Поставки материнських плат у 2022 році знизилися на 10 мільйонів штук

Портал DigiTimes пише про серйозне зниження обсягу продажів материнських плат від провідних тайванських брендів у 2022 році. Сукупне зниження постачання плат від ASRock, ASUS, Gigabyte та MSI склало приблизно 10 мільйонів штук. Спостерігається серйозне зниження попиту, що пов'язане із закінченням карантинних заходів у багатьох країнах та завершенням майнінгової лихоманки.

Користувачі не поспішають купувати нові материнські плати, і це найбільше впливає на AMD із їх новим сокетом AM5. Також перехід на нову платформу пов'язаний із переходом на дорожчу пам'ять DDR5, що гальмує деяких користувачів. Найсильніше таке зниження попиту вдарило по ASRock, компанія відвантажила плат вдвічі менше щодо 2021 року. Також серйозне зниження спостерігається у MSI. Досить міцні позиції у Gigabyte — зниження постачання плат цього виробника лише 15%. Компанія ASUS поставила 13,6 мільйона плат замість 18 мільйонів у 2021 році.

Негативний тренд із падінням продажів у сегменті ПК швидше за все продовжиться цього року. Але деякі аналітики вважають, що нещодавні анонси нового покоління процесорів AMD і Intel можуть підігріти попит і буде невелике зростання в середині року.

Джерело:
Wccftech

Обговорити в форумі (коментарів: 51)

Відеокарті GeForce RTX 4060 приписується графічний процесор Nvidia AD107

Графічний процесор Nvidia AD107 стане основою як мобільного, так й настільного варіанту GeForce RTX 4060. Таку інформацію опублікував відомий ентузіаст kopite7kimi. У минулому він не раз ділився точними відомостями про майбутні GPU Nvidia, але ми, як завжди, рекомендуємо ставитись до неофіційної інформації зі здоровим скептицизмом.

ASUS ROG-STRIX-RTX3060-O12G-GAMING
ASUS ROG-STRIX-RTX3060-O12G-GAMING

Стверджується, що в настільній GeForce RTX 4060 буде використаний повноцінний варіант кристала AD104 з 3072 ядрами CUDA, 24 МБ L2-кешу та 128-розрядним інтерфейсом пам'яті. Відеокарта отримає 8-гігабайтний буфер GDDR6 із пропускною здатністю 288 Гбайт/с. Паспортний рівень TGP складе 115 Вт, а ролі інтерфейсу підключення виступлять вісім ліній PCI-E 4.0.

RTX 4060

Щодо термінів виходу відеокарти GeForce RTX 4060 на цю мить інформації не надходило. Найближчою новинкою сімейства Nvidia Ada Lovelace має стати GeForce RTX 4070, чий реліз заплановано на квітень.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 83)

Доступний мод для лікування «фризів» у Hogwarts Legacy

Мільйони фанатів всесвіту Гаррі Поттера по всьому світу вже насолоджуються рольовою грою Hogwarts Legacy. Розробники ретельно відтворили знайомий світ на движку Unreal Engine 4. Багато гравців відзначають гарну графіку. І у багатьох є проблеми із продуктивністю. Гра потребує великого обсягу відеопам'яті. У 4K з трасуванням гра може легко використати до 16 ГБ, і навіть у Full HD потрібно понад 8 ГБ. Це є проблемою для ряду відеокарт Nvidia, які мають потужний GPU, але лише 8 ГБ пам'яті.

Частково покращити ситуацію може мод, який виклали на nexusmods.com. Ви просто змінюєте бібліотеку в директорії гри на файл із новими параметрами. Це має зменшити «фризи» та різкі падіння продуктивності.

Також для оптимізації продуктивності гравці рекомендують внести невеликі редагування в файл Engine.ini, де прописані системні параметри гри. Детальна інструкція на Reddit.

Обговорити в форумі (коментарів: 37)

Dead Island 2 вийде на тиждень раніше

За останні роки ми звикли до постійного перенесення ігор. А деякі великі проєкти можуть переноситися і кілька разів. Серед них Dead Island 2, який після першого анонсу у 2014 році кілька разів змінив розробників. Dambuster Studios планувала випустити гру наприкінці квітня, але днями оголосила про нову дату. Несподівано реліз перенесли на тиждень раніше. Тепер Dead Island 2 надійде у продаж 21 квітня. Також видавець Deep Silver оголосив, що гра пішла на золото, тому будь-які перенесення вже виключені.

Ранній реліз Dead Island 2 ймовірно пов'язаний з перенесенням Star Wars Jedi: Survivor на 28 квітня. Очевидно, що грі за мотивами «Зоряних війн» дістанеться вся увага та основні продажі у ці дні.

Події Dead Island 2 відбуваються в зараженому Лос-Анджелесі, де група уцілілих протистоїть ордам зомбі. Для знищення ходячих мерців буде великий арсенал зброї та гаджетів. А сам процес знищення виглядає максимально видовищно та криваво.

Гра виходить на консолях PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One та Xbox Series. На PC гра доступна лише у сервісі Epic Games Store.

Обговорити в форумі (коментарів: 14)

Відеокарта 3dfx Voodoo 5 6000 пішла з молотка за $15 тисяч

Прототип відеокарти 3dfx Voodoo 5 6000, про який ми розповідали минулого тижня, знайшов нового власника. Графічний прискорювач продали на інтернет-аукціоні eBay за 15 тисяч доларів. Особливістю цього екземпляра є відсутність більшої частини «дитячих хвороб». Він був доопрацьований одним з інженерів 3dfx Interactive та, наприклад, виділяється на тлі інших прототипів підтримкою згладжування 8x FSAA (Fullscreen Anti-Aliasing).

3dfx Voodoo 5 6000

Графічний прискорювач Voodoo 5 6000 є одним з останніх проєктів 3dfx Interactive, який, на жаль, не пішов далі стадії прототипу. Він базується на чотирьох 250-нм мікросхем VSA-100. Кожна з них налічує 14 мільйонів транзисторів, працює на частоті 166 МГц та взаємодіє з 32-мегабайтним буфером SDRAM. На задній панелі є відеовихід VGA та роз'єм для підключення зовнішнього джерела живлення.

3dfx Voodoo 5 6000

Обговорити в форумі (коментарів: 9)