Компанія Electronic Arts поділена на EA Entertainment та EA SPORTS

У компанії Electronic Arts відбувається реорганізація та великі кадрові перестановки. Генеральний директор Ендрю Вілсон оголосив про створення двох окремих організацій EA Entertainment та EA SPORTS. Це дозволить досягти більшої ефективності та фінансової відповідальності, дозволить швидше приймати оперативні рішення щодо розробки та краще реагувати на запити спільноти.

За EA Entertainment залишаються права на інтелектуальну власність EA, включаючи безліч відомих ігрових серій та блокбастерів. На чолі цієї компанії стане Лора Мілі, яка буде курувати ігрові студії та розробку майбутніх проєктів. Згадується, що Вінс Зампелла, творець Call of Duty та Titanfall, контролюватиме студії, які розвивають Apex Legends, франшизу Star Wars та серію Battlefield. Саманта Райан контролюватиме студії, які займаються розробкою однокористувацьких ігор. Главою спортивного підрозділу залишається Кем Уебер, який отримає розширені повноваження.

У найближчих планах Electronic Arts реліз ігор Immortals of Aveum та F1 23. Раніше цього року вийшов екшен Star Wars Jedi: Survivor, який загалом сподобався гравцям, але отримав багато нарікань через технічні проблеми та погану оптимізацію.

Обговорити в форумі (коментарів: 19)

Відеокарта GeForce RTX 4060 протестована у Geekbench: на 17-18% швидше за GeForce RTX 3060

Наступного четверга, 28 червня, будуть опубліковані перші огляди відеокарти GeForce RTX 4060. У Мережі тим часом починають з'являтися перші бенчмарки новинки. Наприклад, відеокарта вже «прописалася» в базі тестового пакета Geekbench, що дозволяє оцінити приблизний приріст швидкодії щодо попередниць.

RTX 4060

Нагадуємо, GeForce RTX 4060 базується на графічному процесорі Nvidia AD107-300 з 3072 ядрами CUDA та 128-розрядною шиною пам'яті. Відеобуфер представлений вісьмома гігабайтами GDDR6 із пропускною здатністю 272 ГБ/с. Для карти заявлено 115-ватний рівень TGP, а ролі інтерфейсу підключення виступають вісім ліній PCI-E 4.0. У продаж GeForce RTX 4060 надійде 29 червня за рекомендованою ціною від 299 доларів.

RTX 4060

Для зручності редакція VideoCardz зібрала результати відеокарти GeForce RTX 4060 та найближчих суперників в одній таблиці. У тестах Geekbench новинка виявилася на 17-18% швидше за модель GeForce RTX 3060 12GB. Це в цілому відповідає власним бенчмаркам Nvidia, яка стверджує, що GeForce RTX 4060 в іграх без технології DLSS 3 з генерацією кадрів у середньому на 20% швидше за попередницю. Більш детальну інформацію ми дізнаємось із незалежних оглядів.

Обговорити в форумі (коментарів: 110)

Графічна архітектура AMD RDNA 2 знайшла застосування в SoC Exynos Auto V920 для автомобілів

Цієї весни Samsung та AMD продовжили угоду, в рамках якої південнокорейський гігант ліцензував графічну архітектуру RDNA для використання у власних однокристальних системах. Зустріти її можна буде в SoC Samsung Exynos для різних сегментів ринку, включаючи автомобільний. Одним із таких продуктів стала однокристальна система Exynos Auto V920.

Exynos Auto V920

Оснащення SoC Exynos Auto V920 включає десять ядер ARM Cortex-A78AE, графічне ядро Xclipse на базі архітектури RDNA 2-го покоління, контролер LPDDR5 та блок NPU, що відповідає за операції машинного навчання. Відзначається можливість роботи з шістьма дисплеями, просунута аудіосистема, підтримка до 12 камер та розширених функцій безпеки. Для виробництва однокристальної системи використовується 5-нм технологія. Про плани використати SoC Samsung Exynos Auto V920 у своїх автомобілях раніше оголосила компанія Hyundai.

Варто додати, що графічна архітектура RDNA 2-го покоління вже використовується в інформаційно-розважальних системах автомобілів. У нових Tesla можна зустріти відеоприскорювач на ядрі Navi 23 (найближчий аналог Radeon RX 6600), обчислювальної потужності якого достатньо для запуску сучасних відеоігор, на кшталт Cyberpunk 2077. Наприкінці минулого року на електромобілях Tesla став доступний Steam.

Tesla

Джерело:
SamMobile

MSI дарує кіловатний блок живлення до відеокарт GeForce RTX 4090

На правах реклами

Українське представництво MSI повідомило про запуск акції «Компонент #5090». У її рамках покупці відеокарт GeForce RTX 4090 зможуть отримати у подарунок блок живлення MPG A1000G PCIE 5.0 потужністю 1000 Вт. Цей БЖ відповідає стандарту ATX 3.0, має сертифікацію 80 Plus Gold та, що найголовніше, комплектується кабелем 12VHPWR.

MSI

Для участі в акції «Компонент #5090» необхідно в період з 19 червня по 2 липня придбати відеокарту MSI GeForce RTX 4090 серії Suprim, Suprim Liquid, Gaming або Ventus в одного з офіційних партнерів вендора. У їх перелік входять такі магазини: ARTLINE, Brain, COMPX, Elmir, ITBOX та TELEMART.

Слід пам'ятати, що кількість акційних товарів обмежена. Акція «Компонент #5090» триватиме до другого липня або доки подарунки є у наявності.

MSI

Обговорити в форумі (коментарів: 49)

Immortals of Aveum затримається на місяць

Розробники з Ascendant Studios оголосили про затримку релізу гри Immortals of Aveum. Спочатку гру планували випустити 20 липня, але вирішили перенести на 22 серпня. Як причина перенесення озвучена необхідність додаткової оптимізації для всіх платформ (PC, PlayStation 5 і Xbox Series).

Це магічний екшен, який став відомий у тому числі завдяки серйозним системним вимогам на PC. Для Full HD з налаштуваннями низько-середнього рівня гра вимагає відеокарту не слабше за GeForce RTX 2080 Super. Тому додаткове полірування їй явно не зашкодить.

Нещодавно на Summer Game Fest був представлений видовищний трейлер із демонстрацією ігрового процесу.

Immortals of Aveum використовує рушій Unreal Engine 5.1 з технологіями Lumen та Nanite.

Обговорити в форумі (коментарів: 15)