Оголошено дату виходу доповнення Phantom Liberty для Cyberpunk 2077

У рамках презентації Xbox Games Showcase студія CD Projekt RED розкрила нові подробиці про доповнення Phantom Liberty для рольового бойовика Cyberpunk 2077. Розробники оголосили ціну нового DLC, точну дату виходу, а також оприлюднили свіжий трейлер. Доповнення буде доступно на ПК, консолях Xbox Series X/S та PlayStation 5.

Нагода повернутись до Найт-Сіті у геймерів з'явиться 26 вересня цього року. CD Projekt RED обіцяє гравцям пригоду в жанрі шпигунського трилера, події якої розгорнуться у найнебезпечнішому районі міста — Dogtown.

Cyberpunk 2077

«Після того, як орбітальний літак президентки Нових Сполучених Штатів Америки збито над найнебезпечнішим районом Найт-Сіті, її може врятувати лише одна людина — ви. Станьте Ві, найманкою-кіберпанком, і пориньте в заплутану мережу шпигунства й політичних інтриг, розплутайте історію, яка пов'язує найвищі ешелони влади із жорстоким світом найманців чорного ринку», — йдеться в описі DLC.

На персональних комп'ютерах доповнення Phantom Liberty буде доступно у сервісах Steam, GOG та Epic Games Store. Оформити попереднє замовлення можна за 449 гривень. Разом з виходом DLC в Cyberpunk 2077 з'явиться українська текстова локалізація.

Обговорити в форумі (коментарів: 20)

Ентузіаст оснастив 44-гігабайтним відеобуфером карту GeForce RTX 2080 Ti

Ми вже знаємо, що відеокарта GeForce RTX 2080 Ti підтримує встановлення 22 Гбайт GDDR6. Однак це не означає, що експерименти зі збільшенням обсягу відеопам'яті для неї закінчилися. Невідомий ентузіаст вирішив оснастити флагмана Nvidia Turing відразу 44 гігабайтами відеопам'яті, для чого потрібно було пересадити графічний процесор TU102-300A-A1-K1 на іншу друковану плату.

GeForce RTX 2080 Ti

У ході експерименту використовувалася PCB від професійної моделі Quadro RTX 8000. Ця відеокарта, нагадаємо, базується на повноцінному кристалі Nvidia TU102 та оснащена 48-гігабайтним буфером GDDR6 із 384-бітною шиною. Водночас GeForce RTX 2080 Ti використовує урізаний кристал із 352-розрядним інтерфейсом пам'яті, через що максимальний обсяг відео-ОЗП обмежений 44 ГБ. Саме стільки визначила утиліта GPU-Z.

GeForce RTX 2080 Ti

На жаль, GeForce RTX 2080 Ti з 44-гігабайтним відеобуфером не працює в іграх або бенчмарках, втім, вищеописана модифікація була зроблена швидше через спортивний інтерес.

GeForce RTX 2080 Ti

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 19)

Технологія масштабування Intel XeSS доступна більш ніж у півсотні ігор

Корпорація Intel днями розповіла про успіхи у просуванні власної технології масштабування Xe Super Sampling (XeSS). Сьогодні вона доступна більш ніж у півсотні ігор, причому мова йде як про відносно старі, але все ще популярні, так і нещодавно випущені AAA-проєкти.

Intel XeSS

Якщо порівнювати з конкурентами, то корпорації Intel зараз доводиться виконувати роль наздоганяючої. Технології Nvidia DLSS 1 та DLSS2 на сьогодні доступні більш ніж у трьох сотнях ігор, а представлену торік DLSS 3 підтримує понад 30 проєктів. У випадку AMD FSR 1.0 список ігор перевищив 200 найменувань, тоді як більш просунута FSR 2.0 є в більш ніж сотні проєктів. Цього року AMD має випустити третю версію FSR.

Нагадуємо, що за принципом роботи технологія Intel XeSS близька до Nvidia DLSS. Вона також базується на алгоритмах машинного навчання, але разом із цим може працювати на всіх більш-менш сучасних відеокартах. Щоправда, у разі графічних процесорів Intel Arc Alchemist її ефективність буде вищою, ніж на GPU конкурентів.

Джерело:
Intel

Обговорити в форумі (коментарів: 9)

Ціни на відеопам'ять GDDR6 продовжують падати. 8 Гбайт коштують всього $27

За останні кілька кварталів на ринку пам'яті DRAM утвердилася тенденція до зниження вартості мікросхем. У тому числі вона торкнулася сегменту графічної пам'яті GDDR. Наприклад, у порівнянні з початком 2022 року 8-гігабітні чипи стандарту GDDR6 на спотовому ринку подешевшали більш ніж утричі.

GDDR6

Якщо станом на лютий 2022-го мікросхема GDDR6 об'ємом 8 Гбіт (1 ГБ) коштувала приблизно 13 доларів, то зараз вона доступна за $3,36. Тобто при покупці на спотовому ринку 8 Гбайт пам'яті для відеокарти, на кшталт GeForce RTX 4060 Ti або Radeon RX 7600, обійдуться приблизно у 27 доларів. Справедливо відзначити, що виробники отримують мікросхеми GDDR6 за довгостроковими контрактами, тому в їх разі ціни можуть відрізнятися від спотового ринку. Але загальна тенденція зрозуміла.

GDDR6

Зниженню цін на графічну пам'ять багато в чому сприяло падіння попиту на відеокарти. Завершення чергової «криптовалютної лихоманки», пов'язане з переходом Ethereum на модель Proof-of-Stake у вересні минулого року, позначилося на прибутках як розробників GPU, так і виробників мікросхем GDDR6. Наприклад, лише в попередньому кварталі було продано майже на 40% менше відеокарт, ніж за аналогічний період 2022-го.

Джерело:
3DCenter

Обговорити в форумі (коментарів: 51)

Minisforum випустила міні-ПК HN2673 з процесором та дискретною графікою від Intel

В асортименті гонконгської компанії Minisforum з'явився міні-комп'ютер HN2673. Він базується на процесорі Intel Core i7-12650H (10 ядер/16 потоків) із сімейства Alder Lake та може похвалитися дискретним 3D-прискорювачем Arc A730M.

Minisforum HN2673

Нагадуємо, що відеоадаптер Intel Arc A730M є передтоповим рішенням лінійки. Він заснований на урізаному кристалі DG2-512 з 384 виконавчими блоками (або 3072 шейдерними процесорами) та 192-розрядною шиною пам'яті. Відеобуфер у разі Minisforum HN2673 представлений шістьма гігабайтами GDDR6, причому в офіційних специфікаціях Intel вказує 12 Гбайт пам'яті. Рівень TGP складає 95 Вт.

Minisforum HN2673

Оснащення Minisforum HN2673 включає два слоти під модулі оперативної пам'яті SO-DIMM DDR4 (максимальний обсяг 64 ГБ), роз'єм M.2 для NVMe SSD з підтримкою PCI-E 4.0 x4 й два порти SATA 6 Гбіт/с для 2,5-дюймових накопичувачів. Також варто відзначити 2,5-гігабітний мережевий інтерфейс, бездротовий модуль Wi-Fi 6E/Bluetooth 5.3 та систему охолодження із чотирма вентиляторами.

Minisforum HN2673

Що стосується ціни міні-комп'ютера Minisforum HN2673, то за базову конфігурацію з 16 ГБ оперативної пам'яті та твердотілим накопичувачем об'ємом 512 Гбайт компанія просить 649 доларів.

Обговорити в форумі (коментарів: 2)