Відеокарта Intel Arc A380 втрачає 15% продуктивності в 3DMark Time Spy без програмного допінгу

Не секрет, що відеоадаптери Intel Arc Alchemist показують непогану продуктивність у синтетичних бенчмарках, наприклад, тестовому пакеті 3DMark. Чипмейкер заздалегідь передбачив набір оптимізації, який покращує результати 3DMark TimeSpy та Port Royal. На ігрову продуктивність пристроїв він не впливає.

Intel Arc A380

У новій бета-версії драйвера з'явилася можливість відключити комплект Advanced Performance Optimizations (APO). Це дозволило випробувати 3D-прискорювачі Arc Alchemist без «допінгу». У мережі вже доступні результати тестування відеокарти Arc A380 зі спеціальними оптимізаціями та без них.

Arc 380

У 3DMark Time Spy графічна карта Intel Arc A380 із включеним APO набирає близько 5240 балів. Без «допінгу» її результат становив 4449 очок, інакше кажучи, виявився на 15% нижче. У випадку 3DMark Port Royal падіння склало 4% — результат зменшився з 1854 до 1780 «папуг».

Arc 380

Таким чином, початкові прогнози про швидкодію відеоадаптерів Intel Arc Alchemist, засновані на синтетичних бенчмарках, виявилися завищеними. В іграх новинки виступають помітно гірше, ніж у «синтетиці», що вкотре демонструє важливість комплексних незалежних тестів.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 36)

NVIDIA та інші компанії скорочують замовлення на нові чипи у TSMC

Ведучий світовий виробник напівпровідників TSMC зіткнувся із несподіваним скороченням замовлень з боку найбільших партнерів. На тлі негативної ситуації у світовій економіці падає попит на багато видів електронних товарів. Особливо це стосується ринку комп'ютерних комплектуючих. На тлі спаду майнінг-буму різко зросла кількість доступних відеокарт на вторинному ринку. NVIDIA зіштовхнулася з проблемою збуту наявних моделей GeForce RTX 30-ї серії. Це малює похмурі перспективи нового покоління. Тому NVIDIA хоче скоригувати свої плани та урізати замовлення на 5-нм пластини для своїх GPU Ada Lovelace. При цьому NVIDIA вже внесла передоплату за бронювання виробничих потужностей, і TSMC не хоче йти на поступки. Можлива відстрочка відвантаження чіпів на пару кварталів, якщо замовник знайде клієнта для потужностей, що звільнилися.

Також відомо, що AMD хоче зменшити замовлення на 7/6-нм пластини. Компанія Apple знизила план першої хвилі iPhone 14 на 10%. Зниження попиту на напівпровідникові чипи вмить позначилося на акціях TSMC, які різко пішли вниз. При цьому у першому кварталі компанія показувала значне зростання. І всі технологічні компанії помітно втратили капіталізацію за останні кілька днів. Це стосується AMD, Nvidia, ASUS та інших провідних представників індустрії. Така тенденція пов'язана як із ситуацією в самій індустрії, так і із загальними негативними процесами у світовій економіці.

Попит на побутову електроніку стабільно знижується. Але ще залишається високий попит на електроніку для автомобілів та високопродуктивних комп'ютерів. І тут попит все ще перевищує пропозицію, тож TSMC розраховує на повне завантаження виробництв протягом 2022 року. Керівництво TSMC впевнене в операційних показниках на поточний рік та у довгостроковій перспективі на наступні 10 років.

Джерела:
Videocardz.com
DigiTimes

Обговорити в форумі (коментарів: 37)

В Epic Games Store дарують три ігри, включаючи Hood: Outlaws & Legends

Магазин Epic Games Store періодично радує гравців роздачами безплатних ігор. Цього тижня нам пропонують відразу три ігри, які можна безплатно додати до своєї бібліотеки Epic Games. Найпривабливішою пропозицією в цій трійці є гра Hood: Outlaws & Legends — унікальна суміш Payday та For Honor. Команда гравців намагається потай проникнути в замки та особняки, щоб викрасти скрині зі здобиччю. Проєкт вийшов у 2021 році.

Також дарують рольову гру Iratus: Lord of the Dead, яка є найвідомішим клоном Darkest Dungeon. Заодно можна забрати в колекцію просту рольову гру Geneforge 1 — Mutagen. Ця пригода є типовим інді-проєктом із простою схематичною графікою.

Роздача триватиме до 18.00 7 липня.

Обговорити в форумі (коментарів: 9)

Dream Machines запускає акцію на підтримку України

Компанія Dream Machines запускає спеціальну акцію, в рамках якої кожен покупець може отримати знижку та підтримати Україну. Купуючи ноутбук на базі процесора Intel 12-го покоління, ви отримуєте знижку в 1000 грн при використанні промокоду FREEUKRAINE. Така сама сума буде перерахована на допомогу Україні.

Акція діє при покупці через офіційний інтернет-магазин Dream Machines. Благодійні кошти буде переведено до фонду «Повернись живим». Акція триватиме з 30.06.2022 до 15.07.2022 до 23:59.

Обговорити в форумі (коментарів: 97)