Чутки: Naughty Dog працює над The Last Of Us Part III

Дилогія The Last Of Us є однією з найвідоміших ігрових серій Sony. Якщо перша частина розповідала сімейну історію у світі постапокаліпсису, то друга присвячена всепоглинаючій помсті, що спотворює героїв. The Last of Us Part II стала творчим висловом Ніла Дракманна та поставила певну точку в історії.

При цьому давно ходять чутки, що Naughty Dog активно працює над мультиплеєрним проєктом у світі гри. Наразі з'явився перший натяк на розробку повноцінної третьої частини. Про це прямо говорить ViewerAnon, якій раніше відзначалися точними витоками про деякі проєкти Sony. За його словами, The Last Of Us Part III вже в розробці, але гра вийде після мультиплеєрного проєкту. Все це може виявитися банальною помилкою, але в ігровій індустрії багато великих проєктів супроводжуються ранніми витоками ще до офіційного анонсу. А від витоків до релізу минає ще більше часу. І якщо розробка дійсно стартувала, навряд чи ми побачимо гру найближчими роками.

Також нагадаємо, що перевидання The Last Of Us Part I незабаром вийде PC. Гра з'явиться у Steam 3 березня 2023 року.

Обговорити в форумі (коментарів: 56)

Озвучено можливі характеристики GeForce RTX 4060 Ti

З'явилися нові чутки про можливі характеристики відеокарти Nvidia GeForce RTX 4060 Ti. Автором цієї інформації є інсайдер kopite7kimi, який відомий точними прогнозами та даними про майбутні відеокарти Nvidia.

Очікується, що GeForce RTX 4060 Ti отримає графічний процесор AD106-350 із 4352 ядрами CUDA та 128-бітну шину пам'яті. Об'єм відеобуфера складе 8 ГБ, використовуватимуться мікросхеми GDDR6 зі швидкістю 18 Гбіт/с. TDP такої моделі становитиме 220 Вт. Тобто за своїми характеристиками новинка буде між GeForce RTX 3070 та GeForce RTX 3060. А з урахуванням можливих високих робочих частот не виключено, що і нажене GeForce RTX 3070. Також у перевагах новинки підтримка нової технології масштабування DLSS 3.0, яка сумісна лише з рішеннями Ada Lovelace.

Відносно прогнозованих характеристик GeForce RTX 4070 молодша відеокарта буде на 35% слабшою за кількістю обчислювальних блоків при різниці в 75% за пропускною спроможністю пам'яті. Також у GeForce RTX 4070 очікується 12 ГБ відеопам'яті замість 8 ГБ у GeForce RTX 4060 Ti. Очевидно, що розрив між старшим та середнім сегментом буде значним. Але це попередні характеристики, які можуть бути змінені до релізу кінцевих продуктів. Останнім часом сама Nvidia часто змінює плани — достатньо згадати скасування GeForce RTX 4080 12GB та анонс її ж під ім'ям GeForce RTX 4070 Ti.

Джерело:
Videocardz.com

Обговорити в форумі (коментарів: 73)

Останнє оновлення Tesla Model S та X принесло можливість запуску ігор зі Steam

З минулого року Tesla оснащує електромобілі новою інформаційно-розважальною системою, створеною за участю компанії AMD. У ній використовується не тільки процесор Ryzen Embedded, але й відеоприскорювач на базі ядра Navi 23 (найближчий аналог Radeon RX 6600). Її обчислювальної потужності вистачає, наприклад, для гри в Cyberpunk 2077 на основному екрані електромобіля, чим встиг похвалитися голова компанії Ілон Маск.

Tesla

У лютому стало відомо про наміри Tesla забезпечити підтримку тисяч ігор з бібліотеки Steam. Це сталося в останньому оновленні програмного забезпечення. Власники актуальних версій електромобілів Model S та X тепер мають доступ до проєктів, які були перевірені на портативній консолі Steam Deck. Відмічається підтримка хмарних збережень, що дозволяє продовжити грати на будь-якому пристрої зі Steam, та бездротових контролерів.

У списку вимог зазначено наявність 16 Гбайт оперативної пам'яті у складі інформаційно-розважальної системи електромобіля, а також пакет Premium Connectivity.

Джерело:
notateslaapp

Обговорити в форумі (коментарів: 23)

Watch Dogs Legion вийде в Steam

Компанія Ubisoft продовжує повертати свої ігри до сервісу Steam. Нещодавно в магазині Valve з'явилася гра Assassin Creed Valhalla. Наразі оголошено про реліз Watch Dogs Legion 26 січня.

Перший реліз Watch Dogs Legion відбувся 26 жовтня 2020 в Ubisoft Connect. Головною «фішкою» гри стала можливість вербування будь-якого NPC у свою команду та варіативне проходження завдяки різним умінням у різних героїв. Також гра відома як одна з кращих демонстрацій трасування променів у сучасних іграх завдяки численним віддзеркаленням.

У Watch Dogs Legion вже є сторінка в Steam, але без зазначення вартості гри.

Обговорити в форумі (коментарів: 9)

Роутери для розширення домашньої мережі — які переваги та чому варто обирати саме такі пристрої

На правах реклами

Підключення до мережі Інтернет у наших будинках і квартирах передбачає наявність Wi-Fi-роутерів, які забезпечують доступ через дротове або бездротове з’єднання, перенаправляючи та розподіляючи сигнал, що надходить від провайдера.

Сьогодні більшість клієнтських пристроїв, які ми використовуємо для доступу до Інтернету, використовують саме Wi-Fi-з'єднання. Це зручніший у використанні метод, адже ми «не прив’язані» до якогось конкретного місця дротом і можемо спокійно пересуватися по дому.

Роутери, які є у продажу сьогодні, умовно можна розділити на дві групи — це «звичайні» Wi-Fi-роутери та розширювані Wi-Fi-роутери з підтримкою Mesh-систем.

І в цій статті ми розповімо вам, чому ви повинні вибирати саме другий тип роутерів.

Причини, чому потрібно купувати саме розширювані Wi-Fi-роутери з підтримкою Mesh

На якість покриття Wi-Fi-сигналу в приміщеннях впливає безліч факторів: розташування кімнат, кількість і матеріали стін, наявність якихось перешкод, місце встановлення самого роутера тощо.

Що зазвичай відбувається, коли сигнал вже «не дістає» і потрібно розширити покриття в разі використання «звичайного» Wi-Fi-роутера? Ми додаємо репітери або інші роутери для передачі та посилення сигналу. Це простий та іноді недорогий спосіб збільшити покриття, але він має досить серйозні недоліки.

– У такій Wi-Fi-мережі зі встановленим репітером при перемиканні відбувається розрив із роутером і нове підключення до репітера. Якщо в цей час виконуються завантаження, розмова, відеозв’язок — вони будуть обірвані.

– Wi-Fi-клієнт не зможе автоматично підключатися до пристрою з кращим рівнем сигналу. А буде «приєднаний» до одного джерела доти, поки сигнал повністю не пропаде, а потім під'єднається до іншого.

– Навіть у віддалених кімнатах і на різних поверхах, якщо житло велике, сигнал від Wi-Fi-роутера може й не зникнути повністю, але буде сильно послаблений. У такому разі клієнт Wi-Fi-мережі зберігатиме з’єднання саме з ним, замість того, щоб під'єднатися до найближчого репітера з кращим рівнем сигналу.

– Налаштування, зроблені в роутері, не будуть автоматично застосовані в репітері. У цій мережі роутер і репітер виступають як окремі пристрої та вимагають індивідуального конфігурування.

Зважаючи на такі недоліки, будувати бездротову мережу в будинку на базі традиційного Wi-Fi-роутера та репітера (або іншого роутера) є далеко не найкращим рішенням.

Виходом у цій ситуації є так звані Mesh-системи. Наявність мережевих пристроїв із підтримкою Mesh (розширювані Wi-Fi-роутери, точки доступу, репітери) повністю вирішить зазначені вище проблеми.

Компанія ASUS у своїх мережевих пристроях приділяє дуже велику увагу Mesh-технологіям і в портфоліо має Wi-Fi-роутери з підтримкою Mesh (розширювані), спеціальні пристрої, розраховані на роботу в Mesh-мережах, а також Mesh-репітери.

Всі вони об’єднані підтримкою AiMesh для зв’язку між собою. AiMesh — це технологія, пов’язана з Mesh-системами у пристроях ASUS.

Додатково зазначимо, що в ASUS, за винятком моделей початкового рівня, всі сучасні Wi-Fi-роутери відносяться до розширюваних і підтримують Mesh.

Які переваги ми отримуємо в Mesh-мережах на базі пристроїв ASUS?

Використовуючи розширювані роутери, ми отримуємо мережу Wi-Fi з «безшовним» роумінгом. При переміщенні по будинку клієнт буде автоматично непомітно перемикатися до пристрою з кращим рівнем сигналу. І все це без обриву зв’язку. Якщо ви здійснюєте голосовий чи відеозв’язок через Інтернет, або граєте в онлайн-гру на смартфоні чи планшеті ніяких переривань не буде.

У разі, якщо в системи AiMesh будь-який пристрій припинить працювати, мережа автоматично переналаштується та продовжить функціонувати на базі вузлів, що залишились.

На відміну від рішень деяких конкурентів, система AiMesh відрізняється гнучкістю, адже в її складі можна без проблем об’єднати як спеціальні пристрої, розраховані на роботу в Mesh-мережах — у цьому випадку маються на увазі пристрої лінійки ZenWiFi, — так і «традиційні» Wi-Fi-роутери ASUS, головне, щоб вони мали підтримку AiMesh.

AiMesh дозволяє підбирати компоненти та розширювати Mesh-мережу відповідно до вподобань, фінансових можливостей і запитів.

Наприклад, порівняно недорогі популярні моделі типу ASUS RT-AX55, RT-AX58U забезпечать хороший рівень швидкостей, в тому числі завдяки підтримці стандарту Wi-Fi 6, і дуже непоганий набір можливостей.


ASUS RT-AX55 та ASUS RT-AX58U

Ігрові моделі ASUS TUF Gaming AX5400, TUF Gaming AX3000 привернуть увагу геймерів завдячуючи своїй функціональності та дизайну.


ASUS TUF Gaming AX5400 та ASUS TUF Gaming AX3000

А такі моделі топ-класу, як ROG Rapture GT-AX11000, легко впораються з найбільшим навантаженням при великій кількості клієнтів і покажуть флагманський рівень продуктивності.


ROG Rapture GT-AX11000

У рамках мережі AiMesh користувач отримує зручний централізований контроль над усіма AiMesh-пристроями з комп'ютера через вебінтерфейс або за допомогою смартфона, встановивши застосунок ASUS Router.

А ще AiMesh — це підвищена безпека як самих мережевих пристроїв, так і підключених клієнтів завдяки ряду технологій, включаючи фірмову AiProtection.

У підсумку

Як видно, переваги розширюваних роутерів із підтримкою Mesh над «звичайними» моделями більш ніж очевидні, особливо, якщо ви інтенсивно використовуєте Інтернет на багатьох пристроях і не хочете проблем з якістю Wi-Fi-сигналу в самих різних куточках вашої оселі.

Обговорити в форумі (коментарів: 12)

Nvidia дарує копію Marvel's Midnight Suns покупцям карт GeForce RTX 30-ї серії

Nvidia вирішила допомогти своїм партнерам позбутися запасів графічних прискорювачів GeForce RTX 30-ї серії. Для цього «зелений» чипмейкер запустив нову промоакцію, в рамках якої покупці відеокарт мають можливість безоплатно отримати копію тактичної рольової гри Marvel's Midnight Suns. У цьому проєкті, нагадуємо, реалізовано як технологію Nvidia DLSS 2, так і ефекти на базі трасування променів.

Marvel's Midnight Suns

Пропозиція поширюється на графічні прискорювачі рівня від GeForce RTX 3060 до GeForce RTX 3090 Ti, а також ігрові десктопи з цими відеокартами. Як завжди, покупку необхідно здійснити в одного з офіційних партнерів Nvidia. В акції беруть участь відеокарти (та ПК), придбані у період з 13 грудня до 6 січня. Докладніші умови доступні на сайті Nvidia.

Варто додати, що подібну акцію зараз проводить компанія AMD. До четвертого лютого покупці відеокарт Radeon RX 6000-ї серії можуть претендувати на ігри Dead island 2 й The Callisto Protocol.

Обговорити в форумі (коментарів: 5)

Ventana представила високопродуктивні процесори Veyron на архітектурі RISC-V

Компанія Ventana Micro Systems Inc. оголосила про вихід сімейства високопродуктивних процесорів Veyron для центрів обробки даних. Особливість їх у тому, що вони використовують архітектуру RISC-V, і це найпотужніші CPU на базі цієї архітектури.

Початок новій серії дасть процесор Veyron V1. Це перший процесор RISC-V, що забезпечує однопотокову продуктивність на рівні сучасних CPU для центрів обробки даних, автомобілів, 5G, ШІ та клієнтських програм. Ефективна мікроархітектура Veyron V1 також забезпечує найвищу продуктивність одного сокету серед суперницьких архітектур. Завдяки відкритій та розширюваній архітектурі RISC-V замовники можуть впроваджувати власні інновації та оптимізувати робочі навантаження.

Платформа Ventana Veyron V1 використовує модульний чиплетний дизайн. Це обчислювальні блоки, I/O-контролер та інтерконнект з можливістю по-різному конфігурувати чиплет, що дозволить OEM-виробникам замовляти та збирати кінцеві рішення під свої цілі та потрібні. Стандартизована платформа знижує витрати на розробку та виведення на ринок нових рішень на базі платформи Veyron. Власні ядра випускаються за 5-нм технологією, інші модулі можуть випускатися за іншими технологічними нормами.

Виробник відзначає такі ключові особливості Veyron V1:

  • вісім конвеєрів;
  • частота 3,6 ГГц;
  • техпроцес 5 нм;
  • 16 ядер на кластер;
  • мультикластерна масштабованість до 128 ядер на кластер;
  • розширені засоби захисту від атак;
  • комплексні функції сервера віддаленого доступу RAS;
  • загальний L3-кеш 48 МБ на кластер;
  • готовий SDK з портованим ПЗ.

Veyron V1 надійде у продаж у другій половині 2023 року. Зазначимо, що стартап Ventana створювався у партнерстві з Intel. На початку року була інформація про інвестиції Intel у розвиток RISC-V на рівні мільярда доларів.

Джерело:
TechPowerUp

Обговорити в форумі (коментарів: 7)