AMD підтвердила, що Radeon RX 7900 XTX є суперником GeForce RTX 4080

Веб-видання PCWorld днями поговорило з Френком Азором (Frank Azor), який займає в AMD посаду головного архітектора ігрових рішень та маркетингу. Він підтвердив, що відеокарта Radeon RX 7900 XTX має скласти конкуренцію GeForce RTX 4080, а не флагманській GeForce RTX 4090. Втім, про це можна було здогадатися із цінового позиціювання нових 3D-прискорювачів.

«Це основна причина, через яку ви не бачили жодних порівнянь із Nvidia, — розповідає пан Азор. — Карта за 999 доларів — це не конкурент 4090, яка коштує на 60% дорожче, це конкурент 4080».

У ході бесіди також була зачеплена технологія FidelityFX Super Resolution 3. Компанія AMD запланувала її реліз на наступний рік та, як підкреслив Френк, прагне забезпечити роботу не тільки на графічних ядрах RDNA 3. Варто додати, що попередні версії FSR працюють на всіх більш-менш сучасних 3D-прискорювачах, включаючи продукти конкурентів.

У цей час редакції Gamers Nexus вдалося «помацати» еталонну модифікацію AMD Radeon RX 7900 XTX. З цікавих особливостей відеокарти закордонні колеги виділили наявність термістора, що вимірює температуру вхідного повітря. Він може бути корисним, наприклад, для роботи функції автоматичного вимкнення вентиляторів (0db mode).

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 55)