Intel припиняє випуск накопичувачів Optane із пам'яттю 3D XPoint

Intel вирішила остаточно «поховати» твердотілі накопичувачі Optane на основі енергонезалежної пам'яті 3D XPoint. Про це корпорація оголосила під час конференції з фінансових підсумків другого кварталу. Як ми вже розповідали, для Intel він завершився із чистим збитком у 454 мільйони доларів.

Intel Optane

Нагадаємо, що минулого року Intel продала бізнес із випуску NAND-пам'яті південнокорейському чипмейкеру SK Hynix. У рамках цієї угоди процесорний гігант зберіг всі напрацювання у сфері пам'яті 3D XPoint разом із брендом Optane. Попри це, до випуску мікросхем на своїх фабриках Intel так і не приступила, продовжуючи використовувати чипи, закуплені у Micron Technology. Остання згорнула розробку та виробництво мікросхем 3D XPoint минулого року.

Спочатку пам'ять 3D XPoint позиціювалася як проміжне рішення між традиційними NAND та DRAM. Пристрої на її основі можуть запропонувати великий ресурс запису й високу швидкість роботи, але при цьому коштують значно дорожче за аналоги з NAND-пам'яттю. Для Intel цей напрямок бізнесу виявився збитковим та, наприклад, лише за 2020 рік компанія втратила $576 мільйонів.

Джерело:
Intel

Обговорити в форумі (коментарів: 45)

Голова Nvidia виступить на конференції SIGGRAPH 2022

Генеральний директор Nvidia Дженсен Хуанг, а також кілька спеціалістів компанії виступлять на конференції SIGGRAPH 2022, яка відбудеться у першій половині серпня. Захід запланований на другий день конференції, дев'яте серпня, та, як сказано в прес-релізі, висвітлюватиме майбутнє графіки.

Хуанг

«Познайомтеся з останніми проривними дослідженнями в галузі комп'ютерної графіки та штучного інтелекту на SIGGRAPH разом із Nvidia. Творці, дослідники, студенти та інші фахівці можуть дізнатися, як наші технології стимулюють інновації в галузі моделювання, спільної роботи та проєктування у різних галузях. Не проґавте цей шанс дізнатися, як відзначені нагородами дослідження Nvidia та технології нового покоління формують майбутнє дизайну», — йдеться в анонсі.

Варто додати, що на SIGGRAPH «зелений» чипмейкер традиційно торкається напрацювань у сфері професійної графіки, тому на анонс наступного покоління відеокарт GeForce RTX розраховувати не варто. Наприклад, на минулорічній конференції Nvidia представила 3D-прискорювач RTX A2000, а у 2018 році були анонсовані карти Quadro RTX (Turing), споріднені ігровим GeForce RTX 20-ї серії.

Обговорити в форумі (коментарів: 8)

Intel завершила другий квартал з $454 млн чистих збитків

Корпорація Intel оприлюднила новий звіт, який розповідає про фінансові підсумки роботи квітні-червні. Вперше за кілька років чипмейкер завершив квартал із чистим збитком. Він склав 454 мільйони доларів та, за словами голови Intel, насамперед пов'язаний з «раптовим і стрімким спадом економічної активності». Водночас квартальний виторг компанії у порівнянні з аналогічним періодом минулого року впав на 17% — до $15,3 млрд.

Intel

Якщо розглядати напрямки бізнесу Intel, то половину доходів приносить відділ Client Computing Group, який відповідає за процесори та набори логіки для персональних комп'ютерів. У квітні-червні його виторг склав $7,7 млрд, що на 25% менше від показників аналогічного періоду минулого року.

Серверний підрозділ відзвітував про 16% падіння виторгу — до $4,6 млрд. Відділ Network and Edge Group приніс чипмейкеру $2,3 млрд (+11%), графічний підрозділ — $186 мільйонів (+5%), дочірня фірма Mobileye забезпечила $460 млн (+41%) виторгу, а контрактне виробництво напівпровідників — $122 мільйони (-54%).

Intel

Третій квартал Intel розраховує завершити з виторгом близько $15-16 мільярдів проти $19,2 млрд роком раніше.

Обговорити в форумі (коментарів: 57)

Frogwares працює над ремейком Sherlock Holmes: The Awakened

Українська студія Frogwares оголосила про розробку ремейку детективного квесту «Шерлок Холмс та секрет Ктулху», що вийшов у 2007 році. Гра запам'яталася незвичайним та вдалим поєднанням різних літературних персонажів. Новий проєкт буде повним переосмисленням класики. Замість історії про досвідченого детектива Холмса та його супутника Ватсона ми матимемо історію про молодих персонажів, яких презентували в Sherlock Holmes: Chapter One.

Буде перероблено загальний сюжет, впроваджено нові побічні завдання. Кожна зі справ, яку ми маємо розплутати, відбувається у напіввідкритому світі, де ми самі визначаємо, як вести розслідування. Гра порадує сучасною графікою на рушії Unreal Engine. Перероблені усі відеоролики. У планах нове озвучення.

Щоб реалізувати всі свої цілі та ідеї, команда розробників звернулася до краудфандингового майданчика Kickstarter. Всі, хто підтримають проєкт на Kickstarter, отримають гру за зниженою вартістю та з додатковим ексклюзивним контентом.

Нагадаємо, що Frogwares вже працює над хорором з кодовою назвою «Проєкт Паляниця» (Project Palianytsia).

Обговорити в форумі (коментарів: 5)