Gigabyte готує низькопрофільну GeForce RTX 4060 з трьома вентиляторами

Gigabyte Technology готує до релізу цікаву модифікацію 3D-прискорювача GeForce RTX 4060. Новинка буде виконана у форматі низькопрофільної карти розширення та при цьому зможе похвалитися системою охолодження з трьома вентиляторами. Це перша відеокарта Nvidia Ada Lovelace у такому форматі.

Gigabyte GeForce RTX 4060

Детальні специфікації нової Gigabyte GeForce RTX 4060 в цей час не розкриваються. Але, наприклад, відомо, що вона буде трохи довшою за материнську плату типорозміру Mini-ITX (тобто більш як 170 мм), а в задній частині у неї розпаяний 8-контактний роз'єм додаткового живлення. Нагадуємо, що для GeForce RTX 4060 характерний 115-ватний рівень TGP. Для виведення зображення можна скористатися портами HDMI 2.1 (x2) та DisplayPort 1.4 (x2).

Gigabyte GeForce RTX 4060

Gigabyte GeForce RTX 4060

Враховуючи, що портал VideoCardz вже роздобув перші зображення новинки Gigabyte, офіційний анонс низькопрофільної GeForce RTX 4060 не забариться.

Gigabyte GeForce RTX 4060

Обговорити в форумі (коментарів: 26)

Ентузіаст створив компактну GeForce RTX 3060 у стилі Founders Edition

Користувач Clashmains_2 в одній із гілок Reddit поділився своїм проєктом компактної відеокарти Mini-ITX у стилі Nvidia Founders Edition. За основу він взяв модель Gainward RTX 3060 Pegasus.

Далі було розроблено кожух, який роздрукований на 3D-принтері. Також рідний 90-мм вентилятор був замінений на ефективніший Noctua діаметром 92 мм.

У результаті вийшла відеокарта, що виглядає як еталонна версія Founders Edition від Nvidia. Хоча сама Nvidia ніколи не випускала настільки компактних відеокарт референсного дизайну в серії Founders Edition.

Користувач зазначає, що робочі температури у модифікованої версії не відрізняються від тих, що були з оригінальним кожухом. Однак PLA-пластик, з якого надруковано корпус, починає деформуватися при температурі 60 градусів. Тому для майбутніх проєктів автор планує використати інші матеріали.

Джерело:
Reddit

Обговорити в форумі (коментарів: 15)

Оверклокер Splave розігнав ASUS RTX 4090 ROG Matrix до 4230 МГц

Нещодавно ми писали про перегони за 4 ГГц на GeForce RTX 4090. Між відомими оверклокерами розгорнулося справжнє змагання за право першим подолати рубіж 4 ГГц на GPU. І першим це зробив американський оверклокер Аллен Джолайберсач, відомий під псевдонімом Splave. Він «вичавив» 4020 МГц з ASUS GeForce RTX 4090 ROG Matrix, використовуючи екстремальне охолодження за допомогою рідкого азоту. На цій частоті навіть удалося пройти деякі прості тести (GPUPI). Інший оверклокер Cens, який раніше підійшов до 4 ГГц, зумів зафіксувати рекорд у 4090 МГц на відеокарті Colorful RTX 4090 Colorful iGame LAB, але без верифікації в 3D-тестах.

Це підштовхнуло Splave повернути собі першість. Він поділився новим скриншотом, на якому встиг зафіксувати вражаючу частоту графічного чипа 4230 МГц. Але це розгін виключно заради частоти, оскільки жодного 3D-тесту пройдено не було.

Також Splave встановив нові рекорди у бенчмарках SuperPosition 1080p та SuperPosition 8K при частоті GPU 3915 МГц та 3880 МГц. Ці рекорди пройшли офіційну валідацію Hwbot.org.

Джерело:
Wccftech.com

Обговорити в форумі (коментарів: 22)

AMD уточнила чим відрізняються мобільні процесори Ryzen 7040H та 7040HS

Компанія AMD нарешті пояснила, у чому різниця між гібридними процесорами Ryzen 7040H та Ryzen 7040HS для ноутбуків. Якщо, наприклад, мобільні Ryzen 5000H та Ryzen 5000HS відрізнялися за рівнем TDP (45 та 35 Вт відповідно), то нові APU мають практично ідентичні характеристики. З'ясувалося, що головна відмінність криється у регіональній доступності.

Ryzen 7040H

Процесори AMD Ryzen 7040H можна буде зустріти виключно в ноутбуках для китайського ринку, тоді як Ryzen 7040HS є основою лептопів, які постачаються в інші куточки планети. Обидві лінійки пропонують до восьми ядер Zen 4, графічний блок RDNA 3-го покоління, що налічує до 12 Compute Units, та характеризуються номінальним TDP від 35 до 54 Вт. У деяких ноутбуках на Ryzen 7040H, як зауважили зарубіжні колеги, відсутня дискретна графіка, проте теплопакет процесора збільшений до 65 Вт.

Ryzen 9 7940H
Оновлена сторінка з характеристиками Ryzen 9 7940H

Нагадуємо, що минулого року компанія AMD перейшла на нову схему маркування мобільних процесорів, намагаючись зробити модельний ряд більш зрозумілим пересічному користувачеві.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 5)

Озвучено дату виходу Banishers: Ghosts of New Eden від розробників Vampyr та Life Is Strange

Французька студія Don't Nod працює над сюжетною рольовою грою Banishers: Ghosts of New Eden. Головні герої Антея Дуарте та Ред Мак Райт — закохана пара та мисливці за привидами. Після того, як Антея сама стала привидом, вони шукають спосіб, щоб врятувати її з цього відчайдушного становища. Як і в інших іграх цієї команди, основний акцент зроблено на потужне сюжетне оповідання. На гравців чекають складні моральні вибори, де вони визначають долю інших людей і змушені жертвувати ними заради коханої.

Banishers: Ghosts of New Eden є сюжетною рольовою грою, але виразної демонстрації ігрового процесу досі не було. У новому короткому трейлері гри озвучено дату виходу проєкту. Реліз заплановано на 7 листопада цього року. Banishers: Ghosts of New Eden буде доступна на PC, PlayStation 5, Xbox Series X та Xbox Series S.

Студія Don't Nod відома за такими іграми, як дилогія Life Is Strange та вампірський рольовий екшен Vampyr. Хоча останні їхні ігри Tell Me Why і Twin Mirror вже не здобули широкої популярності та були прохолодніше зустрінуті гравцями.

Анонсовано перевидання Stronghold: Definitive Edition

FireFly Studios планує випустити оновлену версію класичної стратегії Stronghold 2001 року. У новому виданні буде покращено графіку, перезаписано озвучку і навіть обіцяно деякі покращення в ігровому процесі.

Оцінити зміни можна в анонсуючому трейлері. Картинка буде адаптована під високу роздільну здатність, покращено всі ролики. Але в цілому гра, як і раніше, виглядає застарілою, і це розвага для старих фанатів. У Stronghold: Definitive Edition буде оновлена сюжетна кампанія з 14 основними місіями та 10 новими завданнями. Буде мультиплеєр та редактор карт.

Гра виходить 7 листопада цього року в Steam.

Обговорити в форумі (коментарів: 17)