AMD приділить увагу розгону оперативної пам'яті на процесорах Ryzen 7000 (Raphael)

В ході останнього вебінару Meet The Experts представники компанії AMD розкрили нові подробиці про платформу AM5 та десктопні процесори Ryzen 7000 (Raphael). Ці CPU, як відомо, стануть одними з перших носіїв архітектури Zen 4 та працюватимуть у зв'язці з оперативною пам'яттю DDR5. Серед іншого, AMD обіцяє приділити багато уваги розгону ОЗП на новій платформі.

AMD Zen 4

«Нашою першою платформою з підтримкою DDR5 стане Raphael. Одна з чудових особливостей Raphael полягає в тому, що ми дійсно збираємося зробити великий фурор з розгоном ОЗП, — розповідає Джозеф Тао (Joseph Tao), який займає в AMD посаду Memory Enabling Manager. — Швидкості, які ви, ймовірно, вважали недосяжними, стануть можливими».

Офіційний дебют платформи AMD AM5 та процесорів Ryzen 7000 (Raphael) намічено на другу половину поточного року. Разом із ними компанія представить технологію RAMP (Ryzen Accelerated Memory Profile). Вона стане відповіддю на Intel XMP 3.0 та дозволить з легкістю розігнати ОЗП на новій платформі. Більше подробиць про новинки AMD, ймовірно, стане відомо до кінця літа.

AMD AM5

Джерело:
TechPowerUp

Обговорити в форумі (коментарів: 14)