Gigabyte представила GeForce RTX 4090 з незвичним розташуванням роз'єму живлення

Без зайвого шуму компанія Gigabyte поповнила асортименти відеокарт на графічних чипах Nvidia моделлю GeForce RTX 4090 WindForce V2. Цікавою особливістю новинки стало незвичне розташування роз'єму додаткового живлення.

Gigabyte GeForce RTX 4090 WindForce V2

Відеокарта Gigabyte GeForce RTX 4090 WindForce V2 базується на відносно короткій друкованій платі та оснащена (12+4)-контактним роз'ємом 12VHPWR. Для зручності підключення вендор передбачив виріз у системі охолодження, завдяки чому власникам не треба турбуватися про вигин кабелю живлення. В іншому це цілком звичний 3D-прискорювач high-end рівня, обладнаний масивним кулером із трьома вентиляторами.

Gigabyte GeForce RTX 4090 WindForce V2

Gigabyte GeForce RTX 4090 WindForce V2

Щодо ціни відеокарти Gigabyte GeForce RTX 4090 WindForce V2 інформації не надходило. З детальними характеристиками новинки можна ознайомитись на сайті виробника.

Gigabyte GeForce RTX 4090 WindForce V2

Обговорити в форумі (коментарів: 63)

CD Projekt RED оновила системні вимоги Cyberpunk 2077 до виходу DLC Phantom Liberty

Разом із релізом доповнення Phantom Liberty рольовий бойовик Cyberpunk 2077 отримає не лише українську текстову локалізацію, але й оновлені системні вимоги. Гра не перестане працювати на системах, що відповідають старим вимогам, проте після виходу DLC розробники перестануть їх підтримувати та тестувати на них гру.

Cyberpunk 2077

«Нові системні вимоги покликані відобразити зміни, що відбулися з моменту виходу гри. Ми додали підтримку нових моделей відеокарт, яких тоді не існувало, а цільовою роздільною здатністю зробили 1080p та 4K», — розповідає CD Projekt RED.

Наприклад, у мінімальних вимогах для роздільної здатності 1080p з низькими налаштуваннями якості графіки при 30 к/с тепер вказані відеокарти GeForce GTX 1060 6GB, Radeon RX 580 8GB та Arc A380. Розробники також вирішили відмовитися від підтримки жорстких дисків, тому для комфортної гри знадобиться SSD, а для ультра-налаштувань рекомендується високошвидкісний NVMe-накопичувач.

Cyberpunk 2077

Нагадуємо, вихід доповнення Phantom Liberty для рольового бойовика Cyberpunk 2077 відбудеться 26 вересня цього року. У Steam оформити попереднє замовлення на DLC можна за 449 гривень.

Джерело:
Cyberpunk

Обговорити в форумі (коментарів: 94)

Відеокарта GeForce RTX 4060 надійде у продаж до кінця місяця

Nvidia вирішила не затягувати з релізом GeForce RTX 4060 — найдоступнішої відеокарти на архітектурі Ada Lovelace. Спочатку планувалося, що ця модель надійде у продаж наступного місяця. Однак днями «зелені» повідомили своїх партнерів про перенесення дати релізу GeForce RTX 4060 на кінець червня.

GeForce RTX 4060

Згідно з оновленим графіком, придбати відеокарту GeForce RTX 4060 можна буде починаючи з 29 червня. За день до цього будуть опубліковані огляди моделей за рекомендованою ціною (MSRP), тоді як матеріали, що розповідають про швидкодію більш просунутих та дорожчих модифікацій, стануть доступні лише в день релізу.

GeForce RTX 4060

Нагадаємо, GeForce RTX 4060 базується на графічному процесорі Nvidia AD107-300 у конфігурації з 3072 ядрами CUDA та 128-розрядною шиною пам'яті, через яку GPU взаємодіє з вісьмома гігабайтами GDDR6. Для відеокарти заявлений 115-ватний рівень TGP, а у ролі інтерфейсу підключення виступають вісім ліній PCI-E 4.0. Рекомендована ціна новинки — 299 доларів.

Джерело:
TechPowerUp

Обговорити в форумі (коментарів: 78)

Головні новини та трейлери Xbox Games Showcase 2023

Учора ввечері відбулася ігрова презентація Xbox Games Showcase 2023, на якій партнери Microsoft показали багато цікавих трейлерів. У цьому матеріалі ми пропонуємо ознайомитись з головним із них.

Star Wars Outlaws

Видавництво Ubisoft та студія Massive Entertainment випустили трейлер нової гри по «Зоряним війнам» — Star Wars Outlaws. Це екшен з відкритим світом, в якому геймери візьмуть на себе роль злочинниці Кей Весс, яка шукає свободи та кошти, щоб почати нове життя. Вихід гри заплановано наступного року.

Шведська студія Overkill Software показала трейлер з ігровим процесом кооперативного екшену Payday 3. Його реліз відбудеться 21 вересня цього року.

Playground Games представила Fable — рольову гру з відкритим світом та новий початок легендарної франшизи.

Студія Obsidian Entertainment показала трейлер рольової гри Avowed. «Дія розгортається у вигаданому світі Еора, вже знайомому гравцям із серії Pillars of Eternity. Ви прибули з далекого Аедіра, щоб розслідувати чутки про епідемію чуми. Поступово ви розумієте, що якось пов'язані з цими землями, і дізнаєтеся про давню таємницю, яка загрожує знищити все на світі», — йдеться в описі проєкту. Avowed вийде наступного року.

inXile Entertainment, творці Wasteland та Arcanum, представили Clockwork Revolution — рольову гру від першої особи у стилі стімпанк.

Розробники Turn 10 Studios оприлюднили свіже відео з ігровим процесом гоночного симулятора Forza Motorsport. Реліз проєкту відбудеться 10 жовтня цього року.

Анонсований Microsoft Flight Simulator 2024. Розробники обіцяють «найскладніший, захоплюючий і вражаючий авіасимулятор всіх часів». Вихід гри, як неважко зрозуміти з назви, заплановано наступного року.

Студія Ninja Theory влаштувала невелику демонстрацію ігрового процесу Senua's Saga: Hellblade II. Проєкт вийде у 2024 році.

Більше ігрових трейлерів з презентації Xbox Games Showcase 2023 доступно за посиланням.

Обговорити в форумі (коментарів: 11)

Microsoft запропонує чорний Xbox Series S з терабайтним накопичувачем

Корпорація Microsoft підготувала до випуску новий варіант ігрової консолі Xbox Series S. Пристрій буде запропонований в чорному кольорі Carbon Black та зможе похвалитися вбудованим сховищем обсягом 1 Тбайт. Нагадаємо, що в оригінального Xbox Series S місткість твердотілого накопичувача складає всього 512 Гбайт.

Xbox Series S

Якщо відкинути нове забарвлення та SSD більшого об'єму, то перед нами все та ж ігрова приставка з компромісами, на кшталт відсутності Blu-ray приводу, урізаним графічним блоком та меншим об'ємом ОЗП щодо Xbox Series X. У комплект поставки оновленої консолі Xbox Series S входить чорний геймпад.

Рекомендована ціна Xbox Series S у забарвленні Carbon Black становить 349 доларів, тобто на $50 дорожче за білий варіант. Ігрова консоль вже доступна для попереднього замовлення, постачання розпочнеться першого вересня.

Обговорити в форумі (коментарів: 50)

Системні вимоги та демонстрація ігрового процесу Starfield

Видавництво Bethesda Softworks влаштувало велику демонстрацію рольової гри Starfield. Вона має стати найбільшим та найамбітнішим проєктом Bethesda Game Studios з часів TES V: Skyrim. Реліз гри відбудеться шостого вересня на консолях Xbox Series X/S та ПК. У Steam попереднє замовлення можна оформити за 1699 гривень.

У 45-хвилинному відеоролику розробники показали процес створення персонажа, прокачування навичок, модернізацію корабля, польоти в космосі, компаньйонів, бойову систему та деякі локації. Усього ж гравцям обіцяють понад сотню зоряних систем, у яких для висадки та дослідження буде доступна більш ніж тисяча планет.

Крім того, було опубліковано системні вимоги ПК-версії Starfield. У «мінімалках» вказано комп'ютер на базі процесора Intel Core i7-6800K або AMD Ryzen 5 2600X та відеокарти Radeon RX 5700 або GeForce GTX 1070 Ti. Рекомендованою конфігурацією є Ryzen 5 3600X або Core i5-10600K у поєднані з Radeon RX 6800 XT або GeForce RTX 2080. Для встановлення гри потрібно 125 Гбайт вільного місця на SSD.

Starfield

Обговорити в форумі (коментарів: 53)