Intel випустила плагін XeSS для ігрового рушія Unreal Engine

Корпорація Intel підготувала плагін для ігрового рушія Unreal Engine, який спростить процес інтеграції технології масштабування зображення Xe Super Sampling (XeSS). На сторінці GitHub доступний весь набір інструментів, включаючи документацію, для Unreal Engine версій 4.0, 4.26 та 5.0. Завдяки цьому кроку Intel розраховує збільшити кількість ігор з підтримкою XeSS.

Intel XeSS

Технологія масштабування Xe Super Sampling дебютувала порівняно нещодавно. Першою грою з її підтримкою став пригодницький екшен Shadow of the Tomb Raider, для якого у вересні вийшов відповідний патч.

За принципом роботи Intel XeSS близька до Nvidia DLSS. Вона теж базується на алгоритмах машинного навчання, але при цьому може працювати на всіх більш-менш сучасних відеокартах. У разі графічних процесорів Intel її ефективність буде вищою завдяки наявності спеціальних матричних рушіїв.

Обговорити в форумі (коментарів: 25)

Valve запустить осінній розпродаж у Steam 22 листопада

На офіційному каналі Valve з'явилося відео з анонсом нового розпродажу. Чергове свято знижок стартує у Steam 22 листопада та триватиме до 29 листопада.

У відео показані кадри з Hitman 3, Cyberpunk 2077, V Rising, Stray, Satisfactory, Hades. Ймовірно, всі ці ігри виявляться серед головних пропозицій із серйозною знижкою.

Також разом із розпродажем стартує номінація на найкращі ігри в рамках The Steam Awards. Вибір лідерів буде традиційно відбуватися під час зимового розпродажу.

Обговорити в форумі (коментарів: 30)

Процесори AMD Ryzen Threadripper 7000 запропонують до 96 ядер Zen 4

У лабораторіях AMD кипить робота над новими процесорами Zen 4. Чипмейкер вже перевів на цю мікроархітектуру настільні та серверні рішення, а наступного року на нас чекають CPU для ноутбуків й робочих станцій. Зокрема, інженерні зразки майбутніх процесорів Ryzen Threadripper 7000 (Storm Peak) нещодавно відзначились у базі даних Einstein@Home.

AMD Zen 4

На сьогодні AMD має тестові зразки як мінімум 64- та 96-ядерних чипів Ryzen Threadripper 7000. Для них характерна номінальна частота 2,0-2,1 ГГц, а враховуючи конструктивну близькість до серверних CPU EPYC 9004, можна заявити про наявність до 384 Мбайт L3-кеша, підтримку оперативної пам'яті DDR5 та високошвидкісного інтерфейсу PCI Express 5.0. Знайдені екземпляри носять таке маркування:

  • AMD Eng Sample: 100-000000884-21_N (96 ядер / 192 потоки);
  • AMD Eng Sample: 100-000000884-20_Y (96 ядер / 192 потоки);
  • AMD Eng Sample: 100-000000454-20_Y (64 ядра / 128 потоків).

Офіційний дебют процесорів AMD Ryzen Threadripper 7000 (Storm Peak), згідно з доступною інформацією, відбудеться наприкінці 2023 року. Разом з ними буде представлено нову платформу, яка замінить собою WRX80.

Джерело:
WCCFTech

Обговорити в форумі (коментарів: 8)

Видовищний трейлер The Callisto Protocol до релізу гри

Розробники зі Striking Distance Studios представили релізний трейлер хорору The Callisto Protocol. У відео коротко переказують історію головного героя, Джейкоба Лі, який потрапляє до космічної в'язниці на супутнику Юпітера Калісто. Тут відбувається спалах невідомої інфекції, що перетворює людей на монстрів.

У відео показані різні сюжетні моменти та сутички з монстрами під мелодійну пісню Кінгс Елліот.

The Callisto Protocol є духовним спадкоємцем серії Dead Space та створюється її ж геймдизайнером Гленом Скофілдом. Гра надійде у продаж 2 грудня. Відомо, що The Callisto Protocol підтримуватиме технологію AMD FSR 2.0, можлива підтримка трасування променів.

Обговорити в форумі (коментарів: 13)

AMD приписують підготовку трійці 65-ватних процесорів Ryzen 7000

За останні тижні в Мережі неодноразово були помічені 65-ватні процесори Ryzen 7000 (Raphael) для платформи AM5. Якщо вірити неофіційним джерелам, AMD готує до релізу як мінімум три моделі: Ryzen 9 7900, Ryzen 7 7700 та Ryzen 5 7600. Вони надійдуть у продаж у першому кварталі 2023-го й коштуватимуть дешевше аналогів із суфіксом «X».

AMD Ryzen

Процесори AMD Ryzen 9 7900, Ryzen 7 7700 та Ryzen 5 7600 успадкують кількість ядер Zen 4 та обсяг L3-кешу від випущених раніше моделей, а їхня головна відмінність криється в робочих частотах. Щоб «вписати» новинки в 65-ватний теплопакет номінальну частоту довелося знизити до 3,8 ГГц. Максимальний показник boost-режиму обмежений 5,1-5,4 ГГц, залежно від моделі. Специфікації та ціни нових CPU Zen 4 наведено у таблиці.

Ryzen

Офіційна презентація згаданих вище процесорів, на думку закордонних колег, може відбутися на виставці CES 2023 у січні.

Джерела:
WCCFTech
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 13)

DICE показала зміни в третьому сезоні Battlefield 2042

Компанія DICE розповіла про третій сезон Battlefield 2042 під назвою Escalation, який незабаром стартує у грі. Представлено кілька нових трейлерів із демонстрацією змін та ігрового процесу.

У третьому сезоні оновлять та перероблять великі карти Breakaway та Manifest. Гра отримає нову карту Spearhead, яка відправить гравців до Швеції. На карті розташовано два високотехнологічні автоматизовані заводи. Будинки розділені скелястим кам'янистим пустельним ландшафтом зі звивистими стежками.

У гру додадуть нового оперативника Zain. Його особливостями є гранатомет XM370A та прискорене відновлення здоров'я після вбивств.

З'явиться новий танк EMKV90-TOR, який має два бойові режими — мобільність та облога. Додадуть нову зброю — рельсотрон RORSCH MK-4, напівавтоматичний дробовик NVK-S22 Smart Shotgun, пістолет NVK-P125 Bullpup. Додадуть нові випробування, виконання яких дозволить відкрити класичну зброю з Battlefield Portal.

Третій сезон стартує 22 листопада, але частина змін з'явиться не одразу. Оновлення для старих карт Breakaway та Manifest вийде лише у грудні та січні. Пізніше розробники обіцяють переробити систему фахівців, перебалансувати вміння та спорядження.

У день старту Escalation гра з'явиться у передплатних сервісах Xbox Game Pass та EA Play. Також буде запущено безплатний пробний період, протягом якого гра доступна всім охочим. На PC безплатний період триватиме з 1 по 5 грудня, на Xbox з 1 по 4 грудня, а на PlayStation з 16 по 23 грудня.

Обговорити в форумі (коментарів: 15)

В Epic Games Store дарують Evil Dead: The Game та Dark Deity

В онлайн-магазині Epic Games Store стартувала нова акція із подарунками для користувачів. Цього тижня можна безплатно отримати дві ігри.

Найсмачнішою пропозицією є кооперативний екшен Evil Dead: The Game — гра вийшла півроку тому та отримала гарні відгуки. Друга безкоштовна пропозиція — тактична рольова гра Dark Deity у стилі старих JRPG. Також роздається набір унікальних предметів для безплатної мультиплеєрної гри Rumbleverse.

Додати ігри на свій аккаунт можна до 18:00 24 листопада.

Обговорити в форумі (коментарів: 14)