На підході лінійка NVMe-накопичувачів Crucial T700 з підтримкою PCI Express 5.0

Micron Technlology теж готується до релізу твердотілих накопичувачів з інтерфейсом PCI Express 5.0 x4. Незабаром вона випустить лінійку пристроїв Crucial T700, які можна віднести до «другої хвилі» SSD з підтримкою PCI-E 5.0. Нагадуємо, що перші накопичувачі з цим інтерфейсом, на зразок Gigabyte Aorus Gen5 10000, забезпечують максимальні швидкості в районі 10 Гбайт/с.

Crucial T700

В основу NVMe-накопичувачів Crucial T700 ляже вже знайома платформа Phison PS5026-E26. Однак у їх випадку максимальні швидкості послідовного читання/запису будуть знаходитись у позначки 12 Гбайт/с. Ймовірно, це заслуга поліпшеної прошивки контролера та більш швидкісних чипів 3D NAND виробництва Micron. Випробувати нові SSD у бенчмарку CrystalDiskMark пощастило YouTube-каналу LinusTechTips.

Crucial T700

Щодо термінів виходу та ціни NVMe-накопичувачів Crucial T700 на цю мить інформації не надходило.

Джерело:
LinusTechTips

Обговорити в форумі (коментарів: 15)

Оприлюднені прошивки для плат ASUS X670/B650 з підтримкою 24- та 48-гігабайтних модулів DDR5

Фахівці ASUSTeK Computer вже розпочали тестування 24- та 48-гігабайтних модулів пам'яті DDR5 на материнських платах AMD AM5. Підтримка цих планок реалізована у нових прошивках UEFI, які найближчим часом будуть викладені на сайті вендора. Втім, власники деяких плат ASUS X670/B650 можуть випробувати нові планки ОЗП вже зараз.

AMD

Оверклокер Shamino виклав на форумі ASUS ROG тестові версії прошивок для восьми системних плат із логікою X670 та однієї моделі на базі хаба B650. Їх головним нововведенням стала підтримка 24- та 48-гігабайтних модулів DDR5, що дозволяє оснастити комп'ютер 192 гігабайтами оперативної пам'яті.

Слід мати на увазі, що це ранні версії прошивок, тому в них можливі «баги» та інші недоробки. Власникам плат AMD AM5, які хочуть перейти на 24- та 48-гігабайтні планки DDR5, рекомендується почекати виходу більш стабільних оновлень UEFI.

Обговорити в форумі (коментарів: 3)

MaxSun оснастила відеокарти GeForce RTX 4080 та RTX 4070 Ti п'ятьма вентиляторами

Китайська фірма MaxSun днями анонсувала відеокарти GeForce RTX 4070 Ti та GeForce RTX 4080 у модифікації Mega Gamer. Головною особливістю новинок стала незвичайна система охолодження, в якій використовуються одразу п'ять вентиляторів.

MaxSun

За обдування радіатора в нових відеокартах MaxSun відповідають три ~100-мм вентилятори, розташовані на звичних місцях, а також пара ~40-мм «вертушок» на торці. За задумом вендора, вони допомагають швидше позбутися відпрацьованого повітря. З особливостей системи охолодження також можна виділити кожух із закругленими кутами. Не обійшлося без світлодіодного RGB-підсвічування.

MaxSun

Детальні характеристики відеокарт GeForce RTX 4070 Ti та RTX 4080 у виконанні MaxSun Mega Gamer поки не розкриваються. Те саме стосується термінів надходження у продаж та орієнтовно ціни. Втім, заводський розгін новинки все ж таки отримають, що підтверджує позначка «OC» у маркуванні відеокарт.

MaxSun

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 50)

AMD: ноутбуки з процесорами Ryzen 7040HS (Phoenix) затримаються до квітня

На початку січня компанія AMD представила лінійку гібридних процесорів Ryzen 7040HS (Phoenix) для ноутбуків. Спочатку планувалося, що перші пристрої на їхній основі надійдуть у продаж до кінця березня, проте тепер «червоний» чипмейкер повідомив про перенесення релізу на один місяць.

Ryzen 7040HS

«Щоб відповідати готовності платформи та гарантувати найкращий користувальницький досвід, ми очікуємо, що наші OEM-партнери випустять перші ноутбуки на базі процесорів Ryzen 7040HS у квітні», — розповідає AMD.

Відмінною рисою процесорів AMD Ryzen 7040 став монолітний дизайн кристала, причому для випуску використовується 4-нм технологія TSMC. У розпорядженні APU Phoenix є до 8 ядер Zen 4 з підтримкою SMT, до 16 Мбайт кешу третього рівня, контролер LPDDR5/DDR5 та графічний блок RDNA 3-го покоління. AMD також додала контролер USB4 та блок XDNA, який відповідає за прискорення операцій зі штучним інтелектом. З характеристиками перших «камінців» можна ознайомитись нижче.

Ryzen 7040HS

Джерело:
AnandTech

Обговорити в форумі (коментарів: 4)