів, що імпортуються через неофіційні канали.

EVGA

Один з покупців GeForce RTX 3080 Ti перевірив свіжопридбану відеокарту на офіційному сайті вендора. З'ясувалося, що вона належить до партії вкрадених минулої осені 3D-прискорювачів, тому гарантійні зобов'язання EVGA на неї не поширюються. Цікаво, чи вдасться EVGA відстежити всіх посередників, які сприяли появі крадених відеокарт за океаном?

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 44)

ASUS підтвердила ціни Radeon RX 6500 XT для європейських магазинів: від €299

Наступного тижня стартують продажі відеокарти Radeon RX 6500 XT. Компанія AMD оцінила новинку у 200 доларів, щоправда, в європейських країнах вона обійдеться суттєво дорожче. Німецьке представництво ASUS сьогодні оголосило рекомендовані ціни Radeon RX 6500 XT у модифікаціях Dual та TUF Gaming. Щоб стати їх власником доведеться викласти не менше €299 та €334 відповідно.

Нагадаємо, Radeon RX 6500 XT є першою відеокартою на базі 6-нм графічного ядра Navi 24 й позиціонується AMD як рішення для 1080p-геймінгу. Вона оперує 1024 потоковими процесорами, 16 блоками Ray Accelerators, 16 мегабайтами Infinity Cache та 4-гігабайтним буфером GDDR6 з 64-розрядною шиною та пропускною здатністю 144 Гбайт/с.

Офіційні продажі відеокарти Radeon RX 6500 XT розпочнуться 19 січня. Ближче до цього часу в Мережі будуть опубліковані перші незалежні огляди новинки.

Radeon RX 6500 XT

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 62)

Steam встановив новий рекорд за кількістю одночасних користувачів — понад 28,2 млн людей

Минулої неділі, 9 січня, цифровий майданчик Steam встановив новий рекорд за кількістю активних користувачів. Водночас у сервісі було зафіксовано понад 28,2 млн людей. Нагадаємо, що у листопаді піковий онлайн Steam вперше перевалив за 27 мільйонів користувачів.

Steam

Якщо говорити про найпопулярніші ігри в Steam, то верхівка списку довгий час залишається незмінною. Лідером є Counter-Strike: Global Offensive, слідом йдуть Dota 2, Player Unknown's Battlegrounds, Apex Legends, а замикає п'ятірку найпопулярніших проєктів Grand Theft Auto V.

Самые популярные игры Steam

Свій внесок у досягнення рекорду також зробили Rust, New World, ARK: Survival Evolved, Football Manager 2022, Team Fortress 2 та багато інших ігор. Наприклад, чимало гравців повернулося до рольового екшену The Witcher 3: Wild Hunt на тлі недавнього виходу другого сезону серіалу «Відьмак» у стрімінг-сервісі Netflix.

The Witcher

Джерела:
Steam
DSOGaming

Обговорити в форумі (коментарів: 19)

MSI готує NVMe-накопичувачі Spatium у форматі карти розширення PCI-E 5.0 x4

Micro-Star International серед перших візьме на озброєння SSD-контролер Phison PS5026-E26 з підтримкою інтерфейсу PCI Express 5.0 x4. Тайванський вендор вже розпочав роботу над NVMe-накопичувачем лінійки Spatium, в основу яких лягла нова платформа Phison. Фото даного SSD були опубліковані в Twitter-акаунті MSI Gaming.

MSI Spatium PCI-E 5.0 x4

Детальні характеристики нових твердотілих накопичувачів MSI не розкривала. Відомо, що вони виконані у форматі низькопрофільної карти розширення PCI-E 5.0 x4 та підтримують протокол NVMe 2.0. Сьогодні для розкриття їх потенціалу знадобиться платформа Intel LGA1700, причому SSD повинні бути встановлені в слот PCI Express x16, призначений для графічного прискорювача.

MSI Spatium PCI-E 5.0 x4

З іншого боку, можливості платформи E26 наведено у документації Phison. Для накопичувачів на її основі характерні швидкості читання й запису до 12 й 11 Гбайт/с, а також швидкодія під час роботи з випадковими блоками до 1,5 млн/2,0 млн IOPS (читання/запис). SSD оснащуються буфером DDR4/LPDDR4 та мікросхемами флешпам'яті 3D NAND TLC/QLC об'ємом до 32 Тбайт.

MSI Spatium PCI-E 5.0 x4

Щодо термінів релізу NVMe-накопичувачів MSI Spatium з підтримкою PCI-E 5.0 x4, на жаль, інформації не надходило.

Обговорити в форумі (коментарів: 11)