Відеокарта Intel Arc A750 офіційно подешевшала до $249

Сьогодні Intel повідомила про зниження рекомендованої ціни на відеокарту Arc A750. Пристрій офіційно подешевшав із 289 до 249 доларів, що, за задумом процесорного гіганта, підвищить його конкурентоспроможність щодо GeForce RTX 3060. Також Intel нагадала про поліпшення продуктивності в останніх версіях графічного драйвера.

Intel Arc A750

На цей час, як стверджує чипмейкер, відеокарта Arc A750 більш ніж у півтора раза обходить GeForce RTX 3060 за продуктивністю на долар. Цю заяву ще слід підтвердити або спростувати у незалежних оглядах. Також варто додати, що у своїх розрахунках Intel використала ціну $391 — стільки GeForce RTX 3060 у середньому коштувала на заокеанському майданчику Newegg наприкінці січня. Офіційно Nvidia оцінює цю модель $329.

Intel Arc A750

Ми вже розповідали, що відеокарти Intel Arc A-серії отримали непогану надбавку до частоти кадрів в іграх на базі API DirectX 9. Однак їхня продуктивність також покращилася в проєктах на більш сучасних API. Наприклад, в екшені Warframe (DirectX 11) середня частота кадрів Arc A750 зросла на 57% щодо драйвера 3490, доступного на момент релізу відеокарти.

Intel Arc A750

Обговорити в форумі (коментарів: 23)

Специфікації чипсета AMD A620 — основа недорогих плат для CPU Ryzen 7000

Вихід недорогих материнських плат для платформи AMD AM5 не за горами. У Мережі вже доступні характеристики набору логіки A620, який ляже в їхню основу. Як і очікувалося, можливості нового чипсету будуть суттєво обмежені щодо старших рішень.

AMD

Материнські плати AM5/A620 будуть позбавлені підтримки оверклокінгу процесорів Ryzen 7000 та високошвидкісного інтерфейсу PCI-E 5.0. Вбудований у CPU контролер функціонуватиме в режимі PCI-E 4.0. Можливість розгону оперативної пам'яті DDR5 залишиться, тому майбутні власники все-таки зможуть трохи підвищити швидкодію системи.

AMD A620

Для зв'язку з процесором мікросхема логіки AMD A620 використовує чотири лінії PCI Express 3.0 тоді як старші рішення задіють PCI-E 4.0. Силами чипсета забезпечуватиметься робота восьми ліній PCI-E 3.0, двох портів USB 3.2 Gen2, пари USB 3.2 Gen1 та шести портів USB 2.0. У продаж перші системні плати AM5/A620 мають надійти до кінця цього місяця.

Джерело:
WCCFTech

Обговорити в форумі (коментарів: 22)

Intel планує знизити ціни на процесори Core 12-го покоління

На початку січня стало відомо про підвищення рекомендованих цін на процесори Core 12-го покоління. Але всупереч цьому у більшості роздрібних магазинів чипи Alder Lake-S коштують як раніше. Щобільше, найближчим часом чипмейкер надасть своїм партнерам додаткові знижки, повідомляє тайванське веб-видання DigiTimes з посиланням на джерела галузі.

Intel

Знижки на процесори Intel Core 12-го покоління досягатимуть 20% і торкнуться як недорогих чипів, так і топових рішень Core i9. Це має підбадьорити CPU-ринок, де останні квартали спостерігається істотне падіння попиту. Зокрема, в Intel виторг відповідного підрозділу минулого кварталу скоротився на 36%, а у компанії AMD — на 51%. Ось як може виглядати оновлений прайс-лист Intel:

Intel

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 15)

AMD підбила фінансові підсумки 2022 року: $23,6 млрд виторгу

Для компанії AMD минулий рік видався дуже результативним. Виторг чипмейкера за цей період склав $23,6 млрд, що на 44% більше за показники 2021-го та є новим рекордом компанії. Щоправда, водночас чистий прибуток упав на 58% — із $3,16 млрд до $1,32 млрд.

AMD

Якщо розглядати фінансову звітність AMD за попередній квартал, його компанія завершила з $5,6 мільярдами виторгу (+16% щодо жовтня-грудня 2021-го). В той самий час чистий прибуток склав лише $21 мільйон (-98%). Як одну з головних причин падіння доходів AMD вказує амортизацію нематеріальних активів, пов'язаних з покупкою Xilinx, що вдалося частково компенсувати податковим вирахуванням у розмірі $154 мільйонів.

AMDAMD

У четвертому кварталі AMD зіткнулася з падінням попиту на процесори та набори логіки для персональних комп'ютерів. Виторг відповідного підрозділу скоротився до $903 мільйонів. Серверний напрямок приніс компанії $1,7 млрд, ігровий підрозділ звітував про $1,6 млрд виторгу, а підрозділ, який спеціалізується на рішеннях, завершився квартал з $1,4 млрд.

AMD

Згідно з прогнозами, виторг AMD у поточному кварталі складе близько 5,5 мільярда доларів.

Обговорити в форумі (коментарів: 19)

У Dying Light 2 додано технологію DLSS 3

Для гри Dying Light 2: Stay Human вийшло оновлення до версії 1.9.0 з рядом покращень та виправлень. Тепер гра офіційно не прив'язана до DRM-захисту Denuvo. Виправлено безліч дрібних помилок у кооперативному режимі, покращено ragdoll-фізику, інтерфейс та безліч інших нюансів. Заявлено про поліпшення оптимізації для CPU, GPU та DirectX 12. Покращено рендеринг туману, деяких тіней, LOD дерев, ефекти часток та багато іншого.

Додано підтримку Nvidia DLSS 3. Це остання версія інтелектуального масштабування з генерацією кадру, що значно підвищує продуктивність у важких режимах. Технологія працює тільки на новому поколінні відеокарт, куди поки входять три моделі — GeForce RTX 4090, GeForce RTX 4080 і GeForce RTX 4070 Ti.

Точних даних про продуктивність з DLSS 3 у Dying Light 2: Stay Human поки немає. Але судячи з даних Nvidia для Cyberpunk 2077, у 4K з трасуванням очікується підвищення частоти кадрів до трьох разів. На нашому сайті був детальний огляд трасування у грі з тестами у режимах з DLSS 2-ї версії.

Обговорити в форумі (коментарів: 22)

Ubisoft анонсувала The Crew Motorfest

Офіційно анонсовано нову гру серії The Crew з підзаголовком Motorfest. Цей проєкт створюється студією Ubisoft Ivory Tower. Місце дії перенесено на сонячні Гаваї, де гравцям традиційно запропонують безліч заїздів та випробувань у великому відкритому світі.

Світ гри буде відкритий для дослідження для одного гравця або у компанії друзів. Обіцяно сотні транспортних засобів. У першому тизері показані спорткари та позашляховики.

Закрите тестування гри розпочнеться вже 1 лютого. У першому етапі тестування візьмуть участь активні гравці The Crew 2, які подали заявку до інсайдерської програми Ubisoft.

Гру випустять на платформі PC (Epic Games Store та Ubisoft Connect), консолях PS4, PS5, Xbox One та Xbox Series. Також The Crew Motorfest буде доступна у хмарному сервісі Amazon Luna. Дата виходу The Crew Motorfest поки не озвучена, за чутками повноцінний реліз відбудеться цього року

Джерело:
Ubisoft

Обговорити в форумі (коментарів: 11)

Noctua випустила серію фірмових решіток для вентиляторів NA-FG1

Австрійський виробник систем охолодження Noctua продовжує розширювати асортименти аксесуарів. Черговою новинкою стала лінійка фірмових решіток для вентиляторів NA-FG1. До їх переваг вендор відносить простоту установки та мінімальний вплив на акустичні характеристики «вертушок».

Noctua

У серію Noctua NA-FG1 входять захисні решітки для поширених типорозмірів вентиляторів: від 40-мм до 200-мм. Вони запропоновані в наборах із двох та п'яти штук. Комплект поставки на додаток до стандартних шурупів включає фірмові кріплення, які дозволяють обійтись без інструментів. Noctua також підготувала відеоінструкцію зі встановлення.

Що стосується ціни, то набори з двох решіток Noctua NA-FG1 обійдуться в €12,9-19,9 залежно від типорозміру, а за комплекти з п'яти штук доведеться викласти €19,9-29,9.

Noctua

Джерело:
Noctua

Обговорити в форумі (коментарів: 44)

Star Wars Jedi: Survivor перенесли на місяць

Нова гра для молодого Кела Кестіса вийде пізніше озвученого раніше терміну. Respawn Entertainment оголосила про перенесення релізу з 17 березня на 28 квітня. Пояснення стандартне — розробники займаються фінальним доопрацюванням, щоб забезпечити кращий ігровий досвід. Йде виправлення багів для покращення стабільності та продуктивності.

Відомо, що гра створюється на рушії Unreal Engine 5. Star Wars Jedi: Survivor буде оптимізована для процесорів та відеокарт AMD. Гра отримує підтримку останньої версії AMD FSR.

Покупці старших моделей процесорів Ryzen 7000 можуть одержати гру в подарунок від AMD. Детальніше про цю акцію ми писали в окремій новині

Обговорити в форумі (коментарів: 3)