Hitman 3 та ще 11 ігор отримають підтримку Nvidia DLSS

Компанія Nvidia повідомила про нові ігри, які отримали або отримають найближчими днями підтримку технології Nvidia DLSS. Це метод інтелектуального масштабування, який дозволяє суттєво підняти продуктивність завдяки меншій вхідній роздільній здатності. Технологія найбільш ефективна у високих форматах, де відмінності з нативною роздільною здатністю мінімальні.

Підтримку DLSS отримає гра Hitman 3, для якої сьогодні виходить велике оновлення з трасуванням променів. А оскільки промені серйозно знижують частоту кадрів, DLSS стане помічником, що дозволить досягти прийнятної продуктивності.

Днями вийшла сюжетна гра Vampire: The Masquerade — Swansong, у якій вже є DLSS. Також технологію DLSS інтегрують у симулятор перегонів F1 22, бадьорий кооперативний екшен Deep Rock Galactic та низку інших ігор. Повний перелік нижче:

  • Deep Rock Galactic (DLSS, DLAA);
  • F1 22 (DLSS, трасування променів);
  • Ghost (DLSS);
  • Hydroneer (DLSS);
  • LEAP (DLSS);
  • Loopmancer (трасування променів, DLSS);
  • Propnight (DLSS);
  • Raji: An Ancient Epic (DLSS, трасування променів);
  • Turbo Sloths (трасування променів, DLSS);
  • Vampire: The Masquerade - Swansong (DLSS);
  • Warstride Challenges (DLSS та Reflex).

Серед нових ігор з трасуванням та DLSS заявлено екшен Loopmancer. Оцінити візуальне виконання гри можна за спеціальним трейлером:

У виживання Icarus додано технологію зменшення латентності Nvidia Reflex. Раніше гра вже отримала підтримку DLSS та ефектів на базі трасування променів.

Обговорити в форумі (коментарів: 18)

Xbox офіційно запуститься в Україні

Незабаром Xbox офіційно запуститься в Україні. Цю інформацію озвучив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров за підсумками зустрічі із президентом Microsoft Бредом Смітом у Давосі. Після запуску у користувачів будуть українські акаунти та українська мова. Також команда Microsoft планує допомагати Україні у період відновлення після війни. Уряд співпрацює з Microsoft для документації військових злочинів агресора.

Компанія Microsoft одна з перших оголосила про підтримку України після початку війни й продовжує підтримувати країну далі. Microsoft призупинила продаж всіх своїх продуктів і послуг на росії, а також забезпечила безплатні хмарні сервіси для України до кінця 2022 року.

Обговорити в форумі (коментарів: 38)

ASUS готує ігровий монітор із частотою оновлення 500 Гц

В останні роки виробники ігрових моніторів приділяють чимало уваги максимальній частоті оновлення екрана. Порівняно недавно у продажу з'явилися 360-Гц дисплеї, проте ASUSTeK Computer вже готова підняти планку. У рамках виставки Computex 2022 компанія анонсувала свій перший монітор із частотою оновлення 500 Гц.

ASUS ROG Swift 500Hz

ASUS ROG Swift 500Hz створювався спільно з Nvidia та підтримує фірмові технології «зелених»: G-Sync й Reflex Analyzer. В основі новинки лежить 24-дюймова TN-матриця з роздільною здатністю 1920 x 1080 пікселів. Інші характеристики не повідомляються, але на високу точність кольору та широкі кути огляду розраховувати не варто. Цільовою аудиторією монітора є кіберспортсмени та фанати шутерів, на кшталт CS:GO, Valorant, Overwatch та Rainbow Six Siege.

ASUS ROG Swift 500Hz

Терміни виходу й рекомендована ціна ASUS ROG Swift 500Hz поки що тримаються в секреті. До речі, ROG Swift PG259QN із частотою оновлення 360 Гц доступний в Україні за ціною близько 27 тисяч гривень.

Обговорити в форумі (коментарів: 54)

Apacer та Zadak представили NVMe-накопичувачі M.2 з інтерфейсом PCI-E 5.0 x4

Формально інтерфейс PCI Express 5.0 з'явився в персональних комп'ютерах минулої осені з релізом платформи Intel LGA1700 та процесорів Core 12-го покоління. Попри це, розкрити його потенціал вдасться лише цього року. У другій половині 2022-го очікується реліз відеокарт AMD та Nvidia, а також NVMe-накопичувачів із підтримкою PCI-E 5.0. Серед перших такі SSD анонсували компанії Apacer та Zadak.

NVMe-накопители PCI-E 5.0

NVMe-накопичувачі Apacer AS2280F5 та Zadak TWSG5 ідентичні за характеристиками й забезпечують швидкості послідовного читання та запису до 13 Гбайт/с та 12 Гбайт/с відповідно. Інші параметри, у тому числі швидкодію при роботі з випадковими блоками, вендори не розкривали.

NVMe-накопители PCI-E 5.0

Пристрої виконані у форм-факторі M.2 2280, використовують чотири лінії PCI Express 5.0 і оснащуються алюмінієвим радіатором. Zadak також комплектує новинку тонким теплозйомником на основі графену. З іншого в пресрелізі відзначається зворотна сумісність із PCI-E 4.0 та 5-річна гарантія. Про ціну SSD, на жаль, інформації не надходило.

NVMe-накопители PCI-E 5.0

Додамо, що цієї осені AMD випустить платформу AM5 та процесори Ryzen 7000 (Rahapel). У нових материнських платах на швидкостях PCI Express 5.0 працюватимуть не тільки слоти PCI-E, але й роз'єми M.2, чим не може похвалитися платформа Intel LGA1700.

Джерело:
Apacer

Обговорити в форумі (коментарів: 10)