Intel прозвітувала про роботу в першому кварталі: $8,1 млрд чистого прибутку

Цього тижня корпорація Intel підбила фінансові підсумки роботи у першому кварталі. Згідно з наданим звітом, виторг процесорного гіганта за січень-березень досяг $18,4 млрд, що на 7% менше за показники аналогічного періоду минулого року. Чистий прибуток при цьому збільшився відразу на 141% — до $8,1 млрд. Щоправда, такий ріст пояснюється тим, що у 2021 році доходи Intel скоротилися на $2,18 млрд через судові розгляди з патентним тролем VLSI Technology LLC.

Intel

За останній рік в Intel пройшла значна реструктуризація. Чого тільки вартий продаж NAND-бізнесу південнокорейському чипмейкеру SK Hynix та запуск контрактного виробництва напівпровідників Intel Foundry Services. До того ж все пов'язане з прискорювачами обчислень та дискретною графікою було виділено до підрозділу Accelerated Computing Systems and Graphics Group.

Втім, близько половини всього виторгу Intel, як і раніше, забезпечують процесори та набори логіки для споживчих комп'ютерів — відділ Client Computing Group приніс чипмейкеру $9,3 млрд (–13% за річним порівнянням). Дані щодо виторгу інших підрозділів Intel наведено у таблиці.

Intel

У поточному кварталі виторг Intel, за попередніми оцінками, складе близько $18 мільярдів.

Джерела:
Intel
Anandtech

Обговорити в форумі (коментарів: 9)