Metal Gear Solid 4 увійде до складу Metal Gear Solid: Master Collection Vol. 2 і вперше з'явиться на PC

Нещодавно Konami представила трейлер збірки Metal Gear Solid: Master Collection Vol. 1 та озвучила всі платформи, на яких вийде перевидання ігор Metal Gear. Компанія планує випустити Master Collection Vol. 1 не тільки на PlayStation 5, але й на PC, Xbox Series X/S і навіть на Nintendo Switch.

До першої збірки входять дві класичні ігри Metal Gear та трилогія Metal Gear Solid. До цього видання не увійшли Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots, Metal Gear Solid: Peace Walker та Metal Gear Solid V. Можна припустити, що ці ігри з'являться у Master Collection Vol. 2. Натяк на це є у представленій ігровій хронології Metal Gear від Konami. І в коді сайту виявлено кнопки для переходу на відповідні сторінки ігор. Тобто дана трійця гарантовано увійде до складу другої збірки.

І якщо перша збірка вийде на всіх платформах, то Master Collection Vol. 2 також має з'явитися на PC та Xbox Series. Це знаменна подія, оскільки раніше гра Metal Gear Solid 4 була доступна тільки на PlayStation 3 і була одним із найвідоміших ексклюзивів платформи. Також статус ексклюзиву втратить Metal Gear Solid: Peace Walker, яка раніше була доступна лише на консолі PlayStation Portable. І хоча офіційних заяв ще немає, говорити про це можна упевнено. У складі першої збірки є гра Metal Gear Solid 3: Snake Eater, яка раніше також не портувалася на PC.

Джерело:
IGN

Обговорити в форумі (коментарів: 25)

AMD розробила компактну версію графічного процесора Navi 31

У сімействі графічних процесорів AMD RDNA 3-го покоління з'явився ще один GPU. Це компактна версія Navi 31, виконана на текстоліті розміром 40×40 мм замість 55×47,5 мм. Вважається, що цей графічний процесор був випущений для того, щоб AIB-партнери могли заздалегідь підготуватися до релізу Radeon RX 7800 XT на базі чипа Navi 32.

Radeon

У вищезгаданій модифікації Navi 31 з боків від мікросхеми GCD (Graphics Compute Die) розпаяно шість кристалів MCD (Memory Cache Die), проте два з них є «заглушками». Тобто у розпорядженні цього графічного процесора є 64 мегабайти Infinity Cache та 256-розрядна шина пам'яті. Ймовірно, чип GCD з обчислювальними блоками теж було урізано для відповідності конфігурації GPU Navi 32.

AMD Navi

На думку закордонних колег, AMD також може використовувати компактну версію Navi 32 у ноутбуках, випустивши умовний відеоприскорювач Radeon RX 7900M, який зможе конкурувати зі старшими моделями GeForce RTX 40-ї серії. Втім, поки що рано стверджувати, що даний GPU зрештою зможуть випробувати геймери.

Що стосується відеокарти Radeon RX 7800 XT на базі процесора Navi 32, то AIB-партнери AMD вже почали активно готуватися до їхнього релізу. Наприклад, компанія ASRock нещодавно підтвердила наявність 16-гігабайтного буфера. Сам GPU, за попередньою інформацією, отримає 3840 потокових процесорів, 64 мегабайти Infinity Cache та 256-бітний інтерфейс пам'яті.

AMD RDNA3

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 10)

Анонсований літній розпродаж у Steam

Компанія Valve офіційно анонсувала новий великий літній розпродаж у своєму сервісі Steam. На честь скорого старту опубліковано спеціальний ролик.

У відео показані Anno 1800, Rust, Dead Cells, Sifu, Boundary та інші ігри. Але акційних пропозицій буде набагато більше, знижки отримають майже всі ігри в магазині, за винятком нових релізів.

Акція стартує 29 червня та триватиме до 13 липня.

Обговорити в форумі (коментарів: 69)

Intel підтвердила «рефреш» трьох лінійок процесорів Raptor Lake

Китайський підрозділ Intel днями розкрив нові подробиці про склад наступного покоління процесорів Core. Ми вже знаємо, що чипмейкер має намір перейти на нову схему маркування, однак спочатку вона буде використовуватися тільки в мобільному сегменті. Наприклад, майбутні настільні процесори отримають давно знайомі позначення Core i3/i5/i7/i9.

Intel

Всього Intel планує випустити як мінімум чотири нові сімейства процесорів. Для тонких лептопів готуються чипи Meteor Lake та Raptor Lake-U Refresh, які отримають оновлене маркування виду Core Ultra 5/7/9 та Core 3/5/7 відповідно. Асортимент процесорів для ігрових ноутбуків буде розширено за рахунок лінійки Raptor Lake-HX Refresh, а для десктопів вийдуть CPU Raptor Lake-S Refresh. В їх випадку збережеться стара система маркування.

IntelIntel

Вищезгадані процесори Intel Core для ноутбуків та настільних комп'ютерів вийдуть у другій половині цього року.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 63)

Indiana Jones від MachineGames вийде тільки на Xbox та PC

Продовжується судова тяжба між FTC (Federal Trade Commission) та Microsoft щодо угоди про купівлю Activision Blizzard. Американський торговий регулятор чинить опір угоді через небезпеку монополії Microsoft на ринку. У рамках слухань часто виринає цікава інформація. Напередодні Піт Хайнс, один із керівників Bethesda Softworks, визнав, що нова гра про Індіану Джонса розробляється лише для платформ Xbox та PC.

Вперше проєкт було анонсовано у 2021 році. Відомо, що над ним працює студія MachineGames, яка створювала сучасну серію Wolfenstein. При цьому у гри досі немає повноцінного трейлера і гравцям не показали жодного скриншоту.

Цього року Microsoft має два великі ігрові ексклюзиви — Redfall, який вже провалився у продажу, і Starfield, який з нетерпінням чекають мільйони гравців. FTC побоюється, що така практика ексклюзивності торкнеться проєктів Activision Blizzard, включаючи Call of Duty та безлічі інших відомих франшиз. Стратегія захисту Microsoft побудована на тому, що компанія виставляє себе аутсайдером консольного ринку. У відкритому документі, який корпорація направила до суду, знайдено інформацію про те, що за підсумками 2021 року у консолі Xbox лише 16% від загальних продажів на ринку. Також Microsoft робить ставку на відкритість та доступність свого сервісу Game Pass.

Джерело:
The Verge

Обговорити в форумі (коментарів: 6)