Sony випустила оновлення для Playstation з підтримкою української мови, Steam проводить розпродаж другого набору ігор українських розробників, новинки Nvidia з конференції GTC 2022

Вже місяць як терористична російська федерація намагається окупувати Україну, але на щастя виходить у неї не дуже. Наш народ героїчно чинить опір і дає відсіч ворогові, а небайдужі країни всіляко допомагають та підтримують нас.

Ukraine

Так, Sony Interactive Entertainment днями випустила чергове оновлення програмного забезпечення для ігрових приставок PlayStation 4 і 5. Одним з його головних нововведень стала поява української локалізації інтерфейсу, її можна активувати в налаштуваннях консолі. Зазначимо, що японцям ще доведеться виправити невеликі помилки, а також перекласти українською магазин та описи ігор.

Sony PlayStation 5

Також Sony вирішила подарувати українським геймерам 30 днів підписки PlayStation Plus. «У світлі останніх подій плата за продовження передплати PlayStation Plus цього місяця стягуватися не буде», — йдеться у заяві компанії.

Ukrainian Indie Games Bundle

У Steam стартував розпродаж другого набору інді-ігор від українських розробників. Наразі Ukrainian Indie Games Bundle #2 можна придбати за 551 гривню (знижка 55%). Як і минулого разу, всі отримані кошти підуть на допомогу українцям у ці важкі часи.

Nvidia H100

На конференції GTC 2022 відбувся дебют прискорювача обчислень Nvidia H100 з мікроархітектурою Hopper. Процесор для нього випускається за 4-нм технологіями на потужностях TSMC і фізично налічує 80 мільярдів транзисторів. Буфер пристрою представлений 80 ГБ багатошарової пам'яті HBM3 з пропускною здатністю 3 Тбайт/с, а за обчислювальною потужністю H100 перевищує прискорювач A100 до шести разів.

Grace Superchip

Ще однією цікавою новинкою Nvidia став серверний процесор Grace Superchip. Він створений із прицілом на сферу ресурсомістких обчислень і складається з двох окремих кристалів із 72 ARM-ядрами у кожному. Не забули «зелені» і про розширення асортименту професійних 3D-прискорювачів. До випущених раніше моделей Nvidia RTX приєдналися шість мобільних відеоадаптерів та настільна карта RTX A5500.

Nvidia RTX

Водночас AMD доповнила сімейство прискорювачів Instinct MI200 моделлю Instinct MI210 у форматі карти розширення PCI-E 4.0 x16. Грубо кажучи, вона є «половинкою» Instinct MI250, задовольняючись 6656 потоковими процесорами та 64 гігабайтами пам'яті HBM2E.

Instinct MI210

Крім того, в рамках GDC 2022 компанія AMD розповіла про технологію масштабування FidelityFX Super Resolution 2.0. Її реліз заплановано на наступний квартал, а перелік сумісного «заліза» включає всі більш-менш сучасні відеоадаптери, у тому числі продукти конкурента.

FidelityFX Super Resolution 2.0

Офіційний статус цього тижня отримали стандарти живлення ATX 3.0 та ATX12VO 2.0. Серед іншого в їх специфікаціях описаний 16-контактний роз'єм 12VHPWR для майбутніх відеокарт з інтерфейсом PCI Express 5.0. Як і очікувалося, через нього на графічний адаптер або на іншу карту розширення можна буде подати до 600 Вт.

Разъём питания

Обговорити в форумі (коментарів: 37)