Голова Nvidia Дженсен Хуанг виступить на виставці Computex 2023

Наприкінці травня стартує виставка Computex 2023, присвячена інформаційним технологіям та комп'ютерному «залізу». У так званий нульовий день заходу з доповіддю виступить генеральний директор Nvidia Дженсен Хуанг. Темою стануть «останні досягнення у галузі ігор, прискорених обчислень, промислової цифровізації та генеративного ШІ».

ЗХуанг

Виступ пана Хуанга розпочнеться 29 травня о 16:00 за київським часом. На цю мить важко сказати, про які саме продукти розповість голова Nvidia. Однак неофіційні джерела раніше повідомляли, що до кінця травня «зелені» виведуть на ринок відеокарти GeForce RTX 4060 та RTX 4060 Ti. Цілком імовірно, що офіційна презентація новинок відбудеться якраз у рамках Computex 2023.

Про попередні характеристики відеокарт GeForce RTX 4060 й RTX 4060 Ti ми розповідали в окремому матеріалі. В їх основу ляжуть графічні процесори AD107 та AD106, які вже були випробувані у 3D-прискорювачах GeForce RTX 40-ї серії для ноутбуків.

Джерело:
Computex

Обговорити в форумі (коментарів: 27)

AMD працює над підтримкою платформи ROCm в ОС Windows

AMD продовжує працювати над популяризацією платформи з відкритим кодом Radeon Open Compute Ecosystem (ROCm). Вона була представлена у 2016 році як альтернатива Nvidia CUDA та покликана спростити розробку програмного забезпечення для обчислень на графічних процесорах. Сьогодні, наприклад, ROCm використовується в суперкомп'ютерах El Capitan та Frontier з обчислювальною потужністю понад 1 Ефлопс.

Певним недоліком ROCm була підтримка лише операційними системами на базі Linux. Однак AMD виправить цю несправедливість найближчим часом. У документації до релізу ROCm 5.6.0 Alpha зазначено, що платформа незабаром стане доступною і в Windows. Список обладнання, що підтримується, поки невеликий, проте розробники працюють над його розширенням.

Цікаво, що у списку сумісних відеокарт є ігрові моделі, на зразок Radeon RX 6900 XT та RX 6600. Щобільше, навіть Radeon R9 Fury, випущена у 2015 році, підтримує бібліотеку ROCm, щоправда, нині вона вказана лише під Linux.

AMD ROCm

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 140)

Ubisoft розповіла про особливості шутера XDefiant

Майже два роки тому компанія Ubisoft презентувала черговий мережевий шутер XDefiant в яскравій стилістиці. Перший анонс не викликав захоплення у геймерів. Сама гра запам'яталася як чергова спроба Ubisoft осідлати популярну хвилю. Але якщо ряд подальших проєктів у схожому стилі компанія скасувала, то XDefiant мають намір довести до релізу.

Учора Ubisoft розкрила нові подробиці про гру. Також своїми враженнями поділися журналісти, які могли пограти у ранню версію XDefiant.

Особливістю гри є присутність у ній фракцій з ігрових світів Ubisoft. Це Echelon з Splinter Cell, Libertad з Far Cry 6, Cleaners з The Division, Phantoms з Ghost Recon та Dedsec з Watch Dogs. Кожна фракція має своє озброєння, особливості та вміння.

У XDefiant зараз реалізовано п'ять режимів та доступно 14 карт, які представляють знайомі локації з інших проєктів Ubisoft.

Журналістам та блогерам гра подобається за свою динаміку та різноманітність. XDefiant навіть порівнюють із Call of Duty. Однак вона не пропонує чогось нового та оригінального, і в цій вторинності її проблема.

Одночасно з презентацією у грі стартувало закрите бета-тестування, яке триватиме до 23 квітня. Дату повноцінного релізу розробники поки що не називають. Серед цільових платформ вказані PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series та Xbox One. Гра буде розповсюджуватися за моделлю free-to-play.

Обговорити в форумі (коментарів: 33)

Chieftec підготувала серію блоків живлення Polaris 3.0 стандарту ATX 3.0

На додаток до 1300-ватного блоку живлення Polaris Pro компанія Chieftec представила лінійку Polaris 3.0 стандарту ATX 3.0. До неї увійшли моделі номіналом 850, 1050 й 1250 Вт із сертифікатом енергоефективності 80 Plus Gold та модульною системою підключення кабелів. Само собою, комплект постачання новинок включає кабель 12VHPWR для карт GeForce RTX 40-ї серії.

Chieftec Polaris 3.0

Максимальне навантаження по лінії +12 становить від 70,8 А до 104,1 А залежно від номіналу блоку живлення. Активне охолодження забезпечує 135-мм вентилятор на гідродинамічному підшипнику. Пристрої супроводжуються дворічною гарантією виробника. Габарити БЖ становлять 160×150×86 мм.

Chieftec Polaris 3.0

Більше інформації про джерела живлення Polaris 3.0 можна знайти на сайті Chieftec. Рекомендовані ціни новинок будуть оголошені пізніше.

Обговорити в форумі (коментарів: 22)

Suicide Squad: Kill The Justice League затримається до 2024 року

Цього року Rocksteady Studios, творці відомої серії Batman: Arkham, мали випустити гру Suicide Squad: Kill The Justice League. Однак перші демонстрації викликали багато негативних відгуків із боку ігрової спільноти. Гра була схожа на провальний торішній бойовик Gotham Knights з однотипним екшеном і мікротранзакціями. У результаті було оголошено про перенесення Suicide Squad на 26 травня, але ходили чутки, що розробники явно не встигнуть до вказаного терміну.

У результаті Rocksteady Studios та Warner Bros. Interactive Entertainment оголосили про перенесення гри одразу на 2 лютого 2024 року. Додатковий час буде витрачено на доопрацювання, щоб забезпечити найкращі враження для гравців. Автори подякували спільноті за підтримку та пообіцяли більше матеріалів щодо гри найближчими місяцями.

Події гри відбуваються після Batman: Arkham Knight. На Землю вторгається суперлиходій Брейніак, який підкоряє своїй волі простих мешканців та супергероїв із Ліги Справедливості. Для протистояння загрозі уряд створює загін із лиходіїв, куди входять Харлі Квінн, Капітан Бумеранг, Дедшот та Король Акул. Граючи за цих персонажів, геймерам в черговий раз доведеться врятувати Метрополіс та весь світ.

Обговорити в форумі (коментарів: 3)

Seagate приймає замовлення на 22-терабайтний жорсткий диск IronWolf Pro

Seagate Technology вивела на ринок 22-терабайтний жорсткий диск серії IronWolf Pro. Пристрій використовує технологію запису CMR (Conventional Magnetic Recording), десять магнітних пластин та виконаний у звичному форм-факторі 3,5 дюйма. У ролі інтерфейсу підключення виступає SATA 6 Гбіт/с.

Seagate

Для 22-терабайтного HDD IronWolf Pro характерна швидкість обертання шпинделя 7200 об/хв, заповнення внутрішнього простору гелієм та 512-мегабайтний буфер DRAM. Заявлено швидкість обміну інформацією до 285 Мбайт/с. Жорсткий диск розрахований на середньорічне навантаження до 550 Тбайт запису та супроводжується п'ятирічною гарантією виробника.

Рекомендована ціна накопичувача Seagate IronWolf Pro місткістю 22 ТБ становить 600 доларів, проте закордонні магазини, такі як Newegg, нині пропонують його за $400.

Джерело:
Seagate

Обговорити в форумі (коментарів: 28)