Процесори Intel Core 14-го покоління (Raptor Lake Refresh) можуть вийти у середині жовтня

Стала відома приблизна дата запуску наступного покоління процесорів Intel, відомого під кодовою назвою Raptor Lake Refresh. Китайське видання ECSM говорить про реліз десктопних чипів Core 14-го покоління на 42-му тижні цього року, який припадає на період з 17 по 23 жовтня. Спочатку будуть представлені оверклокерські моделі K-серії, а пізніше варіанти із заблокованим множником.

Вважається, що оновлені процесори Raptor Lake будуть підтримуватись усіма наявними материнськими платами LGA1700 з останньою версією BIOS. Винятком стане Core i7-14700K, який використовуватиме нову конфігурацію з 8 продуктивних та 12 енергоефективних ядер, і для нього може знадобитися спеціальна нова прошивка.

ECSM також згадує про платформу наступного покоління під назвою Arrow Lake. Це буде справжнє оновлення та нова архітектура у настільному сегменті з новим сокетом (ймовірно, LGA1851). Згадуються нові чипсети материнських плат Intel Z890, B860 та H810. А ось хаб H870 поки що не планується.

Зазначимо, що торік ECSM відзначилися точними даними про запуск Raptor Lake у жовтні замість запланованого вересневого анонсу. Тому нова інформація щодо термінів старту Raptor Lake Refresh може бути доволі точною.

Джерело:
Videocardz

Обговорити в форумі (коментарів: 70)

MSI планує випустити тонку GeForce RTX 4060 Ti 16GB Gaming X Slim

Днями ми розповідали, що партнери Nvidia не зацікавлені у випуску старшої версії GeForce RTX 4060 Ti з 16 гігабайтами пам'яті. Висока ціна таких відеокарт робить їх сумнівною покупкою, особливо за невеликої різниці у вартості відносно GeForce RTX 4070. Однак найбільші виробники все одно готують топові моделі GeForce RTX 4060 Ti 16GB. Серед них компанія MSI, яка планує представити тонку версію відеокарти. Після запуску RTX 40-ї серії покупці звикли до масивних чотирислотових кулерів у старших моделей та трислотових кулерів у простіших відеокарт. MSI GeForce RTX 4060 Ti 16GB Gaming X Slim White виділятиметься на загальному тлі малою товщиною у два слоти та білим дизайном.

Нова відеокарта MSI нагадує типового представника серії Gaming, але у більш компактному форматі. При потужності відеокарти до 200 Вт використання двослотового кулера не буде проблемою, і кінцевий продукт зможе зберегти хороші температурні та шумові характеристики.

Також варто відзначити, що білий дизайн надає відеокарті солідного вигляду. Для тих, хто не обмежений у фінансах, візуальний стиль може стати одним з аргументів на користь покупки.

Офіційний старт продажів відеокарт GeForce RTX 4060 Ti з 16 гігабайтами пам'яті заплановано на 18 липня. Рекомендована ціна від Nvidia на такі версії складає 499 доларів. Але топові варіанти з 16 ГБ будуть ще дорожчими. Згідно з чутками старші версії ASUS ROG Strix можуть виявитися дорожчими за дешеві GeForce RTX 4070. Можна припустити, що MSI Gaming X Slim White буде не сильно відрізнятися в ціні.

Джерело:
Videocardz

Обговорити в форумі (коментарів: 38)

Нове підтвердження акції AMD з безплатним Starfield для покупців процесорів та відеокарт

Нещодавно ми писали, що на торговому майданчику Newegg з'явилася спеціальна сторінка для спільної акції AMD та Bethesda. У комплекті із певними процесорами покупці зможуть отримати безплатну копію гри Starfield. Тепер надійшло підтвердження запуску акції від тайванського підрозділу AMD. Згідно з інформацією з тайванського сайту, акція проходитиме з 11 липня по 30 вересня і поширюється вона не тільки на процесори AMD Ryzen 7000, але й на відеокарти сімейства RDNA 3 та RDNA 2.

Повний список продуктів наведено нижче. Акційні процесори починаються з Ryzen 5 7700, а відеокарти з Radeon RX 6600. Тобто подарунковий Starfield буде доступний для всіх покупців актуальних відеокарт AMD, за винятком ультрабюджетних рішень серії RX 6500/6400. Покупці дорожчих продуктів отримають Starfield Premium Edition, що передбачає можливість грати за 5 днів до офіційного релізу. Покупці дешевших продуктів отримають стандартне видання.

Гра офіційно стартує 6 вересня цього року. Це один із найбільш довгоочікуваних ігрових проєктів року й хороший стимул для покупки нової відеокарти Radeon. Раніше було оголошено про співпрацю AMD та Bethesda для оптимізації гри під процесори Ryzen та графічні карти Radeon. Відомо, що у грі буде технологія масштабування AMD FSR 2.

Чекаємо на офіційний старт акції.

Джерело:
videocardz

Обговорити в форумі (коментарів: 16)