MSI показала системну плату LGA1700 із роз'ємами на тильній стороні

Micro-Star International вирішила наслідувати приклад компанії Gigabyte, налагодивши випуск материнських плат з роз'ємами на звороті. Задум в тому, щоб сховати більшість кабелів, включаючи 24-контактний ATX та EPS12V для живлення процесора.

MSI Project Zero

У рамках MSI Project Zero компанія підготувала незвичайну материнську платню LGA1700. Прообразом новинки, судячи з усього, послужила модель MEG Z690 Unify. На лицьовій стороні у неї розпаяні слоти розширення PCI Express, процесорне гніздо, роз'єми для NVMe-накопичувачів та модулів оперативної пам'яті DDR5. Роз'єми живлення, SATA та інші порти перенесені на тильну сторону PCB.

MSI Project Zero

Подібна конфігурація материнської плати накладає обмеження на сумісність корпусів. Зокрема, Gigabyte для розв'язання цієї проблеми підготувала спеціальне шасі. У вендора також готова спеціальна модифікація відеокарти GeForce RTX 3070 з роз'ємами додаткового живлення неподалік конектора PCI Express x16.

Ймовірно, на експерименти з розташуванням роз'ємів незабаром відважаться й інші виробники.

MSI Project Zero

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 32)

Перші подробиці хорору The Callisto Protocol від творця Dead Space

Багато фанатів космічної серії хорорів Dead Space з нетерпінням чекають на амбітний проєкт The Callisto Protocol, над яким працює автор першого «Космосу» Глен Скофілд. Днями вийшов журнал Game Informer, присвячений грі, з якого можна отримати багато інформації про The Callisto Protocol.

Журналісти поспілкувалися з розробниками та поділилися першими враженнями від геймплею. Також у публічному доступі з'явилися нові скріншоти.

Загальну концепцію гри Глен Скофілд вигадав ще у 2019, після того, як він покинув студію Sledgehammer Games, яка є підрозділом Activision. Робоча назва була Meteor Down, сюжет розпочинався з падіння на землю метеорита. Спочатку Скофілд намагався зацікавити проєктом великі компанії Microsoft, Google та PlayStation, розробивши велику презентацію з описом сюжету на 40 сторінках. Зрештою інтерес до гри виявила корейська KRAFTON, видавець PlayerUnknown's Battlegrounds. У результаті Скофілд створив студію Striking Distance, куди залучив ветеранів індустрії та перспективних новачків.

Події The Callisto Protocol розвиваються у 2320 році. Людство вже почало освоювати космос та колонізувати планети. Головний герой — пілот вантажного корабля Джейкоб Лі. У ході робочого польоту він потрапляє у в'язницю, розташовану на супутнику Юпітера під назвою Калісто. Тут герой стикається з мутантами, які швидко захоплюють усе довкола.

Противники отримали назву біофаги. Деякі будуть схожі на людей, деякі нагадуватимуть істот, що зрослися, з двома пащами. Будуть і зовсім страшні мутанти величезних розмірів.

Протистояти ми їм будемо як в ближньому бою, так і на значній відстані — герой використовуватиме дубину, пістолет, дробовик та іншу зброю. Спеціальний пристрій GRP дозволяє маніпулювати гравітацією, відштовхуючи або притягуючи об'єкти. Під час битви можна використовувати оточення — вдарити ворога об стіну або жбурнути у вентилятор за допомогою GRP. Поєднання атак дозволить реалізовувати ефективні комбо.

Гра буде кривавою та натуралістичною. Для цього автори надихалися кадрами поліцейської хроніки зі сценами насильства та фото з місць злочинів. Буде розчленування. Монстр без кінцівок менш рухливий, і це впливає на його можливості, як у Dead Space.

Розробники ретельно продумують небезпечні ситуації, щоб зустріч навіть з одним монстром була небезпечною та складною, змушуючи гравця використати всі свої можливості. Гра побудована так, щоб постійно підтримувати гравця у напрузі, підкидати щось нове та тримати ритм.

Вихід The Callisto Protocol заплановано на другу половину 2022 року. Реліз відбудеться на платформі PC та всіх актуальних консолях — PS5, PS4, Xbox Series та Xbox One.

Обговорити в форумі (коментарів: 3)

Представлена оверклокерська пам'ять Kingston FURY Beast DDR5 RGB

Американська компанія Kingston Technology оголосила про старт продажу пам'яті Kingston FURY Beast DDR5 RGB. Ця пам'ять отримала інновацію систему відведення тепла та вдосконалене RGB-підсвічування.

Пам'ять продається окремими модулями по 8, 16 та 32 ГБ. Також представлені комплекти із двох модулів загальним обсягом 16, 32 та 64 ГБ. Швидкість модулів 4800, 5200, 5600 та 6000 МТ/с при CL38 та CL40. Залежно від швидкості пам'яті робоча напруга дорівнює від 1,1 до 1,35 В. Корекція помилок (On-die ECC, ODECC) допомагає забезпечити цілісність даних при розгоні. Габарити модулів пам'яті 133,3x42,2x7 мм. Функція Plug N Play забезпечує роботу пам'яті на швидкості 4800 МТ/с. Також усі модулі Kingston FURY Beast DDR5 RGB пройшли сертифікацію Intel XMP 3.0 та схвалені провідними виробниками материнських плат. Тому ви зможете розкрити повний потенціал пам'яті, вибравши профіль Intel XMP 3.0.

Нова конструкція тепловідводу забезпечить найкраще охолодження чіпів пам'яті. Реалізоване якісне яскраве підсвічування Kingston FURY Infrared Sync Technology з плавними переходами та синхронізацією з іншими компонентами. За допомогою програми Kingston FURY CTRL2 користувачі можуть вибирати світлові ефекти з бібліотеки готових шаблонів або налаштовувати їх самостійно.

Джерело:
Kingston

Обговорити в форумі (коментарів: 9)

Анонсована Call of Duty Modern Warfare 2

Компанія Activision офіційно анонсувала Call of Duty Modern Warfare 2 — продовження м'якого перезапуску серії, початок якому дала гра Modern Warfare 2019 року.

Опубліковані арти з відомими персонажами, яких ми знову побачимо у строю — це капітан Джон Прайс, Джон «Соуп», Саймон «Гоуст».

Також опубліковано відео із презентацією персонажів. Жодних подробиць або кадрів із гри не представлено. Геймплейний трейлер обіцяють показати 8 червня.

Реліз Call of Duty Modern Warfare 2 заплановано на 25 жовтня цього року.

Обговорити в форумі (коментарів: 13)