Final Fantasy XVI отримує високі оцінки

Нова частина легендарної японської серії рольових ігор вийшла на консолі Sony PlayStation 5. Напередодні стали доступні перші огляди Final Fantasy XVI від журналістів та критиків, і вони здебільшого залишилися дуже задоволеними грою. Наразі середній рейтинг Final Fantasy XVI на Metacritic складає 88 балів. Більшість критиків ставить грі максимальну оцінку, але є окремі відгуки з низьким балом. Рецензент IGN захоплений грою і пише, що це поворотний момент для всієї серії — у Final Fantasy XVI чудова бойова система, історія і персонажі, що запам'ятовується, відмінне візуальне виконання і саундтрек.

Усі критики сходяться на тому, що у новій частині екшен домінує над рольовими елементами. Деякі навіть пишуть про марність рольової системи. Але ж динамічні бої всім сподобалися. Сама гра стала похмурішою і брутальнішою, хоча зберегла знайомі для серії риси.

На каналі Digital Foundry вийшов детальний технічний аналіз проєкту. І в технічному плані у гри не все гладко. На консолі PlayStation 5 для Final Fantasy XVI можна вибрати якісний режим при 30 к/с або продуктивний режим при 60 к/с. У першому випадку гра працює при роздільній здатності від 1440p до 1080p, а в режимі продуктивності у важких сценах роздільна здатність може падати аж до 720p. Для динамічного масштабування використовується AMD FSR першої версії, тому картинка розмита і має деякі артефакти.

Поки що гра є ексклюзивом консолі Sony, але розробники не раз згадували про можливість виходу версії для PC в майбутньому. З огляду на сучасну стратегію Sony можна припускати, що реліз комп'ютерної версії відбудеться через пів року чи рік. Нещодавній ремейк The Last of Us Part I вийшов у Steam за пів року після релізу на PlayStation 5.

Обговорити в форумі (коментарів: 37)

NVMe-накопичувач Galax HOF Extreme 50S забезпечує швидкість читання до 12,4 Гбайт/с

Модельний ряд твердотілих накопичувачів Galax поповнився флагманським SSD HOF Extreme 50 з інтерфейсом PCI Express 5.0 x4. Це покращена версія 2-терабайтного накопичувача HOF Extreme 50, який надійшов у продаж цієї весни. Головною особливістю новинки стали вищі швидкісні показники.

HOF Extreme 50S

В основі Galax HOF Extreme 50S лежить платформа Phison PS5026-E26 з буфером LPDDR4 та 232-шарові мікросхеми пам'яті 3D NAND TLC. Для новинки заявлено швидкість читання до 12,4 Гбайт/с, та запису до 11,8 Гбайт/с, а також максимальну швидкодію при роботі з випадковими блоками близько 1,5 млн IOPS. З інших особливостей SSD можна відзначити систему охолодження із невеликим вентилятором.

HOF Extreme 50S

Щодо ціни 2-терабайтного накопичувача Galax HOF Extreme 50S на цю мить інформації не надходило. Відомо, що у майбутньому вендор також запропонує 4-терабайтну модифікацію.

Джерело:
ITHome

Обговорити в форумі (коментарів: 21)

Intel припиняє виробництво відеокарти Arc A770 Limited Edition 16GB

Компанія Intel офіційно оголосила про припинення виробництва відеокарт Arc A770 Limited Edition. Це стосується лише референсної модифікації з 16 ГБ відеопам'яті. Тобто партнери зможуть і надалі виробляти свої версії, а Intel постачатиме чипи для цієї серії відеокарт.

Серед графічних рішень для масового ринку це найпродуктивніша відеокарта Intel. І в рамках серії Arc A770 є лише кілька версій з 16 гігабайтами пам'яті, включаючи Intel Limited Edition, яка тепер буде недоступна. Аналогічні моделі є в Acer, AsRock та Gunnir.

При цьому Acer часто влаштовувала акції та продавала Arc A770 Predator Bisfrost по значній знижці, що робило дану відеокарту найдешевшим сучасним відеоприскорювачем з 16 ГБ пам'яті. Але навіть у таких умовах попит на відеокарти Intel явно невеликий.

Джерело:
Videocardz

Обговорити в форумі (коментарів: 17)

Microsoft підвищує ціни на консоль Xbox Series X та підписку Xbox Game Pass

Корпорація Microsoft повідомила про плани підвищити рекомендовану ціну ігрової консолі Xbox Series X у більшості куточків планети. Зокрема, в Європі, починаючи з першого серпня, приставка офіційно коштуватиме €550. Разом з цим менш продуктивна Xbox Series S, як і раніше, коштуватиме €300, а за чорну версію з терабайтним накопичувачем, чиї поставки розпочнуться першого вересня, доведеться викласти від 350 євро.

Xbox Series X

Софтверний гігант також повідомив про підвищення цін на ігровий сервіс Xbox Game Pass. Наприклад, у Сполучених Штатах місячна передплата Xbox Game Pass Ultimate подорожчає з $15 до $17, тоді як ціна Xbox Game Pass збільшиться на один долар — до $11. Зміни набудуть чинності протягом найближчих місяців.

Справедливо відзначити, що головний конкурент Microsoft переглянув ціни майже рік тому. Наприкінці серпня Sony повідомила про підвищення рекомендованих цін на консоль PlayStation 5 на 10% для більшості ринків. Пояснювалося це рішення глобальною економічною ситуацією та високими темпами інфляції.

Джерело:
TechSpot

Обговорити в форумі (коментарів: 15)

Metal Gear Solid: Master Collection Vol. 1 вийде на PC

На травневій презентації PlayStation Showcase компанія Konami офіційно анонсувала ремейк Metal Gear Solid 3 та перевидання оригінальної трилогії у рамках збірки Metal Gear Solid: Master Collection Vol.1. Цільові платформи для збірки не були озвучені, і багато гравців вирішили, що це ексклюзивне перевидання для консолі Sony.

Тепер опубліковано перший повноцінний трейлер із кадрами з перевидання та з назвами всіх платформ. Master Collection Vol.1 виходить 24 жовтня поточного року на PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S і навіть на портативній консолі Nintendo Switch. Комп'ютерні гравці зможуть придбати набір у сервісі Steam.

До складу цього перевидання входить трилогія для PlayStation 1 та PlayStation 2 і навіть перші ігри 1987 й 1990 року:

  • Metal Gear Solid;
  • Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty;
  • Metal Gear Solid 3: Snake Eater;
  • Metal Gear;
  • Metal Gear 2: Solid Snake.

Також у Master Collection Vol. 1 додано безліч додаткових матеріалів, саундтрек та інші бонуси.

Джерело:
Konami

Обговорити в форумі (коментарів: 15)