Ремейк Red Dead Redemption можуть анонсувати у серпні

Останнім часом знову почалися чутки про можливий ремейк або ремастер першої частини Red Dead Redemption. І вони можуть бути близькими до реальності. Колін Моріарті, колишній редактор IGN, в одному з подкастів заявив, що проєкт справді існує. Він говорить про ремастер та стверджує, що розробка ведеться давно. Після невдалого старту GTA: The Trilogy – The Definitive Edition були чутки про скасовування проєкту, але насправді робота над ним не припинялася.

При цьому Моріарті впевнено каже, що анонс гри може відбутися вже у серпні цього року. Про термін виходу гри він нічого не знає. Можна припустити, що оновлена версія Red Dead Redemption вперше вийде як на консолях, так і на PC.

Днями Red Dead Redemption було видано віковий рейтинг у Південній Кореї, хоча оригінальна гра давно його має. Це теж дало поштовх надіям на повернення легендарного вестерну з оновленою графікою для нових ігрових систем.

Джерело:
Insider-gaming

Обговорити в форумі (коментарів: 39)

Розбираємось у планах AMD щодо розвитку асортименту серверних процесорів

Наступного року компанія AMD виведе на ринок нове покоління серверних процесорів EPYC, відоме під кодовим ім'ям Turin. Чипмейкер не тільки переведе їх на мікроархітектуру Zen 5, але й збільшить кількість кристалів під кришкою, завдяки чому вони зможуть похвалитися рекордною кількістю ядер. До речі, енергоспоживання EPYC Turin теж буде вражаючим — за попередньою інформацією, «апетити» топових чипів досягають 600 Вт.

AMD EPYC

У нове покоління AMD EPYC увійде три класи серверних процесорів. Звичайні EPYC Turin отримають 16 чиплетів Zen 5 та сумарно зможуть запропонувати 128 ядер/256 потоків при 512 мегабайтах L3-кешу. Самі чиплети виготовлятимуться за 4-нм техпроцесом на потужностях TSMC. До сімейства Turin-X, як неважко здогадатися, увійдуть процесори зі збільшеним обсягом кеш-пам'яті третього рівня. Для них теж характерна 128-ядерная/256-потокова конфігурація, але обсяг L3-кеша зросте до 1536 Мбайт.

Спеціально для хмарних сервісів AMD готує лінійку процесорів EPYC Turin з архітектурою Zen 5c. Вони прийдуть на зміну чипам EPYC Bergamo, які були представлені минулого місяця. У нових процесорах під кришкою знаходиться дюжина 3-нм чиплетів Zen 5c, а флагманські CPU запропонують сумарно 192 ядра/384 потоки та 384 мегабайти кеш-пам'яті третього рівня. Більше подробиць про новинки ми, ймовірно, дізнаємося ближче до кінця цього чи початку наступного року.

Джерело:
WCCFTech

Обговорити в форумі (коментарів: 10)

AMD даруватиме Starfield покупцям процесорів Ryzen 7000

Нещодавно ми писали про партнерство AMD та Bethesda, яке спрямоване на оптимізацію гри Starfield під процесори Ryzen та відеокарти Radeon. Тепер стало відомо, що AMD готує акцію з безплатною копією гри для покупців нової серії процесорів Ryzen 7000. Підтвердження цього знайдено на торговому майданчику Newegg, де з'явилася сторінка «AMD Starfield Game Bundle Promotion Store» з акційними процесорами.

Участь в акції візьмуть певні моделі процесорів. Повний перелік нижче:

  • Ryzen 9 7950X3D;
  • Ryzen 9 7950X;
  • Ryzen 9 7900X3D;
  • Ryzen 9 7900X;
  • Ryzen 9 7900;
  • Ryzen 7 7800X3D;
  • Ryzen 7 7700X;
  • Ryzen 7 7700;
  • Ryzen 5 7600X;
  • Ryzen 5 7600.

AMD поки що офіційно не оголошувала про акцію. Сама гра виходить 6 вересня, тож запуск акції очікується найближчим часом. Можливо, аналогічну акцію з безкоштовним Starfield буде запущено і для покупців відеокарт Radeon.

Джерело:
Videocardz

Обговорити в форумі (коментарів: 51)

PCI-SIG та Nvidia працюють над оновленим роз'ємом живлення 12VHPWR

Роз'єм живлення 12VHPWR, яким оснащуються старші відеокарти GeForce RTX 40-ї серії, встиг наробити чимало шуму. У Мережі можна знайти не один десяток скарг від власників флагманської GeForce RTX 4090 з оплавленим роз'ємом живлення. Nvidia списувала всі проблеми на неправильне підключення кабелю, але, як з'ясувалося, все ж таки врахувала скарги користувачів й взялася до роботи над удосконаленим роз'ємом.

12V2x6

Разом з організацією PCI-SIG «зелені» розробляють оновлений роз'єм 12VHPWR, який має отримати назву 12V2x6. Планується, що він стане частиною специфікацій PCIe Base 6 та ATX 3.1. В цей час фахівці не визначилися з остаточною конструкцією роз'єму, але більшість поліпшень буде спрямована на підвищення безпеки використання, у тому числі забезпечення надійного контакту силових ліній.

12VHPWR12V2x6
Роз'єм 12VHPWR та 12V2x6

Що найголовніше, роз'єм 12V2x6 повинен успадкувати зворотну сумісність зі звичайним 12VHPWR, тобто не обов'язково купувати новий блок живлення до відеокарти GeForce RTX наступного покоління. Більше подробиць про 12V2x6 стане відомо після того, як PCI-SIG опублікує фінальні специфікації нового стандарту.

12V2x6

Джерела:
TechPowerUp
Igor's Lab

Обговорити в форумі (коментарів: 95)

У планах Ubisoft ремейк Black Flag та ще 10 ігор серії Assassin's Creed

Компанія Ubisoft планує безліч проєктів по своїй головній франшизі Assassin's Creed. Найближчими роками французький видавець випустить 11 ігор у цій серії, деякі з них уже в розробці, а деякі на ранній стадії планування. Останнім часом Ubisoft має серйозні фінансові проблеми. Але серія Assassin's Creed залишається головним брендом компанії, який завжди дає прибуток. Тому всі основні зусилля внутрішніх студій наразі спрямовані на розвиток цієї франшизи.

Повний список запланованих ігор такий:

  • Assassin's Creed Mirage (одиночна гра) — виходить 12 жовтня 2023;
  • Assassin's Creed Nexus (гра для VR) — виходить у 2023 році;
  • Assassin's Creed Codename Jade (мобільна гра) — очікується у 2023 році;
  • Assassin's Creed Codename Red (одиночна гра) — приблизно 2024;
  • Assassin's Creed Codename Hexe (одиночна гра) — очікується у 2025/2026 році;
  • Assassin's Creed Codename Invictus (мультиплеєрна гра) — очікується у 2025/2026 році;
  • Assassin's Creed Codename Nebula (одиночна гра, на етапі концепту);
  • Assassin's Creed Codename Raid (мультиплеєрна гра, на етапі концепту);
  • Assassin's Creed Codename Echoes мультиплеєрна гра, на етапі концепту);
  • Assassin's Creed Nexus 2 (гра для VR, обговорюється всередині компанії);
  • Assassin's Creed Black Flag Remake.

Цікаво, що в планах відразу кілька самостійних багатокористувацьких ігор, хоча раніше мережеві режими часто доповнювали основну сюжетну гру. Проєкт під кодовою назвою Nebula розробляється Ubisoft Sofia, а події гри розгорнуться одразу у трьох сеттингах — Індія, Імперія Ацтеків та Середземномор'я. Проєкт Raid це концепт кооперативної гри на чотирьох гравців від Ubisoft Chengdu. Проєкт Echoes створюється студією Ubisoft Annecy, яка раніше допомагала Massive Entertainment у розробці The Division 2, гра використовуватиме хмарну технологію Ubisoft Scalar.

Що стосується ремейку Black Flag, то він отримав зелене світло, але поки навіть не зрозуміло в якому форматі буде проєкт — ремастер чи повноцінний ремейк. Відомо, що над оновленою версією працюватиме студія Ubisoft Singapore, яка багато років працювала над багатостраждальним піратським екшеном Skull and Bones. Також у розробці допомагатимуть автори оригіналу з Ubisoft Montreal.

Джерело:
Insider-gaming

Обговорити в форумі (коментарів: 17)