Відбувся реліз відеокарти Nvidia GeForce RTX 3090 Ti, Intel представила лінійку мобільної графіки Arc Alchemist, а Epic Games зібрала $100 млн для України

News

У середині місяця Epic Games та Humble Bundle запустили акції на підтримку України. Перша компанія вирішила направити весь дохід, який принесе Fortnite з 20 березня по 3 квітня, у вигляді гуманітарної допомоги потерпілим від війни українцям, а друга випустила благодійний набір Stand With Ukraine Bundle. У результаті Epic Games і Humble Bundle вдалося зібрати понад $100 млн та $20 млн відповідно. Дякуємо за підтримку!

Українська кіберспортивна організація Natus Vincere готується до значних перестановок. На тлі загальновідомих подій було ухвалено рішення зупинити співпрацю з кіберспортсменами з росії. «Ми не збираємося працювати з людьми, які живуть у росії й сплачують податки в російській федерації», — заявив CEO команди Євген Золотарьов. Щоб продовжити виступати за Natus Vincere, їм доведеться виїхати з країни-агресора.

Nvidia розпочала цей тиждень з релізу флагманської відеокарти на архітектурі Ampere — GeForce RTX 3090 Ti. Вона використовує графічний процесор GA102 з більшим числом ядер, ніж у звичайної GeForce RTX 3090, а також високошвидкісні мікросхеми пам'яті GDDR6X. Відеокарта примітна новим 16-контактним роз'ємом живлення, має високий рівень TGP (від 450 Вт) і приблизно на 10% швидша за попередницю. Рекомендована ціна новинки — від 2000 доларів.

GeForce RTX 3090 Ti

Arc Alchemist

Вчора відбулася офіційна презентація графічних прискорювачів Intel Xe-HPG (high-performance gaming). Лінійку Arc Alchemist спочатку буде представлено мобільними рішеннями, причому дві моделі початкового рівня вже взяті на озброєння виробниками ноутбуків. Вихід старших 3D-прискорювачів відбудеться цього літа. З характеристиками мобільних відеоадаптерів Intel Arc Alchemist можна ознайомитись нижче.

Arc AlchemistArc Alchemist

Arc Alchemist

Також процесорний гігант не забув і про настільний сегмент. Intel не стала вдаватися до подробиць про склад лінійки та специфікації нових відеокарт, але пообіцяла, що їх дебют відбудеться до кінця наступного кварталу. Зокрема, влітку з'явиться можливість придбати еталонний флагман Intel Arc A-серії в обмеженому виданні (Limited Edition). Паралельно з релізом настільних відеокарт стане доступна фірмова технологія масштабування Intel XeSS.

MTT S60

У Китаї відбулася презентація ще однієї відеокарти на основі GPU, розробленого місцевою компанією. Молода фірма Moore Threads анонсувала графічну карту MTT S60 для настільних ПК та серверний прискорювач MTT S2000. Серцем новинок стали 12-нм графічні ядра з архітектурою MUSA (MT Unified System Architecture). Як підтвердження працездатності відеокарти MTT S60 розробники запустили на ній League of Legends.

MTT S60

MTT S60

Обговорити в форумі (коментарів: 22)