G.Skill представила 48-гігабайтний набір пам'яті Trident Z5 RGB DDR5-8000

Компанія G.Skill продовжує розширювати лінійку оперативної пам'яті Trident Z5 RGB. Черговою новинкою став комплект із двох 24-гігабайтних модулів DDR5-8000, який має зацікавити власників топових процесорів Intel Core 13-го покоління.

Trident Z5 RGB DDR5

Для нового комплекту пам'яті Trident Z5 RGB DDR5-8000 характерні таймінги 38-48-48-127. Є підтримка оверклокерських профілів XMP 3.0 та довічна гарантія. Нижче наведено результати випробувань на материнській платі ASUS ROG Maximus Z790 Apex із процесором Intel Core i9-13900K. У тесті AIDA64 новинка демонструє швидкості 123,76 Гбайт/с та 120,75 Гбайт/с (читання та запис).

Trident Z5 RGB DDR5

Офіційний продаж 48-гігабайтного набору G.Skill Trident Z5 RGB DDR5-8000 стартує наступного місяця. Рекомендовану ціну буде оголошено ближче до релізу.

Обговорити в форумі (коментарів: 21)

Озвучено системні вимоги Exoprimal

Компанія Capcom нагадала про майбутній екшен Exoprimal і назвала точну дату виходу гри. Це кооперативний бойовик, у якому гравці, одягнені в бойові екзоскелети, винищують натовпи динозаврів.

Представлено новий трейлер, у якому показані герої, бойові мехи та трохи битв. Закрите бета-тестування гри заплановано на 17-19 березня. Фінальна версія надійде у продаж 14 липня.

Гра буде доступна на PC (Steam) та на консолях Xbox Series, Xbox One, PlayStation 5, PlayStation 4.

Вже доступне попереднє замовлення за ціною від 1999 грн. На сторінці в Steam вказані системні вимоги. Гра працюватиме під DirectX 12. Для режиму Full HD при 30 кадрах достатньо GeForce GTX 1050 Ti або Radeon RX 560. Для Full HD з високою якістю при 60 кадрах рекомендуються відеокарти рівня GeForce GTX 1070 та Radeon RX 590.

Мінімальна конфігурація:

  • ОС: Windows 10 20H2 64-bit;
  • процесор: Core i5-7500 або AMD Ryzen 3 1200;
  • оперативна пам'ять: 8 ГБ;
  • відеокарта: GeForce GTX 1050 Ti або Radeon RX 560;
  • DirectX 12;
  • 50 ГБ для встановлення.

Рекомендована конфігурація:

  • ОС: Windows 10 20H2 64-bit;
  • процесор: Core i7-8700K або AMD Ryzen 5 3600X;
  • оперативна пам'ять: 16 ГБ;
  • відеокарта: GeForce GTX 1070 або Radeon RX 590;
  • DirectX 12;
  • 50 ГБ для встановлення.
Обговорити в форумі (коментарів: 11)

Відеокарти GeForce RTX 3000 Founders Edition зникли з магазину Nvidia

Відеокарти GeForce RTX 30-ї серії у виконанні Founders Edition більше не можна замовити через офіційний сайт Nvidia. Вони одночасно зникли з усіх версій інтернет-магазину «зелених», що, на думку закордонних колег, пояснюється поступовим згортанням виробництва 3D-прискорювачів Ampere. Додамо, що версії від AIB-партнерів Nvidia, як і раніше, представлені в широкому асортименті.

RTX 3090

Офіційний дебют відеокарт GeForce RTX 30-ї серії відбувся два з половиною роки тому. З дня релізу вони мали величезний попит з боку геймерів, а після чергового рецидиву «криптовалютної лихоманки» стали потрібні й майнерам.

В найближчому майбутньому на зміну 3D-прискорювачам Nvidia Ampere прийдуть нові моделі відеокарт GeForce RTX 40-ї серії. Зокрема, до кінця весни очікується дебют GeForce RTX 4070 та RTX 4060 Ti. Можна припустити, що знявши з продажу карти минулого покоління, Nvidia намагається звільнити нішу для нових відеоадаптерів.

Джерело:
Cowcotland

Обговорити в форумі (коментарів: 47)

RoboCop: Rogue City та інші ігри, які показали на Nacon Connect

Французька видавнича компанія Nacon провела спеціальну трансляцію із презентацією своїх майбутніх проєктів. Головною грою цього шоу став бойовик RoboCop: Rogue City за мотивами відомої у минулому кінофраншизи RoboCop.

У новому трейлері RoboCop: Rogue City нам показали, як протагоніст знищує банду наркоторговців у барі. Для цього він використовує свій пістолет, хватає лиходіїв на горло і може включати режим slow-mo. Виглядає простувато, але добре передає атмосферу старих фільмів.

Над грою працює польська студія Teyon, відома за шутером Terminator: Resistance. Це також досить проста, але атмосферна гра, тепло зустрінута фанатами. RoboCop: Rogue City випустять у вересні на платформах PC, PlayStation 5 та Xbox Series.

Також було продемонстровано нового трейдера стелс-екшену The Lord of the Rings: Gollum. Гра створюється Daedalic і вже кілька разів відкладалася на пізніший термін. Проте розробники розраховують випустити проєкт цього року.

The Lord of the Rings: Gollum буде доступна на PC, PlayStation 5 і PlayStation 4, Xbox Series і Xbox One, а також Nintendo Switch.

Студія Appeal Studios продемонструвала кооперативний екшен Gangs of Sherwood.

Відбувся реліз незвичайної з усіх боків гри Clash: Artifacts of Chaos. Це продовження серії Zeno Clash, яка поєднує різні жанри та яскраву мальовану стилістику. Проєкт розроблено студією ACE Team.

Brave Lamb Studio SA працює над стратегією War Hospital про керування військовим шпиталем.

Представлено ізометричний «рогалик» Ravenswatch.

У травні вийде симулятор мотоспорту TT Isle of Man: Ride on the Edge 3.

Обговорити в форумі (коментарів: 13)

Вийшла демоверсія Resident Evil 4 Chainsaw Demo

Capcom представила Resident Evil 4 Chainsaw Demo. Це безплатна демоверсія майбутнього ремейку Resident Evil 4. У пробній версії ми зустрінемося з мутантами під час першого відвідування села. В цьому епізоді герой також вперше натрапить на противника із бензопилою.

Демоверсія доступна в Steam, а також на консолях PlayStation і Xbox. Ця версія не обмежена за часом, як це колись було з демо ремейка Resident Evil 2.

Повна версія гри надійде у продаж 24 березня. Звичайна версія Resident Evil 4 у Steam коштує 1999 грн, за Deluxe Edition доведеться заплатити 2299 грн. Також у сервісі Steam проходить великий розпродаж ігор Capcom зі знижками від 40% до 87%. Наприклад, комплект Resident Evil 7 Gold Edition і Village Gold Edition з усіма доповненнями можна купити за пів ціни — 899 грн. Resident Evil 3 обійдеться у скромні 249 грн.

Обговорити в форумі (коментарів: 52)

Epic Games Store підбиває підсумки 2022 року

Компанія Epic Games підбила підсумки 2022 року для магазину Epic Games Store. Згідно зі статистикою кількість користувачів сервісу вже досягла 230 мільйонів осіб, що на 36 мільйонів вище за показники 2021 року. Число щоденних активних користувачів у піку сягало 34,3 мільйона, а щомісячних — 68 мільйонів.

У 2022 році видавці та розробники додали в Epic Games Store 626 нових ігор і додатків для ПК, в результаті чого їх загальна кількість досягла 1548. Це більше, ніж у будь-якому попередньому році. На сторонні ігри користувачі сервісу витратили 355 мільйонів доларів США, що на 18% більше відносно минулого періоду. З урахуванням власних ігор Epic користувачі витратили в сервісі $820 мільйонів, що на 2% менше, ніж у 2021 р.

За рік в Epic Games Store роздали 99 ігор загальною вартістю 2 240 доларів. Геймери забрали понад 700 мільйонів копій ігор, що дало змогу залучити нову аудиторію.

Найкращими іграми за витратами та залученням гравців стали:

  • Genshin Impact;
  • Rocket League;
  • Tiny Tina's Wonderlands;
  • Grand Theft Auto V;
  • Fortnite.

Друга п'ятірка успішних ігор виглядає так:

  • Final Fantasy VII Remake Intergrade;
  • Red Dead Redemption 2;
  • Fall Guys;
  • Sifu;
  • Saints Row.

Минулого року в сервісі з'явилися рейтинги користувачів і опитування, покращений пошук і вид бібліотеки, можливості батьківського контролю. У Epic Online Services з'явилися кросплатформні інструменти для ПК.

У 2023 році розробники обіцяють покращити продуктивність лаунчера, інтегрувати передплатні сервіси сторонніх видавців. Буде продовжено безплатні роздачі. Зараз у магазині віддають гру Call of the Sea, також проходить розпродаж на честь закінчення зими, що триватиме до 16 березня.

Говорячи про Epic Games Store, не можна не згадати про цікаву інформацію, яка стосується ексклюзивних проєктів. За заявами офіційних осіб ексклюзивність майбутніх ігор у сервісі Epic буде дуже довгою. Насамперед це стосується Alan Wake 2. Усього в найближчих планах 14 ігор від сторонніх компаній, які є частиною такої партнерської програми. Зараз ексклюзивні ігри Epic Games Store виходять у Steam через рік. Винятком є Alan Wake Remastered, яка вийшла в Epic Games Store 4 жовтня 2021 року і досі не представлена на інших торгових майданчиках.

Обговорити в форумі (коментарів: 7)

ASRock B650M-HDV/M.2 — перша материнська плата AMD AM5 з ціною від $125

У ході презентації процесорів Ryzen 7000 (Raphael) компанія AMD обіцяла, що ціни системних плат AM5 починатимуться зі 125-доларової позначки. Майже пів року після релізу нової платформи така модель була помічена в північноамериканському магазині Newegg. Їй стала ASRock B650M-HDV/M.2.

ASRock B650M-HDV/M.2

За $125 американські покупці отримають microATX-плату з (8+2+1)-фазною системою живлення процесорного гнізда, двома роз'ємами під модулі DDR5, слотом PCI Express 4.0 x16 для відеокарти та роз'ємом M.2 для NVMe-накопичувача з інтерфейсом PCI-E 5.0 х4. Оснащення ASRock B650M-HDV/M.2 також включає 2,5-гігабітний мережевий контролер Realtek RTL8125BG, роз'єм M.2 для бездротового модуля та звукову підсистему на базі Realtek ALC897.

ASRock B650M-HDV/M.2

Як зазначають закордонні колеги, вартість апгрейду до платформи AMD AM5 у Сполучених Штатах вперше опустилася нижче 500 доларів. Комплект із материнської плати ASRock B650M-HDV/M.2, процесора AMD Ryzen 5 7600 та двох 16-гігабайтних планок G.Skill Flare X5 DDR5-6000 обійдеться приблизно в $481. Сподіватимемося, що ця тенденція незабаром дістанеться й українських магазинів.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 45)

Оголошено системні вимоги The Last of Us Part I

Sony та Naughty Dog нарешті визначилися із системними вимогами ПК-версії пригодницького бойовика The Last of Us Part I. Колишній ексклюзив PlayStation стане доступним на персональних комп'ютерах 28 березня, попереднє замовлення в Steam обійдеться в 1699 гривень. До речі, AMD зараз дарує його покупцям відеокарт Radeon RX 6000/7000.

The Last of Us Part I

Для запуску The Last of Us Part I з мінімальними налаштуваннями якості графіки в режимі 720p@30fps знадобиться комп'ютер із процесором AMD Ryzen 5 1500X або Intel Core i7-4770K, а також відеокарта GeForce GTX 970, GTX 1050 Ti або Radeon RX 470 4GB. Тим, хто хоче насолодитися проєктом у роздільній здатності 1080p при 60 кадрах в секунду, знадобиться мінімум CPU Ryzen 5 3600X або Core i7-8700 разом з графічним прискорювачем рівня Radeon RX 5700 XT, RX 6600 XT, GeForce RTX 2070 Super. Інші гри вимоги наведені у таблиці.

The Last of Us Part I

З особливостей ПК-версії The Last of Us Part I можна виділити підтримку широких моніторів, а також технологій масштабування AMD FSR та Nvidia DLSS. Для встановлення гри потрібно 100 Гбайт вільного місця на накопичувачі.

Обговорити в форумі (коментарів: 41)