Acer випустила нові відеокарти Predator BiFrost, включаючи Radeon RX 7600

Компанія Acer продовжує розширювати асортимент відеокарт під власним брендом. Сьогодні стало відомо про випуск ще трьох моделей лінійки Predator BiFrost, включаючи перші рішення на графічних процесорах AMD. Йдеться про наступні новинки: Predator BiFrost Arc A750 OC, Radeon RX 7600 8G та Radeon RX 7600 8G OC.

Acer Predator BiFrost

Характерною рисою відеокарт серії Acer Predator BiFrost є система охолодження із двома видами вентиляторів. Як і випущена раніше Predator BiFrost Arc A770 OC, новинки займуть у системному блоці два слоти розширення, при цьому в карт Radeon RX 7600 на торці розпаяно один 8-контактний роз'єм додаткового живлення замість двох. Специфікації пристроїв наведено у таблиці нижче.

Acer Predator BiFrost

Що стосується ціни новинок, то наразі відома орієнтовна вартість у тайванських магазинах. Відеокарта Acer Predator BiFrost Arc A750 OC буде доступна приблизно за 258 доларів США, модель Predator BiFrost Radeon RX 7600 8G оцінена в $274, а за OC-версію доведеться викласти близько $290.

Acer Predator BiFrost

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 24)

Оголошено системні вимоги Ratchet & Clank: Rift Apart

Студія Nixxes Software оголосила системні вимоги Ratchet & Clank: Rift Apart, а також розкрила деякі особливості ПК-версії гри. Зокрема, вона підтримуватиме технологію DirectStorage 1.2 з можливістю розпакування ресурсів силами GPU, а також ефекти на базі трасування променів. До речі, раніше було оголошено, що у грі будуть доступні технології масштабування Nvidia DLSS 3, AMD FSR 2 та Intel XeSS.

Ratchet & Clank: Rift Apart

Системні вимоги Ratchet & Clank: Rift Apart можна назвати помірними. Наприклад, для гри з мінімальними налаштуваннями якості графіки в роздільній здатності 720p буде достатньо комп'ютера на базі Core i3-8100 або Ryzen 3 3100 з графікою рівня GeForce GTX 960 або Radeon RX 470. Щоправда, частота кадрів складе приблизно 30 к/с.

Для 60 кадрів в секунду при роздільній здатності Full HD знадобиться відеокарта на кшталт GeForce RTX 2060 або Radeon RX 5700, а щоб насолодитися трасуванням променів в 1440p рекомендується 3D-прискорювач GeForce RTX 3070, Radeon RX 6800 XT або потужніший.

Ratchet & Clank: Rift Apart

Черговий ексклюзив Sony з'явиться на персональних комп'ютерах 26 липня. В Steam попереднє замовлення на Ratchet & Clank: Rift Apart обійдеться у 1699 гривень.

Обговорити в форумі (коментарів: 69)

ASRock представила материнські плати Z790 Taichi Lite та B650E Taichi Lite

ASRock розширила асортимент материнських плат за рахунок моделей Z790 Taichi Lite та B650E Taichi Lite для процесорів Intel LGA1700 та AMD AM5 відповідно. Це оновлені варіанти плат Z790 Taichi та B650E Taichi. Як підкреслює вендор, новинки мають ті ж функціональні можливості, що й старі моделі, але при цьому виділяються простішим дизайном й меншою кількістю елементів RGB-підсвічування.

Z790 Taichi Lite

До головних особливостей системних плат ASRock Z790/B650E Taichi Lite компанія відносить 24-фазний блок VRM для напруги Vcore, підтримку PCI Express 5.0 та широкий набір інших інтерфейсів, включаючи USB4. Також можна відзначити просунуту аудіопідсистему на базі Realtek ALC4082, 2,5-гігабітний Ethernet та бездротовий модуль Wi-Fi 6E.

B650E Taichi Lite

Щодо ціни та дати релізу материнських плат ASRock Z790/B650E Taichi Lite інформації, на жаль, поки не надходило. З детальними специфікаціями новинок можна ознайомитись за посиланнями у першому абзаці.

Обговорити в форумі (коментарів: 14)

Palit GeForce RTX 4060 Dual та StormX виконані у форматі карт розширення PCI-E 4.0 x8

Молодші відеокарти Nvidia Ada Lovelace використовують вісім ліній інтерфейсу PCI Express 4.0, проте виробники вважають за краще оснащувати їх повнорозмірним PCI-E x16, у якого працює лише половина ліній. У таких умовах моделі GeForce RTX 4060 Dual та StormX від компанії Palit можна назвати чимось незвичайним.

Palit GeForce RTX 4060

Вищезгадані відеокарти отримали укорочений інтерфейс PCI Express 4.0 x8. На продуктивності новинок це ніяк не позначається, але, наприклад, дозволяє встановити їх у слот розширення PCI-E x8, якщо він є на материнській платі. В іншому перед нами цілком звичні 3D-прискорювачі GeForce RTX 4060, обладнані двослотовими системами охолодження з одним і двома вентиляторами.

Palit GeForce RTX 4060

Що стосується причин, з яких вендори продовжують оснащувати карти GeForce RTX 4060 (Ti) повнорозмірним PCI Express x16, то до головних закордонні колеги відносять посилення конструкції, яке особливо важливо при використанні масивних систем охолодження. Ймовірно, виробники також хочуть зберегти зовнішній вигляд своїх продуктів, адже відеокарти класу GeForce x60 останні п'ятнадцять років використовували всі 16 ліній PCI-E.

Palit GeForce RTX 4060

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 36)

Ілон Маск запустив проект xAI для розробок у сфері ШІ

Офіційно оголошено про запуск компанії xAI, яка займатиметься вивченням та розробками у сфері штучного інтелекту. На сайті проєкту зазначено, що мета xAI — зрозуміти справжню природу Всесвіту. І поки не дуже ясно, що ховається за таким пафосним формулюванням.

Зображення Wccftech.com

Генеральний директор компанії відомий Ілон Маск. До проєкту залучено фахівців з DeepMind, OpenAI, Google Research, Microsoft Research, Tesla та Університету Торонто. Примітно, що до команди увійшов Ден Хендрікс з організації Center for AI Safety, яка займається питаннями безпеки ШІ та попереджає про ризики швидкого розвитку ШІ, що може стати причиною зникнення людства. І сам Ілон Маск неодноразово заявляв про потенційну небезпеку розвиненого ШІ.

Команда обіцяє відповісти на запитання користувачів під час трансляції у Twitter Spaces, яка відбудеться 14 липня. Ймовірно після цього цілі та завдання даного стартапу стануть більш ясними.

Обговорити в форумі (коментарів: 21)

Опубліковано системні вимоги Atlas Fallen

Розробники з Deck13 надали рекомендації щодо конфігурацій ПК для гри Atlas Fallen. Це видовищний екшен про битви з легендарними монстрами та занепалими богами у світі, що вмирає. У грі буде рольова система, і ви зможете комбінувати різні навички та бойові вміння.

Раніше автори гри випустили хардкорну дилогію The Surge з елементами серії Dark Souls. Можна припустити, що новий проєкт по складності буде на такому ж рівні.

А ось системні вимоги у гри помірні. Atlas Fallen вимагає потужного процесора, але задовольняється старими відеокартами. Для 60 к/с у Full HD рекомендується система на базі AMD Ryzen 5 3600, при цьому достатньо GeForce GTX 1070 або Radeon RX 5700 XT. Для встановлення потрібно лише 35 ГБ вільного місця на накопичувачі.

Мінімальна конфігурація (30fps/1080p/Low):

  • OC: Windows 10 64 біт;
  • процесор: Intel Core i5-6600K або AMD Ryzen 3 1200;
  • оперативна пам'ять: 8 ГБ;
  • відеокарта: GeForce GTX 1050 Ti або Radeon RX 470;
  • API Vulkan;
  • 35 ГБ для встановлення.

Рекомендована конфігурація (60fps/1080p/Very High):

  • OC: Windows 10 64 біт;
  • процесор: Intel Core i7-9800X або AMD Ryzen 5 3600;
  • оперативна пам'ять: 16 ГБ;
  • відеокарта: GeForce GTX 1070 або AMD Radeon RX 5700 XT;
  • API Vulkan;
  • 35 ГБ для встановлення (SSD).

Atlas Fallen виходить 10 серпня 2023 року. В українському Steam гру можна придбати за 1099 грн.

Обговорити в форумі (коментарів: 11)

AMD випустила FidelityFX SDK 1.0, який включає усі технології FidelityFX

Компанія представила набір засобів розробки FidelityFX SDK 1.0 для інтеграції технологій FidelityFX в ігрові проєкти. Це єдиний пакет для всіх технологій AMD FidelityFX, який містить усі необхідні бібліотеки.

Гравцям насамперед знайоме масштабування AMD FidelityFX Super Resolution (FSR), яке є альтернативою Nvidia DLSS. Але в рамках цієї платформи доступно багато інших технологій:

  • AMD FidelityFX CACAO (FidelityFX Ambient Occlusion) 1.3 – оптимізований алгоритм глобального затінення;
  • AMD FidelityFX CAS 1.1 – популярний фільтр різкості, який використовується спільно з FSR;
  • AMD FidelityFX LPM (FidelityFX HDR Mapper) 1.3;
  • AMD FidelityFX Parallel Sort 1.2;
  • AMD FidelityFX SPD (FidelityFX Downsampler) 2.1;
  • AMD FidelityFX SSSR (FidelityFX Screen Space Reflections) 1.4 та AMD FidelityFX Denoiser 1.2;
  • AMD FidelityFX Variable Shading 1.1;
  • AMD FidelityFX Hybrid Reflections 1.1;
  • AMD FidelityFX Hybrid Shadows 1.1.

Також до SDK додані абсолютно нові технології:

  • AMD FidelityFX Blur 1.0 для оптимізованих ефектів розмиття;
  • AMD FidelityFX Depth of Field 1.0 для високоякісного ефекту глибини різкості;
  • AMD FidelityFX Lens 1.0 для лінзових ефектів (хроматична аберація, віньєтка, зернистість).

AMD FidelityFX SDK 1.0 викладений у вільний доступ на GitHub.

Джерело:
AMD GPUOpen

Обговорити в форумі (коментарів: 7)

З'явилася велика демонстрація Test Drive Unlimited: Solar Crown

Компанія Nacon та розробники з KT Racing показали геймплей гри про перегони у відкритому світі Test Drive Unlimited: Solar Crown. У цьому проєкті гравці можуть поринути у віртуальний Гонконг, де на них чекає безліч перегонових змагань. Розробники обіцяють великий автопарк із дорогими автомобілями преміального рівня та ретельно відтворений острів Гонконг. У грі будуть дві фракції, і ми зможемо відвідувати їхні штаб-квартири. Для цього гра дозволяє безпосередньо керувати водієм, коли він залишає свій автомобіль.

Гра нагадує чергову варіацію Forza Horizon, тільки виглядає біднішою та скромнішою. Test Drive Unlimited: Solar Crown спочатку планували випустити у 2022 році, потім перенесли на цей рік, а тепер заявлено про реліз у 2024 році. Наприкінці цього місяця планується перше закрите бета-тестування.

Test Drive Unlimited: Solar Crown виходить для PC, PlayStation 5 та Xbox Series S|X. У гри вже є сторінка в Steam.

Обговорити в форумі (коментарів: 25)