У GOG дарують King of Seas, в Epic Games Store — Costume Quest 2

Продовжуються святкові зимові розпродажі у магазинах GOG та Epic Games Store. Також ці магазини влаштовують роздачі безплатних ігор. Зараз у GOG можна отримати піратську пригоду King of Seas. Гра пропонує досліджувати великий морський світ, боротися з кораблями, морськими чудовиськами та виконувати різні завдання. King of Seas вийшла у 2021 році. Роздача триватиме до 19 грудня.

Також продовжується марафон безплатних ігор від Epic Games Store. Зараз ви можете отримати у свою бібліотеку Costume Quest 2. Це незвичайна рольова гра від Double Fine Productions. Проєкт раніше вже роздавався в Epic Games Store, але, можливо, пройшов повз вас. Роздачу «смачніших» ігор від Epic можна очікувати ближче до свят, безплатна гра змінюється щодня.

Обговорити в форумі (коментарів: 11)

Nvidia видалить функцію GameStream у пристроях Shield TV

Компанія Nvidia відома не лише відеокартами та рішеннями для серверного сегмента. В асортименті її продукції є ще Android-приставки Shield TV та Shield TV Pro. Вони випускаються на базі SoC Tegra X1+ із потужним графічним ядром. І хоча перші консолі сімейства Shield TV були представлені ще у 2015 році, ці пристрої досі мають певний попит.

Серед переваг приставок Nvidia Shield TV — функція GameStream. Це інтегрована можливість ігрового стрімінгу з великого стаціонарного ПК. І все це абсолютно безплатно та у високій якості. За наявності потужного комп'ютера користувачі могли стрімити ігри в роздільній здатності аж до 4K при 60 кадрах в секунду. Незабаром цю функцію видалять із Shield TV. Користувачі приставок почали отримувати листи, в яких їх інформують про відключення GameStream у майбутньому оновленні програми NVIDIA Games у лютому наступного року.

Альтернативою вбудованому стрімінгу може стати Steam Link. Також Nvidia рекомендує хмарний сервіс GeForce Now, але це передбачає щомісячну оплату. Можливо, Nvidia навмисно стимулює переходити на платний сервіс. У будь-якому випадку для користувачів Shield TV відключення стрімінгу зі стаціонарного ПК стане серйозним мінусом.

Джерело:
Videocardz

Обговорити в форумі (коментарів: 9)

Intel Core i9-13900KS обійшов Core i9-13900K на 3% у тесті Cinebench R23

На початку наступного року компанія Intel планує представити унікальний процесор Core i9-13900KS, який стане частотним рекордсменом. Головною відмінністю Intel Core i9-13900KS від Intel Core i9-13900K буде частота 6 ГГц у Boost-режимі, і це перший серійний процесор із такими високими частотами.

Раніше в Інтернеті вже спливали перші тести Intel Core i9-13900KS у Geekbench, тепер новачка протестували у Cinebench R23. Однопотоковий результат Intel Core i9-13900KS становив 2366 балів, а багатопотоковий 40998 балів. Дані результати на 5% і 3% вищі за показники Intel Core i9-13900K. Різниця з AMD Ryzen 9 7950X в однопотоковому тесті 15%, в багатопотоковому 8%.

Обидва процесори Intel мають 8 високопродуктивних ядер з HT (16 потоків) та 16 енергоефективних ядер. Для KS збільшено Boost-частоти та базові частоти високопродуктивних ядер на 200 МГц. Максимально можливий Boost для продуктивних ядер звичайного процесора Core i9-13900K становить 5,8 ГГц. Варіант KS швидше на 3% за частотами, і таку ж перевагу він отримує в багатопотоковому тесті. Очікується, що Intel Core i9-13900KS отримає базовий рівень TDP 150 Вт. У звичайного Core i9-13900K базове значення 125 Вт за Maximum Turbo Power до 253 Вт.

За чутками Intel може анонсувати Core i9-13900KS на виставці CES 2023.

Джерело:
Videocardz

Обговорити в форумі (коментарів: 46)