Китайська компанія Denglin випускатиме GPU для обчислень ШІ

Періодично ми бачимо новини про спроби окремих китайських компаній вийти на ринок графічних прискорювачів. Наприклад, Moore Threads пропонує дві моделі MTT S80 і MTT S70, які орієнтовані на ігровий сегмент ринку. Але поки що головною проблемою цих рішень є оптимізація під безліч сучасних ігор. Іншим важливим напрямком, де використовуються GPU, стає навчання штучного інтелекту.

Цими днями шанхайський стартап Denglin Technology оголосив про отримання великих інвестицій від Китайського інвестиційного фонду інтернет-комунікацій, створеного при Міністерстві фінансів Китаю. Компанія заснована у 2017 році та спеціалізується на високопродуктивних обчисленнях з використанням GPU. Компанія має свою архітектуру, яка сумісна з моделями програмування OpenCL та CUDA.

Виробник вже представив чотири продукти на базі своєї архітектури — від ігрових моделей до прискорювачів обчислень ШІ під назвою Goldwasser. Цікаво, що Goldwasser випускаються у формфакторі MXM3.1 для мобільних систем. Топовий Goldwasser UL64 забезпечує тензорну продуктивність до 64 TOPS та 16 TFLOPS в операціях подвійної точності при потужності 15 Вт. До речі, у старого флагмана Nvidia GeForce GTX 1080 Ti обчислювальний потенціал 11 TFLOPS при 250 Вт.

Масове виробництво графічних чипів від Denglin розпочнеться цього року. Виробник має шанси на успіх, оскільки попит на обчислювальні системи для ШІ зростає, його не можуть задовольнити основні світові постачальники, а США вводить обмеження на постачання потужних прискорювачів Nvidia.

Denglin Technology є однією з 13 компаній у Китаї, які ведуть розробку GPU. Така конкуренція за умов великого внутрішнього ринку може стати поштовхом до серйозного прогресу у цій сфері.

Джерело:
Wccftech

Обговорити в форумі (коментарів: 14)