Драйвер GeForce 528.49 WHQL забезпечує підтримку мобільних GeForce RTX 40-ї серії

З нагоди старту продажів ноутбуків із графікою GeForce RTX 40-ї серії Nvidia виклала у вільний доступ свіжий пакет драйверів. Випуск GeForce 528.49 WHQL забезпечує програмну підтримку нових відеоадаптерів, а також містить оптимізації для ігор Hello Neighbor 2, PERISH, Company of Heroes 3 та останнього оновлення для World of Warcraft, яке привнесло технологію Nvidia Reflex.

Nvidia

Крім того, у драйвері GeForce 528.49 WHQL усунуті проблеми зі стабільністю Adobe Bridge та технологією Resizable BAR у Hitman 3 на платформах Intel, а Discord більше не уповільнює роботу «зелених» відеокарт. Раніше користувачі могли зіткнутися зі зниженням частоти відеопам'яті приблизно на 200 МГц.

Завантажити пакет драйверів для нових відеоадаптерів GeForce RTX можна скориставшись пошуком на сайті Nvidia або через GeForce Experience. Документація до релізу GeForce 528.49 WHQL наведена за посиланням.

Обговорити в форумі (коментарів: 5)

Відеокарта PowerColor Radeon RX 7900 XTX Liquid Devil представлена офіційно

Компанія PowerColor офіційно анонсувала відеокарту Radeon RX 7900 XTX Liquid Devil, про підготовку якої стало відомо минулого тижня. Ця модель примітна водоблоком від словенської компанії EKWB та, за словами виробника, забезпечить «неперевершену продуктивність при розгоні».

PowerColor Radeon RX 7900 XTX Liquid Devil

В основі PowerColor Radeon RX 7900 XTX Liquid Devil, судячи з опублікованих зображень, лежить друкована плата від моделі Red Devil. Вона оснащена трьома 8-контактними роз'ємами PCI-E Power, а система живлення GPU Navi 31 та пам'яті GDDR6 виконана за (12+3+2)- та (2+2)-фазною схемою відповідно. Є дві мікросхеми BIOS з перемикачем на торці та чотири відеовиходи: три DisplayPort 2.1 й один HDMI 2.1.

PowerColor Radeon RX 7900 XTX Liquid Devil

Робочі частоти графічного ядра не повідомляються, проте модель Red Devil з повітряним охолодженням функціонує на 2395/2565 МГц (Game/Boost Clock). Водоблок поєднує мідну нікельовану основу та акрилову кришку з декоративними елементами. Не обійшлося без світлодіодного RGB-підсвічування.

PowerColor Radeon RX 7900 XTX Liquid Devil

Рекомендовану ціну відеокарти PowerColor Radeon RX 7900 XTX Liquid Devil виробник розкривати не став. У комплект поставки входить інструмент EK-Loop Leak Tester Flex для перевірки контуру СРО на протікання.

PowerColor Radeon RX 7900 XTX Liquid Devil

Джерело:
PowerColor

Обговорити в форумі (коментарів: 9)

MSI випускає GeForce RTX 4080 та RTX 4070 Ti у модифікації Gaming Trio White

Модельний ряд відеокарт GeForce RTX 40-ї серії у виконанні компанії MSI поповнився новими варіантами GeForce RTX 4080 та RTX 4070 Ti. Новинки належать до лінійки Gaming Trio White, а їх відмінною рисою, як неважко зрозуміти з назви, стало біле кольорове оформлення.

MSI GeForce RTX

З особливостей нових відеокарт MSI виділяє потужну систему охолодження Tri Frozr 3 з вентиляторами TORX Fan 5.0 та мідною нікельованою пластиною в основі радіатора, дві мікросхеми BIOS та RGB-підсвічування Mystic Light. Звісно ж, не обійшлося без заводського розгону графічного процесора. З детальними специфікаціями новинок можна ознайомитись у таблиці нижче.

MSI GeForce RTX

У продажу відеокарти MSI GeForce RTX 4080 Gaming Trio White та RTX 4070 Ti Gaming Trio White з'являться до кінця цього місяця. Рекомендовані ціни будуть оголошені пізніше.

MSI GeForce RTXMSI GeForce RTX

Джерело:
TechPowerUp

Обговорити в форумі (коментарів: 11)

Intel випустила драйвер з оптимізаціями для Hogwarts Legacy раніше Nvidia та AMD

Реліз високобюджетних ігрових проєктів зазвичай супроводжується випуском нових наборів графічних драйверів. Зокрема, головними новинками першої половини лютого можна назвати Hogwarts Legacy та ПК-версію Returnal. Драйвер з оптимізаціями для цих ігор вже можуть завантажити власники 3D-прискорювачів Arc Alchemist, причому цього разу програмістам Intel вдалося випередити колег з Nvidia та AMD.

Arc A750

З моменту релізу ігрових відеокарт Arc A750 та A770 корпорація Intel провела чималу роботу щодо покращення програмного забезпечення. Наприклад, у грудні став доступний драйвер, який суттєво підняв продуктивність у популярних іграх на базі API DirectX 9, а швидкодія проєктів з DirectX 11/12 потроху покращується з кожним новим релізом.

Справедливо відзначити, що Intel ще доведеться усунути всі недоліки й слабкі місця як дискретних, так й вбудованих відеоядер. У документації до свіжого драйвера перераховано понад два десятки проблем та помилок, які мають бути виправлені у майбутніх оновленнях.

Обговорити в форумі (коментарів: 21)

З'явилася велика демонстрація ігрового процесу: Star Wars Jedi: Survivor

Портал IGN поділився відеороликом із 9 хвилинами ігрового процесу Star Wars Jedi: Survivor. Події нової гри розгортаються за п'ять років після Fallen Order. Корабель головного героя зазнає аварії на планеті Кобо. Тут Кел Кестіс змушений вступити у протистояння з місцевими монстрами та бандитами. Також серед ворогів можна відзначити дроїдів Торгової Федерації, які вперше з'явилися у фільмі «Прихована загроза».

Герой використовує два світлові мечі та різні джедайські сили. Локація виглядає великою та заплутаною. Графіка не сильно змінилася щодо минулої частини, але великі відкриті простори стали гарнішими.

Вихід гри нещодавно відклали на місяць. Тепер реліз Star Wars Jedi: Survivor заплановано на 28 квітня. Відомо, що у грі буде оптимізація для процесорів AMD та підтримка технології масштабування AMD FSR.

Обговорити в форумі (коментарів: 16)

Microsoft представила оновлений Bing із вбудованим ChatGPT

Компанія Microsoft запустила нову версію пошукача Bing із вбудованим ChatGPT. Цей чат-бот на базі штучного інтелекту вже наробив багато галасу своїми досягненнями. Тепер він буде доступний як помічник при пошуку.

В оригінальному чат-боті ChatGPT використовується мовна модель OpenAI GPT-3.5, а помічник у Bing використовує GPT-4, що забезпечить ще точніше розуміння запитів користувача та кращу взаємодію з ним. ChatGPT є мультимовним ШІ та підтримує запити на безлічі природних мов.

Тепер у Bing після запиту окрім стандартного списку сайтів у правій частині екрана виводитиметься вікно з відповідями від ШІ та буде можливість почати чат із помічником. Він уміє відповідати на складні запити чи виділяти основні моменти у великій статті. У новому Bing можна вводити запити довжиною до 1000 слів і отримувати розгорнуту відповідь від ШІ. Пріоритетний доступ до чату мають ті користувачі, хто встановив браузер Edge з Bing за замовчуванням основними на ПК. Іншим для початку повноцінного чату з ШІ потрібно почекати в черзі. Також нова функція недоступна без авторизації облікового запису Microsoft. У найближчих планах запуск мобільної версії пошукової системи з чат-ботом.

Зазначимо, що Google працює над аналогічним чат-ботом для пошуковика Bard AI.

Джерело:
The Verge

Обговорити в форумі (коментарів: 62)

Мобільна GeForce RTX 4090 демонструє продуктивність рівня настільної GeForce RTX 4070 Ti

Напередодні старту продажів ноутбуків із графікою GeForce RTX 4080 та RTX 4090 було знято заборону на публікацію оглядів нових пристроїв. Це найпродуктивніші відеоадаптери для ігрових лептопів, що підтверджують перші незалежні тести. З деякими з них ми пропонуємо ознайомитись нижче.

GeForce RTX

Для початку варто освіжити в пам'яті характеристики мобільних GeForce RTX 4080 й RTX 4090. Флагманська модель використовує графічний процесор Nvidia AD103 в тій самій конфігурації, що і настільна GeForce RTX 4080: 9728 ядер CUDA та 256-бітна шина пам'яті. Відеоадаптер для ноутбуків отримав 16 Гбайт пам'яті GDDR6, boost-частота GPU становить 1455-2040 МГц залежно від моделі лептопа, а максимальний рівень TGP дорівнює 150 Вт.

Разом з тим GeForce RTX 4080 Laptop базується на урізаному кристалі Nvidia AD104. Ця модель отримала 7424 ядра CUDA, 192-розрядний інтерфейс пам'яті та буфер GDDR6 об'ємом 12 Гбайт. Частота boost-режиму GPU знаходиться в діапазоні 1350-2280 МГц, а рівень TGP сягає 150 Вт. Обидва відеоадаптери можуть отримати 25-ватну надбавку завдяки технології Dynamic Boost.

GeForce RTX

Мобільна GeForce RTX 4090 у роздільній здатності 4K більш ніж у півтора раза обходить флагмана минулого покоління GeForce RTX 3080 Ti Laptop, а найближчим десктопним аналогом можна назвати GeForce RTX 4070 Ti. Мабуть, головним недоліком новинки є вартість. У закордонних магазинах за ноутбук з топовою графікою Nvidia доведеться викласти кілька тисяч доларів, наприклад, за MSI Raider GE78HX на Newegg просять $3999.

GeForce RTX

GeForce RTX

Що стосується GeForce RTX 4080 Laptop, то в її випадку можна говорити більш ніж про 25% перевагу над мобільною GeForce RTX 3080 Ti. Рекомендована ціна ноутбуків із цим відеоадаптером, згідно з заявами Nvidia, буде починатися з позначки 1999 доларів. Втім, на цей час такі пристрої не були помічені, а найдоступнішим рішенням на Newegg є Gigabyte Aorus 17H з ціною $2299.

Джерела:
WCCFTech
PCWorld

Обговорити в форумі (коментарів: 13)