Microsoft має намір придбати Activision Blizzard за $68,7 млрд

Корпорація Microsoft повідомила про плани придбати одного з гігантів світу відеоігор — компанію Activision Blizzard. За неї редмондці викладуть 68,7 млрд дол, що є рекордом для ігрової індустрії. Завдяки цій угоді Microsoft розраховує прискорити зростання ігрового бізнесу на мобільних пристроях, персональних комп'ютерах, консолях та у хмарі.

Activision Blizzard

Коли угоду буде закрито, Microsoft стане третьою за величиною ігровою компанією у світі за виторгом після Tencent та Sony. Разом з покупкою Activision Blizzard софтверний гігант отримає багатий перелік ігрових франшиз, куди входять Warcraft, Diablo, Overwatch, Call of Duty, Candy Crush та інші, а також права на професійну лігу відеоігор Major League Gaming. Після закриття угоди Activision Blizzard підпорядковуватиметься Філу Спенсеру, голові ігрового підрозділу Microsoft.

«Сьогодні ігри — це найдинамічніша та захоплююча категорія розваг на всіх платформах, і вони відіграватимуть ключову роль у розвитку платформ метавсесвіту, — заявив Сатья Наделла, голова та головний виконавчий директор Microsoft. — Ми вкладаємо значні кошти в контент світового класу, спільноту та хмарні технології, щоб відкрити нову еру ігор, яка ставить гравців та творців на перше місце та робить ігри безпечними, інклюзивними та доступними для всіх».

Джерело:
Microsoft

Обговорити в форумі (коментарів: 173)

Цього року центральні та графічні процесори можуть подорожчати на 20%

Цього року на ПК-ентузіастів чекає чергове підвищення цін на високопродуктивні центральні та графічні процесори. Не в останню чергу воно викликане зростаючою вартістю послуг контрактних чіпмейкерів, особливо якщо мова заходить про передові техпроцеси. Стверджується, що зростання цін на нові моделі CPU та GPU цього року може становити до 20%.

Нещодавно TSMC збільшила розцінки на передові технологічні норми (7-нм й «тонше»), які мають попит у багатьох безфабричних компаній. Відразу приходять на думку AMD та Nvidia, для яких тайванці випускають безліч центральних та графічних процесорів. До клієнтів TSMC також входить Intel — на її замовлення виробляються 6-нм GPU DG2 для майбутніх відеоадаптерів Arc Alchemist.

За підвищення собівартості товарів розплачуватиметься кінцевий споживач. І хоча є передумови, що до кінця 2022 доступність багатьох відеокарт та процесорів покращиться, їх ціни можуть залишитися на порівняно високому рівні.

Джерела:
WCCFTech
DigiTimes

Обговорити в форумі (коментарів: 116)

Nvidia все ж таки випустила карту GeForce GT 1010 з архітектурою Pascal

Минулого року на офіційному сайті Nvidia була помічена GeForce GT 1010 — ще одна відеокарта з архітектурою Pascal. Попри це, у продажу пристрій так і не з'явився. Підтвердженням того, що GeForce GT 1010 насправді існує, можна вважати нові записи в базі тестового пакета Geekbench.

GeForce GT 1010

Основою відеокарти GeForce GT 1010 послужив графічний процесор GP108, знайомий по моделі GeForce GT 1030. Згідно з показаннями бенчмарку, вона оперує 256 ядрами CUDA з частотою від 1228 до 1468 МГц у динамічному розгоні та оснащений двома гігабайтами GDDR5 з ефективною частотою 6 ГГц. Враховуючи 64-розрядну шину, пропускна здатність відеобуфера дорівнює 48 Гбайт/с.

Якщо говорити про результати OpenCL-тесту, то, наприклад, давно знайома GeForce GT 1030 забезпечує приблизно на 35% кращу продуктивність. За рівнем швидкодії новинка поступається сучасним iGPU, вбудованим у процесори Intel та AMD. Наприклад, топові версії Iris Xe набирають у Geekbench майже вдвічі більше балів.

GeForce GT 1010

Джерело:
WCCFTech

Обговорити в форумі (коментарів: 77)

Оперативній пам'яті DDR5 «на повітрі» підкорилася ефективна частота 7960 МГц

Майстри спортивного розгону продовжують вивчати частотний потенціал оперативної пам'яті DDR5. На цей час професійним оверклокерам підкорилася позначка 8704 МГц (ефективних), щоправда, тут не обійшлося без випарника рідкого азоту. У разі менш екстремальних видів охолодження результати скромніші, але зрушення все-таки є.

Разгон DDR5

Оверклокеру зі США з псевдонімом MllrKllr днями вдалося досягти режиму DDR5-7960 з використанням повітряного охолодження. Для досягнення такого результату використовувалися процесор Intel Core i9-12900K, одна 16-гігабайтна планка TeamGroup T-Force Delta RGB DDR5-6400 (CL40 при 1,35 В) та материнська плата ASRock Z690 Aqua OC.

Разгон DDR5

Формула затримок мала вигляд 52-120-120-120-240, а вбудований процесор контролер DDR5 функціонував у режимі Gear2, тобто на половинній частоті ОЗП.

Джерело:
WCCFTech

Обговорити в форумі (коментарів: 17)

Глава Intel вважає, що процесори Alder Lake залишили AMD у дзеркалі заднього виду

Генеральний директор Intel Пет Гелсінджер (Pat Gelsinger) традиційно не втрачає можливості нагадати про останні успіхи компанії на ринку x86-процесорів, а також «штовхнути» головного конкурента. У недавньому відеоролику з нагоди наступу 2022 року він не тільки розповів про свої враження за перший рік роботи на посаді CEO, але й заявив, що лідерство AMD у споживчому сегменті добігло кінця.

Пэт Гелсинджер

«Alder Lake. Раптом... Бум! Ми знову у грі, — вигукує генеральний директор Intel. — AMD залишилася в дзеркалі заднього виду у споживчому сегменті та ніколи більше не з'явиться перед лобовим склом. Ми просто лідируватимемо на ринку».

Безумовно, Intel попереду ще багато роботи, але не можна заперечувати, що процесори Core 12-го покоління стали гідними суперниками CPU Zen 3. Найближчим часом Intel та AMD знову обміняються ударами, випустивши Core i9-12900KS й Ryzen 7 5800X3D, а також нові лінійки серверних та споживчих чіпів. Іншими словами, стежити за ринком x86-процесорів цього року буде дуже цікаво.

Джерело:
WCCFTech

Обговорити в форумі (коментарів: 85)

Samsung анонсувала однокристальну систему Exynos 2200 із графікою AMD RDNA 2-го покоління

Samsung Electronics надала офіційний статус однокристальній системі Exynos 2200, яка ляже в основу флагманських смартфонів. Головною «фішкою» нової SoC є відеоядро Xclipse 920 з архітектурою RDNA 2-го покоління. Нагадаємо, що південнокорейський гігант ліцензував у AMD графічні напрацювання ще у 2019 році.

Лиза Су

Для випуску Samsung Exynos 2200 використовується 4-нм техпроцес із застосуванням екстремальної ультрафіолетової літографії (EUV). Однокристальна система містить вісім ARM-ядер: одне з архітектурою Cortex-X2, три Cortex-A710 та чотири Cortex-A510. Її оснащення також включає контролер пам'яті LPDDR5, нейропроцесорний модуль, високошвидкісний модем та інші блоки типові для сучасних мобільних SoC.

Exynos 2200

Samsung вирішила не розкривати детальні характеристики графічного процесора Xclipse 920, проте не пропустила можливості похвалитися апаратним прискоренням трасування променів та підтримкою технології Variable Rate Shading (VRS). В цей час SoC Exynos 2200 знаходиться на етапі серійного виробництва.

Детальні характеристики однокристальної системи Samsung, ймовірно, розкриє під час анонсу перших смартфонів на її основі. Варто нагадати, що на 8 лютого запланована презентація «Galaxy Unpacked 2022».

Джерело:
Samsung

Обговорити в форумі (коментарів: 23)