MSI влаштувала благодійну акцію з нагоди старту продажів GeForce RTX 4080

Київський офіс Micro-Star International повідомив про офіційний старт продажів відеокарт GeForce RTX 4080 на українському ринку. Компанія вирішила зробити реліз благодійним та відправить $200 з кожної проданої відеокарти на закупівлю 500 павербанкiв. Волонтерська організація «Поруч» роздасть їх мешканцям нещодавно звільнених міст Харківської та Донецької областей, де однією з найбільших проблем є відсутність електроенергії.

MSI GeForce RTX 4080

В цей час для покупки доступні відеокарти MSI GeForce RTX 4080 Gaming X Trio та GeForce RTX 4080 Suprim. Обидві моделі є одними з найпродуктивніших у своєму класі та оснащені потужними системами охолодження з трьома вентиляторами. Партнерами благодійної акції виступають магазини Telemart.ua та ELKO Україна.

Обговорити в форумі (коментарів: 77)

Samsung розробила пам'ять GDDR6W з подвоєною місткістю та продуктивністю

Samsung Electronics представила новий стандарт графічної пам'яті — GDDR6W. На тлі звичайних мікросхем GDDR6 нові чипи виділяються вдвічі більшою місткістю та продуктивністю. Однією з областей застосування новинок стануть 3D-прискорювачі наступного покоління.

Samsung GDDR6W

У пам'яті GDDR6W південнокорейський гігант застосував технологію FOWLP (Fan-Out Wafer-Level Packaging), що дозволило об'єднати в одній мікросхемі вдвічі більше DRAM-кристалів. Разом з цим габарити чипів залишилися на рівні аналогів GDDR6, завдяки чому клієнти Samsung зможуть легко інтегрувати їх у свої продукти. Для нових мікросхем заявлено пропускну здатність 22 Гбіт/с на контакт. До речі, в асортименті Samsung є чипи GDDR6 зі швидкістю до 24 Гбіт/с.

Samsung GDDR6W

Як приклад Samsung порівнює швидкодію нових мікросхем з багатошаровою пам'яттю HBM (High Bandwidth Memory). Вісім чипів GDDR6W можуть забезпечити пропускну здатність 1,4 Тбайт/с, що лише трохи поступається показнику чотирьох стеків пам'яті HBM2E (1,6 Тбайт/с). Місткість такого відеобуфера складе 32 ГБ.

Джерело:
TechPowerUp

Обговорити в форумі (коментарів: 17)

Ремейк The Witcher отримає великий відкритий світ

Компанія CD Projekt Red опублікувала фінансовий звіт за третій квартал цього року, де розкрила деякі плани на майбутні проєкти. Раніше було офіційно заявлено про розробку рімейку першої частини трилогії The Witcher (проходить під кодовою назвою Canis Majoris). Тепер у документах офіційно сказано, що це гра у великому відкритому світі. Оригінальний проєкт складався з низки великих локацій, де свобода була дуже обмежена. Нова версія, ймовірно, буде ближчою до The Witcher 3. Також відомо, що гра створюється на движку Unreal Engine 5. Розробкою займається стороння студія Fool's Theory, а не внутрішня команда CD Projekt Red. Частина розробників Fool's Theory раніше працювала над серією, вони добре знають матеріал та мають великі плани щодо створення амбітної гри.

Згідно зі звітом, основні сили CD Projekt Red зараз кинуті на розробку доповнення Phantom Liberty для Cyberpunk 2077. При цьому вже йде робота над новою грою у всесвіті «Відьмака» — це проєкт під кодовою назвою Polaris, який дасть початок новій трилогії. З липня над проєктом працює помітна частина команди CD Projekt Red. Водночас невелика команда працює над проєктом Sirius — передбачається, що це спін-офф за мотивами «Відьмака».

Якщо говорити про фінансові показники, то третій квартал став найкращим за всю історію CD Projekt. Квартальний виторг понад $54 мільйони, що на 70% більше виторгу за аналогічний період минулого року. Гра Cyberpunk 2077 переживає новий пік популярності. Вихід аніме-серіалу Cyberpunk Edgerunners підігрів інтерес, а оновлення 1.6 серйозно покращило технічне виконання гри. На 28 вересня продано 20 мільйонів копій Cyberpunk 2077.

Нагадаємо, що 14 грудня виходить велике next-gen оновлення The Witcher 3: Wild Hunt. Власникам оригінальної версії воно буде доступне безплатно.

Обговорити в форумі (коментарів: 24)

Gigabyte забезпечила «миттєві 6 ГГц» для Core i9-13900K та Core i7-13700K на платах Z690

Минулого місяця компанія Gigabyte представила функцію «Instant 6GHz» для материнських плат LGA1700 на базі чипсета Intel Z790. Вона дозволяє автоматично збільшити максимальну частоту boost-режиму процесора Core i9-13900K до 6,0 ГГц. Тепер вендор оголосив про її доступність на материнських платах з логікою Intel Z690.

Intel LGA1700

Функція «Instant 6GHz» додана в останніх версіях прошивок UEFI. Після оновлення власники плат Gigabyte LGA1700/Z690 зможуть легко збільшити «стелю» boost-режиму Core i9-13900K та Core i7-13700K до 6,0 ГГц. Нагадаємо, що максимальний показник Turbo Boost для цих процесорів за паспортом дорівнює 5,8 та 5,4 ГГц відповідно. Завантажити нові прошивки можна в розділі підтримки на сайті Gigabyte.

Обговорити в форумі (коментарів: 10)