Ентузіаст наділив оригінальний Doom трасуванням променів

Випущений в 1993 шутер Doom отримав ефекти на базі трасування променів. Ентузіаст під псевдонімом sultim-t випустив модифікацію, яка дасть можливість по-новому поринути у класичну гру від id Software.

Doom

Модифікацію «PrBoom: Ray Traced» можна завантажити на порталі GitHub. Вона виявилася досить вимогливою до апаратного забезпечення та, наприклад, у системі з відеокартою GeForce RTX 3090 трасування променів знижує частоту кадрів з 5000 до 239 к/с. В цей час мод підтримує тільки «зелені» 3D-прискорювачі, при цьому як опція доступна технологія масштабування Nvidia DLSS.

Обговорити в форумі (коментарів: 39)

Wargaming йде з білорусі та росії

Компанія Wargaming, яка відома мільйонам гравців за грою World of Tanks, офіційно оголосила про рішення залишити білорусь та росію.

З 31 березня Wargaming передає свій бізнес під управління Lesta Studio, яка ніяк не афілійована з Wargaming. Підсумком цього рішення стануть великі збитки, але Wargaming заявляє про необхідність цього кроку: «Компанія не отримає прибутку від цього процесу ні сьогодні, ні в майбутньому. Навпаки, ми очікуємо, що в результаті цього рішення ми зазнаємо значних втрат». Протягом перехідного періоду програмні продукти компанії будуть доступні гравцям із зазначених країн. Одночасно розпочато процес закриття студії Wargaming у Мінську.

Обговорити в форумі (коментарів: 67)

У Мінцифри розповіли про роботу Starlink в Україні

Міністерство цифрової трансформації України поділилося інформацією щодо роботи супутникового інтернету Starlink.

Ookla

У співпраці з компанією Ookla, якій належить відомий сервіс speedtest.net, відповідальні співробітники здійснюють моніторинг швидкості доступу до Мережі в різних регіонах країни, у тому числі й роботу Starlink. Як показують результати, швидкість передачі даних на сході України є гіршою, ніж у її західній частині. Пов'язано це з тим, що для функціонування Starlink на даному етапі, крім власне низькоорбітальних супутників, потрібна присутність наземних станцій, найближчі до України з яких розташовані у Польщі, Литві та Туреччині. Тому після перемоги у війні в міністерстві планують спільно з компанією Ілона Маска розгорнути власну наземну станцію на території України для покращення якості інтернету від Starlink.

Нагадаємо, на тлі вторгнення Маск пообіцяв, що послуги його компанії стануть доступні й в Україні. А вже 26 лютого з'явилася інформація, що перші термінали Starlink були доставлені до нашої країни. За словами президента компанії Гвін Шотвелл, повідомляється, що за березень було поставлено тисячі комплектів для роботи з супутниковим оператором Starlink.

Обговорити в форумі (коментарів: 6)

AMD Radeon RX 6300 — ще одна відеокарта на базі 6-нм GPU Navi 24

Сімейство графічних прискорювачів AMD Navi 2X в найближчому майбутньому поповниться відеокартою початкового рівня Radeon RX 6300. Ця модель створена на базі 6-нм процесора Navi 24, знайомого по Radeon RX 6400 й RX 6500 XT, та буде доступна у складі готових комп'ютерів від OEM-партнерів AMD.

AMD Radeon

Детальні характеристики Radeon RX 6300 поки що тримаються в секреті. Згідно з попередніми даними, вона отримає 2-гігабайтний відеобуфер GDDR6, 64-розрядну шину пам'яті та 16 Мбайт Infinity Cache. Число потокових процесорів, ймовірно, буде урізане щодо Radeon RX 6400 (768 одиниць).

Radeon RX 6400

Тим часом закордонні інтернет-магазини почали приймати замовлення на Radeon RX 6400. Пристрій примітний низькопрофільним однослотовим виконанням та заявленим рівнем TBP (Typical Board Power) лише 53 Вт. Що стосується ціни, то, наприклад, у Китаї за відеокарту Radeon RX 6400 доведеться викласти близько 235 доларів США.

Radeon RX 6400

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 22)