LG представила Captioning AI для генерації опису зображень

Корейська компанія LG виходить на ринок сервісів зі штучним інтелектом. На заході Computer Vision and Pattern Recognition 2023 представлено новий сервіс Captioning AI на базі генеративного ШІ. Якщо Midjourney та інші відомі ШІ генерують зображення за описом, то Captioning AI від LG створює опис за зображенням. Цей ШІ розпізнає елементи зображення та детально описує їх. Теоретично це проста ідея, але Captioning AI здатний на глибокий аналіз і висновки. Наприклад, ШІ здатний точно описати положення людини на пейзажі.

ШІ заснований на технології Zero-shot Image Captioning від групи розробників LG AI Research. Під час створення сервісу дослідники співпрацювали з платформою для зберігання візуального контенту Shutterstock.

ШІ може генерувати текстові описи та ключові слова для 10 000 зображень менш ніж за два дні, що може підвищити ефективність роботи та продуктивність компаній, які працюють з великими обсягами зображень.

Джерело:
The Korea Times

Обговорити в форумі (коментарів: 9)

Seasonic випустила блоки живлення Prime PX/TX стандарту ATX 3.0 потужністю 1300 та 1600 Вт

Асортимент блоків живлення від компанії Seasonic поповнився трьома новими моделями стандарту ATX 3.0, які демонструвалися на виставці Computex 2023. Йдеться про 1600-ватний пристрій серії Prime PX, а також 1300- й 1600-ватні моделі Prime TX. Головна відмінність між новинками полягає в сертифікаті енергоефективності: 80 Plus Platinum у Prime PX та 80 Plus Titanium у разі блоків Prime TX.

Seasonic

У комплект поставки 1600-ватних блоків живлення Seasonic Prime PX/TX входять відразу два кабелі живлення 12VHPWR для відеокарт GeForce RTX 40-ї серії, тоді як 1300-ватний Prime TX отримав один такий роз'єм. З інших особливостей новинок можна виділити 135-вентилятор на гідродинамічному підшипнику з фірмовою системою Hybrid Fan Control та 12-річну гарантію виробника.

Seasonic

Що стосується рекомендованої ціни нових блоків живлення Seasonic, то в європейських магазинах 1600-ватний БЖ Prime PX можна придбати за €460, а Prime TX номіналом 1300 та 1600 Вт обійдуться в €480 та €550 відповідно.

Seasonic

Джерело:
TechPowerUp

Обговорити в форумі (коментарів: 42)

AMD працює над технологією FreeSync Panel Replay

Компанія AMD розробляє нову технологію для ігрових моніторів FreeSync Panel Replay. Інформація про це розкрита через новий драйвер AMD для Linux. Нова версія FreeSync покликана зменшити енергоспоживання. Працює вона аналогічно Panel Self Refresh (PSR) у мобільних пристроях. У разі відображення статичного зображення автоматично знижується частота.

FreeSync Panel Replay є більш просунутою версією, оскільки при низькій частоті та низькій кількості звернень до графічного ядра дозволяє відключати деякі його блоки. Тому FreeSync Panel Replay дозволяє знизити енергоспоживання не лише екрану, а й графічного процесора. Вона несумісна з Panel Self Refresh. Технологія буде доступна тільки на ноутбуках AMD Ryzen з Display Core Next 3.1.4 та вище (починаючи з серії APU Rembrandt APU).

Джерело:
Wccftech

Обговорити в форумі (коментарів: 10)

Gigabyte готує Mini-ITX плату UD-A620I-X на базі чіпсету AMD A620

Лінійка материнських плат Gigabyte AM5 незабаром поповниться моделлю UD-A620I-X. Це перша плата типорозміру Mini-ITX, виготовлена на базі набору логіки AMD A620. Вона отримала 9-фазну систему живлення процесорного гнізда та готова прийняти на борт 65-ватні чипи Ryzen 7000-ї серії.

Gigabyte UD-A620I-X

Оснащення системної плати Gigabyte UD-A620I-X включає два роз'єми під модулі оперативної пам'яті DDR5, один слот розширення PCI Express 4.0 x16, роз'єм M.2 для NVMe-накопичувача з інтерфейсом PCI-E 4.0 x4 й два порти SATA 6 Гбіт/с. Мережеві можливості представлені бездротовим модулем Wi-Fi 6 та 2,5-гігабітним Ethernet.

Gigabyte UD-A620I-X

Офіційних подробиць щодо рекомендованої ціни плати Gigabyte UD-A620I-X на цей час не надходило. На думку закордонних колег, вона становитиме не більше $100.

Джерело:
TechPowerUp

Обговорити в форумі (коментарів: 9)

Прискорювач Nvidia Hopper H100 протестовано у відеоіграх

Прискорювач обчислень Nvidia Hopper H100 позиціюється як рішення для ресурсомістких обчислень та завдань, пов'язаних зі штучним інтелектом. На тлі сплеску інтересу до генеративних нейромереж він розходиться, наче гарячі пиріжки, а покупці готові викласти за нього кілька десятків тисяч доларів. У таких умовах експеримент китайського YouTube-блогера Geekerwan із запуску відеоігор на Hopper H100 став несподіванкою.

Nvidia Hopper H100

В експерименті брала участь модифікація Hopper H100 у форматі карти розширення PCI Express 5.0 x16. Цей прискорювач виконаний на базі процесора Nvidia GH100 у конфігурації з 14592 ядрами CUDA та 80-гігабайтним буфером HBM3 з 5120-розрядним інтерфейсом. Пропускна здатність пам'яті складає 2 Тбайт/с. Штатний рівень TDP дорівнює 350 Вт, а система охолодження представлена радіатором, який розрахований на продувку вентиляторами серверних стійок.

Nvidia Hopper H100

Nvidia Hopper H100

Щоб використовувати Nvidia Hopper H100 для запуску ігор, ентузіасту довелося модифікувати драйвер, а також використати для виведення зображення окрему відеокарту. На жаль, прискорювач не вдалося змусити працювати при TDP вище за 100 Вт, що позначилося на його продуктивності. У 3DMark TimeSpy він показав швидкодію рівня вбудованої графіки AMD Radeon 680M, а частота кадрів у Red Dead Redemption 2 склала всього 7-8 к/с у роздільній здатності 2560х1600 пікселів.

Nvidia Hopper H100

Nvidia Hopper H100

Варто додати, що у Китаї роздрібні ціни на прискорювач Nvidia Hopper H100 сягають майже 42 тисяч доларів.

Обговорити в форумі (коментарів: 17)

Розробники Avowed обіцяють покращити гру до релізу

В рамках нещодавньої презентації Xbox Games Showcase 2023 вперше було показано реальні ігрові кадри з рольової гри Avowed. Це новий проєкт відомої студії Obsidian Entertainment, яка колись заявляла Avowed як амбітну масштабну пригоду рівня Skyrim.

Відеоролик із демонстрацією гри явно не вразив гравців, особливо у плані графіки, що викликало шквал критики та розчарованих коментарів. Це змусило Briar Diem, одного з розробників Obsidian, виступити на захист проєкту. На сторінках RPG Codex він розповів, що проєкт ще навіть не дійшов на стадії альфа-версії, тому гра покращуватиметься.

В основі Avowed новий рушій Unreal Engine 5, і розробники ще не використовують усі його можливості. Освітлення буде покращено завдяки технології Lumen GI. А оскільки гра націлена на реліз наприкінці 2024 року, автори мають ще багато часу для тестування та полірування проєкту.

Під час презентації трейлера гру порівнювали з The Outer Worlds та Star Wars: Knights of the Old Republic II. Але насправді гра буде масштабнішою і більшою. Порівняння з The Outer Worlds зроблено для того, щоб зменшити завищені очікування гравців. Також Briar Diem пообіцяв гравцям велику історію, цікавих персонажів та різноманітні квести. У спілкуванні із фанатами він згадав, що проєкт був частково перезапущений у 2021 році.

Джерело:
Wccftech

Обговорити в форумі (коментарів: 35)