Нову частину Assassin's Creed представлять 10 вересня

Після численних чуток компанія Ubisoft підтвердила розробку нової частини серії Assassin Creed. Перед цим у магазині Ubisoft навіть виявили арт нової гри, і компанія, ймовірно, вирішила не зволікати із заявами. Поки що це анонс анонсу, повноцінна презентація намічена на 10 вересня в рамках заходу Ubisoft Forward.

Гра Assassin's Creed Mirage розповість історію пригод Басіма, одного з персонажів, що засвітився в Assassin's Creed Valhalla. За чутками, нова гра не буде величезною пісочницею з рольовими елементами. Це пригода у більш компактному світі з акцентом на стелс. Автори роблять щось схоже на перші частини серії.

Цікаво, що раніше було анонсовано проєкт Assassin's Creed Infinity, який мав стати грою-сервісом та платформою для різноманітних пригод про асасинів. Але всі останні ініціативи Ubisoft отримали настільки холодне приймання ігрової аудиторії, що компанія, ймовірно, вирішила підправити репутацію і представити щось класичне за мотивами своєї найвідомішої серії.

Обговорити в форумі (коментарів: 33)

У Steam триває безплатна роздача Mafia: The City of Lost Heaven

На честь 20-річчя першої гри серії Mafia у Steam запустили безплатну роздачу. Фанати класики можуть отримати на свій обліковий запис оригінальну Mafia: The City of Lost Heaven. Також діють знижки на інші ігри серії. Ремейк Mafia: Definitive Edition можна купити за 262 грн, а набір Mafia Trilogy з трьох ігор за 439 грн. Безплатна роздача закінчиться 5 вересня, а знижки діють до 8 вересня.

Також анонсовано нову гру серії. В офіційній заяві керівництва студії Hangar 13 йдеться про те, що розробка вже йде, але жодних деталей поки що не озвучено. З чуток це буде приквел про дона Сальєрі. Події гри розгорнуться на Сицилії та розкажуть про становлення головного мафіозі з першої частини.

Обговорити в форумі (коментарів: 17)

У Epic Games Store дарують Shadow of the Tomb Raider та Submerged: Hidden Depths

Почалася нова роздача від магазину Epic Games Store, яка на цей раз включає дуже цікаві ігри. На цьому тижні ви можете безплатно отримати два проєкти — Shadow of the Tomb Raider: Definitive Edition та Submerged: Hidden Depths.

Тепер усі любителі віртуальних пригод Лари Крофт можуть ознайомитися з останньою частиною сучасної трилогії. При цьому ви отримаєте версію Definitive Edition з усім додатковим контентом та всіма випробуваннями. З нашим оглядом Shadow of the Tomb Raider можна ознайомитися за посиланням.

Submerged: Hidden Depths — пригодницька гра про вивчення затопленого світу. Приємне проведення часу для тих, хто любить неквапливі, симпатичні ігри. Також користувачам EGS пропонують змагальну мережеву гру Knockout City, але цей проєкт поширюється за схемою free-to-play і доступний також у Steam.

Роздача триватиме до 18:00 восьмого вересня.

Обговорити в форумі (коментарів: 3)

Опубліковано характеристики процесорів AMD EPYC наступного покоління

На архітектуру Zen 4 цього року перейдуть як настільні, так і серверні процесори AMD. У Мережі вже доступні характеристики нових чипів EPYC із сімейств Genoa та Bergamo, офіційна презентація яких відбудеться у найближчі місяці. Що цікаво, компанія запропонує клієнтам одразу дві серверні платформи.

AMD EPYC

Фактичним наступником актуальних процесорів EPYC 7003 (Milan) стане лінійка EPYC 9004, куди увійдуть чипи Genoa та Bergamo у конструктивному виконанні Socket SP5. Паралельно з ними AMD готує серію EPYC 8004 процесорів для платформи Socket SP6. Від старшої лінійки ці чипи відрізнятимуться меншою кількістю ядер.

AMD EPYC

Що стосується модельного ряду EPYC 9004, то в ньому знайшлося місце для різноманітних процесорів. Мабуть, найцікавішими серед них є чипи Bergamo, які отримають до 128 ядер Zen 4с, та Genoa-X з технологією 3D V-Cache. Завдяки їй 96-ядерний/192-потоковий EPYC 9684X запропонує вражаючі 1152 МБ кеш-пам'яті третього рівня.

AMD EPYC

До кінця 2022-го на ринок надійдуть серверні процесори AMD EPYC Genoa, тоді як чипи сімейств Genoa-X та Bergamo стануть доступними наступного року.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 26)

Nvidia може втратити $400 мільйонів виторгу через нові експортні обмеження США

У найближчому майбутньому негативний вплив на виторг Nvidia надаватиме не тільки зниження попиту на відеокарти, але й нові експортні правила США. Уряд Сполучених Штатів запровадив обмеження на постачання прискорювачів обчислень до Китаю та росії. Тепер для експорту високопродуктивних GPU, які потенційно можуть бути використані у військових цілях, компанії потрібно отримати особливий дозвіл.

Nvidia A100

«26 серпня 2022 року уряд США проінформував Nvidia про введення нових ліцензійних вимог, які набувають чинності негайно, для будь-якого майбутнього експорту до Китаю (включаючи Гонконг) та росії інтегральних мікросхем A100 та майбутніх H100», — йдеться у заяві. Варто додати, що офіційні постачання продукції в країну-агресор «зелені» припинили ще у березні.

Зрозуміло, обмеження торкаються й AMD. У її випадку йдеться про прискорювачі Instinct MI250, однак, враховуючи невеликі обсяги поставок, нові обмеження не вплинуть на доходи AMD. В той самий час Nvidia може втратити $400 мільйонів виторгу, якщо їй не вдасться отримати дозвіл на експорт прискорювачів до Китаю. Це понад 10% квартальних прибутків компанії на серверному напрямку.

Nvidia H100

Джерела:
VideoCardz
Reuters

Обговорити в форумі (коментарів: 24)

Kingston анонсувала оперативну пам'ять FURY Beast DDR5 із підтримкою AMD EXPO

Дебют платформи AM5 та процесорів Ryzen 7000 не залишився поза увагою виробників модулів оперативної пам'яті. Зокрема, про випуск планок DDR5 із сертифікацією AMD EXPO (EXtended Profile for Overclocking) оголосила компанія Kingston Technology.

Kingston DDR5

Технологія AMD EXPO є альтернативою Intel XMP 3.0 та дозволяє з легкістю розігнати оперативну пам'ять до заявленої виробником частоти. У випадку планок Kingston FURY Beast DDR5 буде передбачено два профілі, підготовлені вендором, а ефективна частота досягатиме 6000 МГц. До речі, пам'ять DDR5-6000 має стати оптимальним вибором для процесорів Ryzen 7000.

Оперативна пам'ять Kingston FURY Beast DDR5 та Kingston FURY Beast DDR5 RGB з підтримкою профілів AMD EXPO надійде у продаж наприкінці вересня. Покупцям буде запропоновано як одиночні модулі об'ємом 16 Гбайт, так і 32-гігабайтні (2x 16 Гбайт) комплекти. Усі новинки супроводжуються обмеженою довічною гарантією.

Джерело:
Kingston

Обговорити в форумі (коментарів: 16)

ASUS випускає лептоп Zenbook 17 Fold OLED із гнучким екраном

У рамках міжнародної виставки електроніки IFA 2022 відбулася презентація ноутбука ASUS Zenbook 17 Fold OLED. Головна «фішка» пристрою — гнучкий 17,3-дюймовий сенсорний OLED-дисплей з роздільною здатністю 2560 x 1920 пікселів (співвідношення сторін 4:3). Завдяки йому новинку можна використовувати у форматі як великого планшета, так і лептопа з парою 12,5-дюймових екранів.

ASUS Zenbook 17 Fold OLED

Для OLED-дисплея заявлено 100% охоплення колірного простору DCI-P3, максимальна яскравість 500 кд/м² та час відгуку 0,2 мс. Також відмічається сертифікація VESA DisplayHDR 500 True Black й Pantone та спеціальний шарнірний механізм, завдяки якому екран витримає щонайменше 30 тисяч циклів відкриття/закриття.

ASUS Zenbook 17 Fold OLED

Якщо говорити про «начинку» Zenbook 17 Fold OLED, то ноутбук базується на процесорі Intel Core i7-1250U (10 ядер/12 потоків), отримав 16 Гбайт оперативної пам'яті LPDDR5 й терабайтний NVMe-накопичувач. За обробку графіки відповідає інтегроване відеоядро Iris Xe. Передбачено бездротовий модуль Wi-Fi 6E/Bluetooth 5.2, акумулятор на 75 Вт·год та два порти Thunderbolt 4.

ASUS Zenbook 17 Fold OLED

Продаж ASUS Zenbook 17 Fold OLED стартує в останньому кварталі цього року. У закордонних магазинах новинку можна буде придбати за ціною від 3499 доларів. Комплект постачання включає Bluetooth-клавіатуру ErgoSense.

Обговорити в форумі (коментарів: 8)