Nvidia: наші графічні драйвери кращі, ніж у конкурентів

На офіційному YouTube-каналі Nvidia GeForce опубліковано відеоролик, присвячений програмі Game Ready. У її рамках, нагадаємо, «зелені» випускають пакети драйверів із оптимізаціями для високобюджетних ігрових проектів. На цей час вийшло понад 150 таких наборів, які забезпечили безпроблемну роботу понад 400 відеоігор. З них 20 драйверів із оптимізаціями для 75 ігор стали доступними у 2021 році.

Nvidia

Окремо Nvidia наголошує, що всі драйвери проходять ретельну перевірку та супроводжуються сертифікатами Microsoft WHQL. У чипмейкера є велика колекція настільних та мобільних систем, на яких виконується тестування з використанням більш ніж 4500 комбінацій центральних та графічних процесорів, оперативної пам'яті та операційних систем. Зрозуміло, не обійшлося без докорів у бік головного конкурента щодо випуску бета-версій драйверів.

«Лише після завершення всієї роботи ми робимо драйвери доступними через GeForce.com та GeForce Experience. Оскільки програма драйверів Game Ready і наша обіцянка якості залежать від цієї роботи, ми не випускаємо бета-драйвери з мінімальним тестуванням, не кажучи вже про безліч конфліктних бета-драйверів з різних гілок розробки, які підтримують різні ігри та продукти, що спантеличує клієнтів», — розповідає представник Nvidia.

Обговорити в форумі (коментарів: 39)

Процесори AMD Ryzen 7000 офіційно підтримують пам'ять DDR5-5200

З релізом процесорів Ryzen 7000 (Raphael) для AMD розпочнеться епоха оперативної пам'яті DDR5 у настільному сегменті. Ми вже знаємо, що нові CPU будуть позбавлені підтримки модулів DDR4. Цю інформацію підтвердила компанія Apacer у своїй новій презентації, заодно перерахувавши типи оперативної пам'яті, що підтримується майбутніми платформами Intel та AMD.

AMD DDR5

Згідно з даними Apacer, процесори AMD Zen 4 для настільного та серверного сегмента працюватимуть із планками DDR5-5200. У разі CPU Ryzen 7000 (Raphael) підтримується двоканальний режим, а в EPYC Genoa — 12-канальний. Тим часом серверні чипи Intel Xeon Scalable 4-го покоління (Sapphire Rapids-SP) обмежаться 8-канальною пам'яттю DDR5-4800. Усі перелічені новинки дебютують у другій половині цього року.

AMD DDR5

Нагадаємо, що «червоний» чипмейкер обіцяє «зробити фурор» з розгоном оперативної пам'яті на платформі AM5. Серед іншого буде реалізована технологія AMD EXPO (EXtended Profiles for Overclocking), яка є відповіддю Intel XMP 3.0. Сумісні модулі DDR5 отримають два додаткові профілі: з налаштуваннями для максимальної пропускної здатності ОЗУ та для мінімальних затримок підсистеми пам'яті.

Джерело:
Apacer

Обговорити в форумі (коментарів: 29)