У Steam почався великий літній розпродаж

Цього вечора в сервісі цифрової дистрибуції Steam почався традиційний літній розпродаж. У найближчі два тижні геймери мають можливість поповнити свою бібліотеку ігровими новинками або класичними проєктами зі знижками до 90%. Крім того, Valve знизила ціну портативної консолі Steam Deck на 10-20% залежно від модифікації, а також опублікувала сотню найпопулярніших ігор серед власників пристрою.

Steam

Щодо цікавих пропозицій, то до них можна віднести Elden Ring зі знижкою 30% (629 гривень), No Man's Sky за пів ціни (562 грн), A Plague Tale: Requiem зі знижкою 40% (599 гривень), Control Ultimate Edition за чверть звичайної ціни (168 грн), Red Dead Redemption II за 296 гривень (знижка 67%) та Forza Horizon 5 із 50% знижкою (599 грн). Більше пропозицій є на головній сторінці магазину Steam.

«Приєднуйтеся до літнього розпродажу Steam — двотижневого свята ігор усіх жанрів, повного знижок і різноманітних розваг. Перегляньте офіційний трейлер вище або зануртеся просто зараз: розпродаж триває до 20:00 13 липня за Києвом», — розповідає Valve.

Обговорити в форумі (коментарів: 64)

Micron представить мікросхеми GDDR7 у першій половині 2024-го

Micron Technology днями розкрила деякі плани щодо випуску нових мікросхем пам'яті. Зокрема, чипмейкер має намір у першій половині наступного року представити свої перші рішення стандарту GDDR7. Для випуску цих мікросхем планується використовувати передовий техпроцес 1β (1-beta) на основі глибокої ультрафіолетової літографії.

Micron

Специфікації майбутніх мікросхем GDDR7 американський чипмейкер, на жаль, поки що тримає в секреті. Однак, наприклад, Samsung розраховує в новому поколінні відеопам'яті збільшити швидкість передачі інформації до 36 Гбіт/с на контакт. До речі, про деякі технічні особливості GDDR7 на початку весни розповіла компанія Cadence.

Цілком можливо, що серійне виробництво мікросхем GDDR7 буде запущено якраз до релізу нового покоління ігрових відеокарт AMD та Nvidia. Остання вже підтвердила, що наступники графічних процесорів Ada Lovelace дебютують у 2025 році.

Джерело:
Tom's Hardware

Обговорити в форумі (коментарів: 14)

Помилка змусила Intel призупинити постачання серверних чипів Sapphire Rapids

У серверних процесорах Intel Xeon Scalable 4-го покоління (Sapphire Rapids) виявлено «баг», який змусив чипмейкера призупинити їх постачання. Повідомляється, що деякі моделі CPU не відвантажуються клієнтам Intel із середини поточного місяця. На цю мить процесорний гігант зайнятий усуненням недоліку через оновлення прошивки та розраховує відновити поставки, як тільки переконається в ефективності рішення.

Sapphire Rapids

«Нам стало відомо про проблему в деяких процесорах Intel Xeon 4-го покоління SPR-MCC (Medium Core Count), яка може переривати роботу системи за певних умов, і ми активно вивчаємо її. Вона не спостерігалася під час роботи з комерційно доступним програмним забезпеченням, та інші моделі процесорів Intel Xeon 4-го покоління (наприклад, XCC та HBM) не проявляли цієї проблеми. З обережності ми призупинили поставки деяких SPR-MCC, поки не переконаємося в виправленні прошивки, і очікуємо, що поставки будуть продовжені найближчим часом», — розповів представник Intel виданню Tom's Hardware.

Інакше кажучи, флагманські моделі процесорів Intel Sapphire Rapids вищезгадана проблема оминула. Вона стосується тільки CPU з кількістю ядер до 32 одиниць, які виконані на одному монолітному кристалі. Багаточипові процесори Sapphire Rapids, а також версії з вбудованим буфером HBM2e, як і раніше, відвантажуються клієнтам Intel.

Sapphire Rapids

Обговорити в форумі (коментарів: 10)

Ремейк Silent Hill 2 може вийти у 2024 році

Багато фанатів серії Silent Hill з нетерпінням чекають на ремейк другої частини, який створюється студією Bloober Team. Польські розробники здобули славу одних із найкращих у жанрі хорору, а їх The Medium вже порівнювали за атмосферою та стилістикою з Silent Hill. Ремейк було анонсовано наприкінці минулого року, але дата релізу досі не озвучена. І в цілому компанія Konami мовчить щодо цього довгоочікуваного проєкту.

Були чутки, що гра на фінальній стадії розробки та може вийти навіть цього року. Тепер з'явився натяк, що реліз явно відбудеться пізніше. Актор Люк Робертс, який озвучує головного героя, вказав на вікно релізу на початку наступного року.

Відомо, що гра створюється на рушії Unreal Engine 5. За чутками ремейк буде масштабнішим за оригінальну гру. Над музичним супроводом знову працює Акіра Ямаока. Вийде ремейк Silent Hill 2 лише на платформах PlayStation 5 та PC.

Джерело:
Resetera

Обговорити в форумі (коментарів: 7)

Western Digital випустила доступні NVMe-накопичувачі WD Blue SN580 з інтерфейсом PCI-E 4.0 x4

Western Digital почала приймати замовлення на твердотілі накопичувачі серії WD Blue SN580. Вони належать до класу SSD початкового рівня з інтерфейсом PCI Express 4.0 x4 та доступні у версіях об'ємом від 250 Гбайт до 2 Тбайт. В основі новинок лежать мікросхеми 3D NAND TLC та безбуферний (DRAM-less) контролер, розроблений SanDisk.

WD Blue SN580

Для NVMe-накопичувачів WD Blue SN580 заявлені швидкості читання/запису до 4150 Мбайт/с та рівень швидкодії під час роботи з довільними блоками до 600 тис./750 тис. IOPS (читання/запис). Наголосимо, що швидкісні показники залежатимуть від місткості SSD. З інших особливостей можна відзначити п'ятирічну гарантію виробника. Основні характеристики накопичувачів зібрані у таблиці.

WD Blue SN580
Джерело AnandTech

Твердотілі накопичувачі WD Blue SN580 вже доступні для покупки, наприклад, через офіційний магазин Western Digital. Версія обсягом 250 ГБ оцінюється в $28, 500-габайтна модель обійдеться щонайменше в $32, а за модифікації місткістю 1 ТБ і 2 ТБ доведеться викласти від 50 і 110 доларів відповідно.

Обговорити в форумі (коментарів: 21)

Вже продано понад три мільйони копій Final Fantasy XVI

Компанія Square Enix поділилася успіхами Final Fantasy XVI. Заявлено, що тираж гри досяг трьох мільйонів копій на 28 червня, тобто за тиждень із моменту релізу. Final Fantasy XVI є ексклюзивом консолі Sony PlayStation 5. І для однієї ігрової платформи це дуже високі цифри продажів.

Серед ексклюзивних ігор Sony найуспішніший старт та найкращі продажі показав екшен God Of War Ragnarok, який розійшовся тиражем у 5,1 мільйона копій за перший тиждень. Але це стосується двох консолей – PlayStation 4 та PlayStation 5. Тому дехто вже називає Final Fantasy XVI найуспішнішим ексклюзивом безпосередньо для PlayStation 5.

Гру тепло зустріли критики та гравці. Нова частина легендарної серії стала більш епічною та похмурою. У ній менше рольових елементів, але є чудові динамічні бої. Розробники озвучують можливість появи Final Fantasy XVI на PC у майбутньому, але дата поки що не визначена.

Обговорити в форумі (коментарів: 8)