Seagate готується до старту постачання 32-терабайтних HDD з технологією HAMR

Цього тижня Seagate Technology поділилася планами щодо розвитку асортименту жорстких дисків великої місткості. Не є таємницею, що для подальшого збільшення об'єму HDD компанія планує перейти на технологію термомагнітного запису HAMR (heat-assisted magnetic recording). Для перших комерційних жорстких дисків на її основі характерна місткість 32 ТБ, а їх поставки повинні розпочатися наступного кварталу.

HAMR

У 32-терабайтних накопичувачах з HAMR компанія Seagate використовує десять магнітних пластин та двадцять головок. Це компонування також буде характерним для 36-, 40-терабайтних та, ймовірно, більш містких жорстких дисків. Іншими словами, зростання місткості відбуватиметься шляхом збільшення густини запису даних на пластину. У лабораторіях Seagate вже є зразки магнітних пластин, на які можна записати 5 Тбайт інформації.

Що стосується жорстких дисків з традиційнішими технологіями запису, то в найближчі кілька місяців Seagate випустить 24-терабайтні HDD з перпендикулярним записом (PMR). Вони стануть останніми накопичувачами на базі PMR. Технологія черепичного магнітного запису (SMR), за оцінками Seagate, дозволить збільшити місткість HDD до 28 Тбайт, однак у пристроях місткістю від 30 Тбайт використовуватиметься HAMR.

Джерело:
AnandTech

Обговорити в форумі (коментарів: 28)

Cooler Master оснастила систему охолодження MA824 Stealth вісьмома теплотрубками

Cooler Master підготувала до випуску процесорну систему охолодження MA824 Stealth. Вона належить до класу двобаштових кулерів та має скласти конкуренцію топовим рішенням, на кшталт Noctua NH-D15. Загальні габарити новинки становлять 162,2 x 150,6 x 165,6 мм, вага — 1,63 кг (з урахуванням вентиляторів).

Cooler Master MA824 Stealth

Радіатор MA824 Stealth складається з мідної нікельованої основи, двох секцій алюмінієвих пластин та восьми U-подібних композитних теплових трубок. Як підкреслює вендор, теплотрубки є фірмовою розробкою та забезпечують кращу теплопередачу щодо аналогів. До переліку сумісних платформ входять Intel LGA115x, LGA1200, LGA1700, AMD AM4 та AM5.

Cooler Master MA824 Stealth

За обдування радіатора відповідають 120- та 135-мм вентилятори на підшипнику Loop Dynamic Bearing з ресурсом понад 200 тисяч годин. Для першої «вертушки» заявлена швидкість обертання від 0 до 1950 об/хв, повітряний потік до 63,1 CFM та рівень шуму не більше 22,6 дБА, а для другої — швидкість 0-1550 об/хв, потік повітря до 63, 6 CFM та максимальний шум 24,6 дБА. Кулер супроводжується 5-річною гарантією виробника.

Cooler Master MA824 Stealth

В Європі система охолодження Cooler Master MA824 Stealth буде доступна за рекомендованою ціною €110.

Джерело:
Cooler Master

Обговорити в форумі (коментарів: 24)

Головні анонси та трейлери Summer Game Fest: Mortal Kombat 1, Prince of Persia та інші

У рамках фестивалю Summer Game Fest, який пройшов напередодні, розробники та видавці відеоігор представили публіці чимало трейлерів ігор, що готуються до випуску. З найбільш важливими ми пропонуємо ознайомитися у цьому матеріалі.

Mortal Kombat 1

NetherRealm Studios показала ігровий процес файтингу Mortal Kombat 1. Він, нагадуємо, є перезапуском серії та вийде 14 вересня на консолях PlayStation 5, Xbox Series X/S й Nintendo Switch, а також на персональних комп'ютерах.

Компанія Ubisoft офіційно анонсувала екшен-платформер Prince of Persia: The Lost Crown. Разом із цим було опубліковано трейлер гри. Реліз проєкту заплановано на 18 січня 2024 року.

Студія Grinding Gear Games представила трейлер з ігровим процесом екшен-RPG Path of Exile 2. Повноцінну презентацію проєкту заплановано на 28 липня.

Як і очікувалося, у багатокористувацькому екшені Dead by Daylight з'явиться Ніколас Кейдж. Актор навіть вийшов на сцену Summer Game Fest.

У рамках фестивалю компанія Square Enix представила трихвилинний трейлер та розкрила подробиці про Final Fantasy VII Rebirth.

Оголошено точну дату виходу Marvel's Spider-Man 2. На консолі PlayStation 5 гра стане доступною 20 жовтня.

Опубліковано новий трейлер рольового екшену Lies of P, натхненного казкою Карло Коллоді «Пригоди Піноккіо». Гра виходить 19 вересня.

Remedy оприлюднила новий трейлер хорор-екшену Alan Wake II. Реліз проєкту заплановано на 17 жовтня.

Focus Entertainment та Saber Interactive представили новий трейлер з ігровим процесом Warhammer 40,000: Space Marine II.

Більше ігрових трейлерів з фестивалю Summer Game Fest є на офіційному YouTube-каналі The Game Awards.

Обговорити в форумі (коментарів: 16)