Голова Nvidia Дженсен Хуанг виступить на SIGGRAPH 2023

У серпні в Лос-Анджелесі пройде велика конференція SIGGRAPH, присвячена комп'ютерній графіці. На цьому заході проходять виступи, семінари та лекції, присвячені 3D-моделюванню, анімації, віртуальній та доповненій реальності, візуальним ефектам, іграм, рендерингу та багатьом іншим темам. На конференції демонструють останні досягнення в індустрії та нові технології.

Цього року SIGGRAPH відвідає незмінний голова Nvidia Дженсен Хуанг, який готує «потужний» виступ. Найгарячішою темою цього року є штучний інтелект, і ймовірно основна частина доповіді буде присвячена досягненням Nvidia у цій галузі. Можна очікувати анонсів, пов'язаних із трасуванням та застосуванням ШІ в іграх.

Також у рамках заходу може відбутися анонс нових графічних рішень для робочих станцій на базі архітектури Ada Lovelace. Зараз у новому поколінні представлені лише RTX A6000 та A4000. Можливий анонс RTX A5000 та інших прискорювачів цієї серії.

Виступ Дженсена Хуанга намічено на 8 серпня.

Джерело:
Nvidia

Обговорити в форумі (коментарів: 40)

Baldur's Gate 3 вийде на місяць раніше

Всі ми звикли до постійних затримок та перенесення великих ігор. Але команда Larian Studios спромоглася здивувати всіх. Спочатку фінальну версію гри планували випустити 31 серпня, але тепер реліз перенесено майже на місяць раніше — на 3 серпня. Але це стосується лише PC. На консолі PlayStation 5 гра з'явиться 6 вересня. Реліз на Xbox Series поки не планується через проблеми з оптимізацією для молодшої S-версії.

У фінальній версії будуть додані нові раси та класи. Максимальний рівень буде підвищено до 12. Автори обіцяють глибоку масштабну історію. У Baldur's Gate 3 багато кінематографічних роликів та діалогів. Заявлено, що у гри втричі більше діалогів, ніж у книжковій трилогії «Володар перснів». Загальний хронометраж роликів у 174 години перевищує тривалість усіх сезонів «Гри престолів» разом узятих.

В українському Steam стандартне видання гри можна придбати за 899 грн. Наразі гра доступна в ранньому доступі.

Обговорити в форумі (коментарів: 36)

Ubisoft випустила новий видовищний трейлер The Crew Motorfest

Цього року компанія Ubisoft має намір випустити гру The Crew Motorfest від студії Ivory Tower. Це масштабна пригода на Гавайських островах із безліччю онлайнових перегонів у рамках автомобільного фестивалю. Нова гра сильно схожа на серію Forza Horizon з її відкритим світом і красивими тропічними пейзажами. Гравці можуть вільно пересуватися світом у пошуках перегонів, випробувань та ящиків з лутом.

Розробники планують підтримувати гру регулярними сезонами. Перший сезон буде присвячений автомобільним брендам Америки, Японії та Європи. Є можливість імпорту своєї колекції автомобілів з The Crew 2.

Судячи з відео, нас чекають не лише прості заїзди за право прийти першим, а й заїзди з трюками та перегони з можливістю вибивати чи знищувати суперників.

The Crew Motorfest стартує 14 вересня на всіх актуальних платформах — PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series, Xbox One і PC.

Обговорити в форумі (коментарів: 8)

Історія повторюється — старт продажів GeForce RTX 4060 у Японії викликав мінімальний інтерес

Нещодавно ми писали кумедну новину, як у травні під час старту продажів GeForce RTX 4060 Ti у великому магазині торгового району Акіхабара був зафіксований лише один охочий придбати новинку. При цьому такі події зазвичай привертають увагу і під час гучних релізів у магазинах бувають великі черги. Ситуація перетворилася на мем і тепер повторюється з GeForce RTX 4060. З'явилося нове фото із запуску новинки Nvidia, де у великому магазині зафіксовано самотнього покупця MSI GeForce RTX 4060 GAMING X 8G.

Відсутність ажіотажу не дивує. У відеокарти малий обсяг пам'яті та завищена ціна. Що стосується самотнього покупця в японському магазині, він оновлювався після GeForce GTX 1060, і для нього така покупка цілком виправдана.

Зазначимо, що продаж відеокарт у Японії стартував пізно ввечері. І багато магазинів планували працювати довше, ніж звичайно. Але через відсутність замовлень та покупців деякі з них у заявлений час були закриті.

Джерело:
Videocardz

Обговорити в форумі (коментарів: 76)

Анонсована гра Blade Runner 2033: Labyrinth

Компанія Annapurna Interactive працює над грою за мотивами кінофраншизи Blade Runner. Опубліковано перший малоінформативний трейлер проєкту. З ролика важко зрозуміти, про що гра. Але автори добре витримали загальну стилістику, атмосферу меланхолії та загадковості.

Судячи з назви, події гри розгортатимуться у часовому проміжку між першим та другим фільмом. Гра вже має сторінку в Steam, де представлено кілька скриншотів, з яких теж нічого не зрозуміло. Можна припустити, що це буде детективна пригода в дусі численних симуляторів ходьби.

Анонсований проєкт є першою грою за 25 років за мотивами Blade Runner. Минула гра від Westwood Studios вийшла у далекому 1997 році та була детективним квестом.

Обговорити в форумі (коментарів: 17)