AMD представить нові технології FidelityFX на GDC

Компанія AMD анонсувала великий виступ у рамках конференції GDC 2023. Це щорічний професійний захід для розробників відеоігор та представників суміжних технологічних галузей. Джейсон Лакруа (Jason Lacroix), провідний розробник SDK FidelityFX, розповість про архітектуру та функції SDK, про інтеграцію ефектів FidelityFX у проєкти. Але особливий інтерес викликає згадка, що буде стислий огляд нових технологій FidelityFX.

У рамках платформи FidelityFX активно розвивається технологія масштабування FSR (FidelityFX Super Resolution). У багатьох іграх застосовується Contrast Adaptive Sharpening (CAS) для підвищення різкості картинки. Також сюди входять FidelityFX Ambient Occlusion, Variable Shading, Space Screen Space Reflections та інші технології, які поки що отримали невелике поширення. Відомо, що цього року AMD планує запустити нову версію FSR 3.0 і її можуть вперше анонсувати на GDC. Але офіційного підтвердження тут немає.

Можливо, будуть представлені нові інструменти та технології для спрощення розробки та кращої оптимізації під апаратні рішення AMD. Також компанія розповість про перспективи та розвиток Temporal Upscaling, про оптимізацію DirectStorage та про програмну оптимізацію під процесори Ryzen. Буде виступ, присвячений інструментарію Radeon Developer Tool Suite та його новим функціям для оптимізації проєктів під GPU Radeon.

У компанії заплановано більше сесій, ніж у Nvidia, тому цікаві новини, безумовно, будуть. Конференція GDC розпочнеться 20 березня. Виступ, присвячений AMD SDK FidelityFX, заплановано на 23 березня.

Джерело:
Videocardz

Обговорити в форумі (коментарів: 38)

Sherlock Holmes The Awakened вийде 11 квітня

Українська студія Frogwares озвучила дату виходу Sherlock Holmes The Awakened та представила новий трейлер гри. Це детективна пригода, де Шерлок Холмс стикається зі стародавнім культом Ктулху. Гра є ремейком квесту 2006 року, це повне переосмислення оригіналу зі змінами в сюжеті та ігровій механіці. Нова версія створюється на рушії Unreal Engine 4.

Sherlock Holmes: The Awakened виходить 11 квітня на PC, а також на консолях PS5, PS4, Xbox Series, Xbox One та Switch. Гра вже доступна для попереднього замовлення в Steam. Просте видання коштуватиме 910 грн, Preorder Deluxe Edition коштує 1099 грн, а за Preorder Premium Edition доведеться заплатити 1250 грн.

Гра виходить з українськими субтитрами та без підтримки російської мови.

Обговорити в форумі (коментарів: 15)

AMD Ryzen 9 7950X3D в середньому на 3,8% швидше за Core i9-13900K в іграх — дані 16 оглядів

Редакція веб-ресурсу 3DCenter вирішила дати однозначну відповідь на питання про те, кому сьогодні належить звання найкращого ігрового процесора. Для цього зарубіжні колеги проаналізували огляди від 16 великих видань та зібрали докупи результати сотень тестів Ryzen 9 7950X3D — нового флагмана платформи AMD AM5. Офіційні продажі цього «камінця» стартували минулого тижня.

AMD Ryzen 9 7950X3D
AMD Ryzen 9 7950X3D без теплорозподільної кришки. Фото Der8auer

З результатами роботи 3DCenter можна ознайомитись нижче. У середньому AMD Ryzen 9 7950X3D відповідно на 3,8% та 2,7% швидше в іграх, ніж Core i9-13900K та Core i9-13900KS. Якщо порівнювати новинку з Ryzen 9 7950X без додаткового L3-кешу, то перевага моделі з технологією 3D V-Cache становить майже 15%.

AMD Ryzen 9 7950X3D

AMD Ryzen 9 7950X3D не тільки продуктивніший за «синіх» візаві, але й виділяється на їх тлі за енергоспоживанням. В іграх йому потрібно лише 53% від того, що споживає Core i9-13900K. Єдиним недоліком новинки AMD стала висока ціна, тому закордонні колеги рекомендують геймерам дочекатися релізу Ryzen 7 7800X3D. Цей процесор виходить у квітні з рекомендованою ціною 449 доларів.

AMD Ryzen 9 7950X3D

Обговорити в форумі (коментарів: 103)

Intel завершила розробку техпроцесів 20A та 18A

Корпорація Intel похвалилася успіхами у розробці нових технологічних норм для виробництва мікросхем. Процесорний гігант завершив роботу над техпроцесами 20A та 18A (2 нм та 1,8 нм), які будуть використовуватися при випуску як власних продуктів, так і чипів для клієнтів підрозділу Intel Foundry Services (IFS).

Intel

Відразу варто відзначити, що завершення розробки нових технологій не означає, що Intel відразу запустить відповідні конвеєри. Випуск мікросхем за техпроцесом 20A буде налагоджено у першій половині 2024 року. У нових чипах будуть використовуватися транзистори RibbonFET й технологія PowerVia, яка передбачає подачу живлення зі зворотного боку кристала через міжкремнієві з'єднання.

В рамках Intel 18A передбачається подальше вдосконалення RibbonFET та PowerVia. Розробка цього техпроцесу, судячи з усього, йде настільки гладко, що Intel перенесла його запуск з 2025-го на другу половину 2024 року. До речі, через це чипмейкеру доведеться використовувати літографічні машини ASML Twinscan NXE, а не передові Twinscan EXE, поставки яких розпочнуться у 2025 році.

Intel

Джерело:
Tom's Hardware

Обговорити в форумі (коментарів: 23)

AMD подарує покупцям відеокарт Radeon гру The Last of Us Part I

Щоб підігріти інтерес геймерів до відеокарт Radeon RX 6000 та RX 7000 компанія AMD найближчим часом запустить нову акцію. У її рамках покупці «червоних» 3D-прискорювачів зможуть безоплатно отримати цифрову копію пригодницького бойовика The Last of Us Part I.

The Last of Us Part I

У промоакції братимуть участь відеокарти AMD останніх двох поколінь: від Radeon RX 6400 до Radeon RX 7900 XTX. Як завжди, покупку слідує зробити в одного з офіційних роздрібних партнерів «червоного» чипмейкера. Про підготовку нової акції стало відомо саме від одного з них.

The Last of Us Part I

Нагадуємо, що реліз ПК-версії The Last of Us Part I заплановано на 28 березня. У Steam гру можна придбати за 1699 гривень.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 33)