У Diablo IV додадуть технологію DirectStorage

Blizzard планує додати до нової Diablo підтримку технології DirectStorage. Деякі датамайнери знайшли згадку про це у файлах гри ще під час бета-тестування. Тепер надійшло офіційне підтвердження у коментарі для порталу PC Gamer. Технологія поки не доступна, але розробники планують додати її у майбутньому.

API DirectStorage дозволяє GPU безпосередньо взаємодіяти з SSD, не вимагаючи участі CPU для операцій читання/запису. Першою грою з офіційною підтримкою технології став проєкт Forspoken від Luminous Productions. І згідно з тестами гра завантажується помітно швидше використанні API DirectStorage.

Зараз для багатьох ігор розробники одразу рекомендують швидкі SSD. Це є обов'язковою умовою для Starfield та Cyberpunk 2077: Phantom Liberty. З поступовою відмовою від жорстких дисків новий API, який покращує взаємодію з твердотілими накопичувачами, буде впроваджуватись активніше.

Обговорити в форумі (коментарів: 18)

GeForce RTX 4060 на 23% швидша за GeForce RTX 3060 у тестах 3DMark

Незабаром у продаж надійдуть нові відеокарти Nvidia GeForce RTX 4060. Ембарго на огляди буде знято 28 червня, але сайт Videocardz вже наводить перші дані про результати новинки у тестах 3DMark.

В основі новинки графічний чіп AD107 із 3072 потоковими процесорами. Шина пам'яті 128 біт, об'єм відеобуфера 8 ГБ. За всіма параметрами GeForce RTX 4060 виглядає скромнішою за GeForce RTX 3060.

Але попри скромні технічні характеристики, потенціал GeForce RTX 4060 досить високий. У бенчмарках 3DMark середня перевага GeForce RTX 4060 над GeForce RTX 3060 сягає 23%. Наприклад, у тесті Time Spy новинка швидше на 30%, а в Port Royal краще на 17%. Перевага у старому тесті FireStrike у середньому близько 20%.

Ці тести були отримані на старому драйвері версії 536.20. До офіційного запуску новинки Nvidia випустить нову версію драйвера.

Варто зазначити, що останнім часом Nvidia активно просуває підтримку DLSS3 з Frame Generation як основну перевагу нового покоління. Але в цьому випадку ми бачимо серйозну різницю у швидкодії без DLSS3.

Однак малий обсяг пам'яті може стати стримуючим фактором у реальних іграх, де різниця може бути не такою вражаючою. Тож варто дочекатися повноцінних оглядів.

Обговорити в форумі (коментарів: 42)

В iFixit високо оцінили ремонтопридатність ASUS ROG Ally

Цього місяця компанія ASUS вивела на ринок свою відповідь Valve Steam Deck — портативну ігрову консоль ROG Ally. Новинка пропонує більш продуктивний процесор, кращий екран та, як відзначають фахівці iFixit, має високу ремонтопридатність. Зокрема, акумулятор ROG Ally кріпиться на гвинтах та легко знімається, тоді як у Steam Deck він приклеєний, що ускладнює процес заміни.

ASUS ROG Ally

В іншому ASUS ROG Ally не поступається ремонтопридатності головному конкуренту і навіть перевершує його в деяких моментах. Щоб зняти задню кришку, достатньо відкрутити лише шість гвинтів. Заміна компонентів не складе особливих труднощів, щоправда, це не стосується екрана, який приклеєний до корпусу, як і у більшості подібних пристроїв. Є можливість збільшити обсяг вбудованого сховища замінивши твердотілий накопичувач формату M.2 2230.

У чому ROG Ally поступається Steam Deck, так це в доступності запчастин. Офіційний реліз консолі відбувся зовсім недавно, тому ASUS ще не встигла налагодити продаж запасних компонентів.

Обговорити в форумі (коментарів: 9)