ASUS вивела на український ринок тонкий ноутбук Zenbook S 13 OLED

Українське представництво ASUS повідомило про надходження до продажу лептопа Zenbook S 13 OLED (UX5304), світова прем'єра якого відбулася минулого тижня. Вендор називає новинку найтоншим у світі ноутбуком із 13,3-дюймовим OLED-екраном. Товщина корпусу складає всього 10,9 мм, а важить новинка близько одного кілограма.

Zenbook S 13 OLED

В основі нового ASUS Zenbook S 13 OLED лежить платформа Intel Raptor Lake-U. Однією з головних «фішок» пристрою є OLED-дисплей ASUS Lumina з роздільною здатністю 2880x1800 пікселів, піковою яскравістю 550 кд/м², 100% охопленням палітри DCI-P3 та сертифікацією DisplayHDR True Black 500. Оснащення ноутбука включає до 32 Гбайт оперативної пам'яті LPDDR5-5200, NVMe-накопичувач місткістю до 1 ТБ та акумулятор на 63 Вт·год.

Zenbook S 13 OLED

Більше інформації про особливості ASUS Zenbook S 13 OLED (UX5304) можна знайти за посиланням. Щодо ціни, то конфігурація з процесором Core i7-1355U (10 ядер/12 потоків), 16 гігабайтами ОЗП та терабайтним SSD доступна в Україні за 59 999 гривень.

Обговорити в форумі (коментарів: 17)

Стала відома ціна ASUS ROG Ally із процесором AMD Ryzen Z1 Extreme

Офіційну презентацію портативної консолі ROG Ally компанія ASUS запланувала на 11 травня. Цього дня будуть оголошені детальні характеристики пристрою та, що найголовніше, рекомендована ціна і терміни надходження до продажу. Втім, великі закордонні магазини, зокрема BestBuy, поділилися цією інформацією раніше вказаної дати.

ASUS ROG Ally

ASUS ROG Ally у конфігурації з процесором AMD Ryzen Z1 Extreme, 16 гігабайтами оперативної пам'яті LPDDR5 та твердотілим накопичувачем на 512 Гбайт буде доступна за ціною від 700 доларів. Вендор також запропонує версію з менш продуктивним чипом Ryzen Z1, але відносно її вартості поки що інформації не надходило. Однак закордонні колеги вважають, що ASUS може знизити її ціну до $500. Це зробить ROG Ally дуже цікавою альтернативою Steam Deck.

ASUS ROG Ally

Про характеристики процесорів AMD Ryzen Z1 ми розповідали в окремому матеріалі. Інше оснащення ASUS ROG Ally включає 7-дюймовий екран з роздільною здатністю Full HD та частотою оновлення 120 Гц, бездротовий модуль Wi-Fi 6E/Bluetooth 5.2 та акумулятор на 40 Вт·год. Загальні габарити новинки становлять 280×113×39 мм при масі 608 грамів. У ролі штатної ОС виступає Windows 11.

ASUS ROG Ally

Джерела:
TechPowerUp
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 55)

Вийшло велике оновлення для The Last of Us Part 1 з покращенням продуктивності

Гра The Last of Us Part 1 стартувала на PC з безліччю технічних проблем. Але розробники з Naughty Dog активно допилюють гру та регулярно випускають апдейти. Вчора для The Last of Us Part 1 вийшло масштабне та важливе оновлення об'ємом 25 гігабайтів. У новій версії гри 1.0.4.0 обіцяно безліч покращень, пов'язаних із продуктивністю.

Заявлено про оптимізацію використання CPU та GPU протягом усієї гри. Покращено чіткість текстур за низької та середньої якості. Окремо сказано про загальне покращення графіки у режимі низької якості. Додано налаштування стрімінгу текстур. Додано точніший опис параметрів у налаштуваннях. Виправлено можливі помилки на процесорах AMD Ryzen серії X3D та помилки рендерингу на графічних картах AMD Radeon. Також виправлено низку помилок, пов'язаних із зависаннями та збоями.

Попри всі труднощі з портуванням гри, розробники обіцяли випускати свої майбутні проєкти як на консолях, так і PC. За чутками, це буде багатокористувацький проєкт у всесвіті The Last of Us.

Обговорити в форумі (коментарів: 54)

У Star Wars Jedi: Survivor великі проблеми з продуктивністю

Завтра у продаж надійде гра Star Wars Jedi: Survivor, але блогери та журналісти вже грають у прес-версію. Усі вони нахвалюють сюжет та ігровий процес. Гра вже отримує перші високі оцінки. А ось з продуктивністю ситуація гірша. І це стосується як версії для PC, так і для консолей.

Star Wars Jedi: Survivor використовує рушій Unreal Engine 4, як і Jedi: Fallen Order. Однак нова частина працює лише під API DirectX 12 і демонструє вкрай низьку частоту кадрів. Топова відеокарта GeForce RTX 4090 важко справляється навіть з роздільною здатністю 2560x1440! У відео від німецького порталу GameStar добре видно, що система на базі AMD Ryzen 9 5900X та Nvidia GeForce RTX 4090 з 32 гігабайтами пам'яті забезпечує близько 50 к/с у форматі 1440p. Активація трасування одразу знижує продуктивність на 10 к/с. Хоча у деяких пустельних локаціях відеокарта видає під 80 к/с, загальний рівень продуктивності не вражає. При цьому спостерігається завантаження GPU менше ніж на 50%.

Причина такої поведінки не зрозуміла, але є припущення, що гра впирається в погану оптимізацію під сучасні CPU, як це спостерігалося раніше в іграх Gotham Knights і The Callisto Protocol. Навряд чи  розробники зможуть швидко виправити це, і гравцям топових ПК доведеться чекати багато патчів, щоб отримати максимальну частоту кадрів від своєї системи. Якщо завдяки оптимізації гри та драйверів вдасться досягти повного завантаження GPU, власники GeForce RTX 4090 зможуть розраховувати на комфортний fps навіть у 4K.

Консольні версії також демонструють незадовільну продуктивність. Журналісти Wccftech.com пишуть про фрізи й нестабільну частоту кадрів навіть у режимі Performance на PlayStation 5. Особливо це помітно при переході на нові локації, а завантаження текстур в такі моменти може займати кілька секунд.

Обговорити в форумі (коментарів: 76)

Відеокарти GeForce RTX 4060 (Ti) помічені у складі ігрового десктопу

В найближчому майбутньому Nvidia випустить дві нові відеокарти з архітектурою Ada Lovelace: GeForce RTX 4060 та RTX 4060 Ti. Обидва пристрої, за попередньою інформацією, будуть представлені вже наступного місяця. Такої ж думки дотримується MSI, яка «засвітила» обидві моделі в ігровому десктопі MAG Infinite S3.

GeForce RTX

Компанію вищезгаданим відеокартам складе процесор Intel Core i5-13400F або Core i7-13700F, 16 Гбайт оперативної пам'яті та твердотілий накопичувач об'ємом 1 Тбайт. Згідно зі специфікаціями десктопу, обсяг відеобуфера у GeForce RTX 4060 (Ti) складе 8 Гбайт. Інші характеристики нових 3D-прискорювачів, на жаль, не вказані.

GeForce RTX 4060GeForce RTX 4060

Якщо вірити неофіційним джерелам, основою відеокарти GeForce RTX 4060 Ti послужить графічний процесор Nvidia AD106 у конфігурації з 4352 ядрами CUDA, а GeForce RTX 4060 використовуватиме кристал AD107 з 3072 ядрами CUDA. Спільною рисою новинок стане 128-розрядна шина пам'яті, буфер GDDR6 об'ємом 8 Гбайт та вісім ліній PCI Express 4.0.

GeForce RTX 4060

Офіційний анонс відеокарт GeForce RTX 4060 (Ti) має відбутися до кінця травня. Цілком ймовірно, що Nvidia представить їх у ході доповіді генерального директора Дженсена Хуанга на виставці Computex 2023.

Джерела:
TechPowerUp
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 57)

Nvidia хоче скасувати відеокарту MSI GeForce RTX 3060 Ti Super 3X

Нещодавно компанія MSI представила відеокарту GeForce RTX 3060 Ti у новій версії Super 3X. Ця модель отримала охолодження від топової серії MSI Suprim та заводський розгін. Ймовірно, для компанії MSI це просто спроба реалізувати залишки старих GPU перед виходом GeForce RTX 4060 та GeForce RTX 4060 Ti. Однак життєвий цикл нової моделі може бути максимально коротким. Гонконзький ресурс HKEPC повідомляє, що Nvidia звернулася до виробника з проханням відкликати GeForce RTX 3060 Ti Super 3X.

Таке рішення може бути пов'язане із назвою Super. Колись Nvidia використовувала цю назву для випуску оновлених відеокарт GeForce RTX 20-ї серії. І хоча в поколінні GeForce RTX 30 вже не було лінійки Super, сама назва може ввести потенційного покупця в оману. Схоже, MSI відреагувала на це прохання, оскільки новий продукт було вилучено з офіційного сайту. Ті, хто встиг купити цю відеокарту, можуть стати власниками особливого ексклюзивного варіанта GeForce RTX 3060 Ti.

Обговорити в форумі (коментарів: 8)

AMD може випустити Radeon RX 7600 XT наприкінці травня

З'явилася неофіційна інформація від блогера Moore's Law Is Dead щодо можливої дати анонсу нової відеокарти AMD на архітектурі RDNA 3. Це модель середнього класу Radeon RX 7600 XT на базі графічного процесора Navi 33. Вона, ймовірно, стане відповіддю на GeForce RTX 4060, яку Nvidia теж випустить у травні.

Партнери AMD почнуть розсилати зразки відеокарт Radeon RX 7600 XT оглядачам з 15 травня, а огляди будуть виходити з 24 травня. Продаж стартує 25 травня.

Вважається, що Radeon RX 7600 XT отримає 32 CU (2048 потокових процесорів) та 8 гігабайтів пам'яті на 128-бітній шині. Але ніяких реальних даних про конфігурацію GPU, частоти та пам'ять немає.

Цікаво, що про серію Radeon RX 7800 або Radeon RX 7700 поки нема жодної інформації. Теоретично, ці відеокарти повинні представити до Radeon RX 7600, але жодних натяків на це поки що не надходило.

Джерело:
Videocardz

Обговорити в форумі (коментарів: 59)

Вийшов новий трейлер Aliens: Dark Descent

Tindalos Interactive та Focus Entertainment представили трейлер із новими кадрами Aliens: Dark Descent. Це ізометричний тактичний екшен, в якому нам належить керувати загоном колоніальних морпіхів, щоб зупинити поширення моторошних ксеноморфів на місяці Лета.

Це однокористувацька сюжетна гра, де ми керуємо загоном у реальному часі. У складі підрозділу будуть бійці з різними навичками, а прокачування дозволить покращувати їхні здібності. Залежно від завдання ми маємо змінювати тактику. Потрібно акуратно прокладати безпечні маршрути та створювати безпечні зони, розставляючи датчики руху. Потрібно стежити не тільки за здоров'ям підопічних, але й за їх психічним станом. Важливу роль відіграє контроль ресурсів.

Реліз гри заплановано на 20 червня. Aliens: Dark Descent виходить на платформі PC, консолях PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S та Xbox One. У Steam стартувало попереднє замовлення за ціною 849 грн.

Обговорити в форумі (коментарів: 2)