Intel Core i9-13980HX — 24-ядерний/32-потоковий процесор для ноутбуків з частотою до 5,6 ГГц

На початок січня заплановано анонс лінійки мобільних процесорів Core 13-го покоління. У нових чипах Intel не тільки збільшить максимальну кількість енергоефективних ядер з 8 до 16 штук, але й підніме тактові частоти. Зокрема, флагманському Core i9-13980HX приписується максимальний показник динамічного розгону 5,6 ГГц. Це на 600 МГц більше, ніж в актуального Core i9-12950HX.

Intel Core

В арсеналі Intel Core i9-13980HX є вісім високопродуктивних ядер Raptor Cove, шістнадцять енергоефективних ядер Gracemont та 36 Мбайт кеш-пам'яті L3. Таку ж конфігурацію має настільний Core i9-13900K. Паспортний рівень Processor Base Power у новинки має скласти 55 Вт, а показник Maximum Turbo Power очікується на рівні 157 Вт. Використовуватиметься цей процесор у топових ігрових ноутбуках та мобільних робочих станціях. З попередніми характеристиками інших мобільних чипів Core 13-го покоління можна ознайомитися в таблиці.

Intel Core

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 23)

У Epic Games Store стартував святковий розпродаж

Стартував святковий зимовий розпродаж у магазині Epic Games Store. У рамках розпродажу багато нових та старих ігор продаються зі знижками. Серед цікавих пропозицій Mount & Blade II: Bannerlord зі знижкою у 30%, Crysis Remastered Trilogy зі знижкою у 40%, Deathloop зі знижкою у 67% та багато інших ігор.

Також усі покупці одержують спеціальний святковий купон зі знижкою 25%. Цей купон можна застосувати до однієї або кількох ігор загальною вартістю від 399 грн. Термін дії купона спливає 5 січня.

Продовжуються роздачі безплатних ігор. Зараз можна отримати на свій обліковий запис аркаду Horizon Chase Turbo. У святковий період пропозиція змінюється щодня. Також Epic часто роздає великі проєкти, аж до відомих AAA-ігор останніх років. Тому слідкуйте за новинами та не проґавте свій подарунок від Epic Games Store!

Обговорити в форумі (коментарів: 27)