Intel очікує, що процесори Arrow Lake-S будуть на 6-21% швидше за Raptor Lake-S

Веб-видання Igor's Lab опублікувало нову порцію внутрішніх слайдів Intel, на яких розкривається швидкодія майбутніх настільних чипів. Процесорний гігант порівнює Core i9-13900K з аналогічними 24-ядерними/32-потоковими рішеннями сімейств Raptor Lake-S Refresh та Arrow Lake-S при параметрах енергоспоживання PL1 та PL2 у 250-253 Вт.

Intel Arrow Lake-S

Офіційний дебют чипів Intel Raptor Lake-S Refresh відбудеться цієї осені. Вони сформують лінійку Core 14-го покоління та підтримуватимуться материнськими платами LGA1700 (за умови оновлення прошивки UEFI). У випадку флагмана Raptor Lake-S Refresh приріст швидкодії щодо Core i9-13900K становитиме скромні 1-4% залежно від бенчмарку. Разом з цим молодші моделі отримають збільшення продуктивності за рахунок більшої кількості ядер.

Intel Arrow Lake-S

Intel Arrow Lake-S

З іншого боку, настільні процесори Core 15-го покоління (Arrow Lake-S) зможуть похвалитися помітнішим приростом продуктивності. Intel прогнозує збільшення швидкодії на 6-21% залежно від задачі за однакової кількості x86-ядер. До того ж продуктивність інтегрованої графіки має зрости більш ніж удвічі щодо Core i9-13900K.

Intel Arrow Lake-S

У продаж чипи Intel Core 15-го покоління (Arrow Lake-S) мають надійти наступного року разом із платформою LGA1851. Очікується, що з переходом на новий сокет зміниться висота кришки CPU щодо поверхні материнської плати. Тобто для використання випущених раніше систем охолодження буде потрібний новий монтажний комплект.

Обговорити в форумі (коментарів: 134)

GeForce RTX 4060 Ti з 16 ГБ пам'яті коштуватимуть до 600 доларів

Наближається старт продажів GeForce RTX 4060 Ti зі збільшеним обсягом пам'яті. Очікується, що ці моделі надійдуть ринку вже завтра. Раніше були неприємні чутки щодо вартості ASUS ROG Strix. Тепер китайський сайт IT Home вкотре підтверджує, що цінник на нові моделі буде дуже високий.

У звичайної GeForce RTX 4060 Ti з 8 ГБ пам'яті рекомендована ціна 399 доларів, модифікація з 16 ГБ отримає рекомендовану ціну 499 доларів. Але китайський ресурс пише, що топові версії GeForce RTX 4060 Ti з 16 ГБ коштуватимуть до 600 доларів. При цьому Nvidia навіть не планує референсну версію цієї моделі, і ціноутворення переважно залежить від партнерів. А переплата 100 доларів за покращену модифікацію з гарним охолодженням, підсвічуванням та високими частотами — цілком реальна.

Нова версія GeForce RTX 4060 Ti може стати найневигіднішою покупкою в лінійці Ada Lovelace, оскільки рекомендована ціна на старшу модель GeForce RTX 4070 якраз стартує з позначки у 599 доларів. У GeForce RTX 4070 потужніший GPU, хоча обсяг пам'яті менше — лише 12 ГБ.

Джерело: IT Home

Обговорити в форумі (коментарів: 81)

Microsoft і Sony підписали угоду, згідно з якою Call of Duty продовжить виходити на PlayStation

Компанія Microsoft усуває останні перешкоди для поглинання Activision Blizzard. Нещодавно суд виніс рішення на користь Microsoft за підсумками тривалого судового розгляду з Федеральною торговою комісією США. Також серйозним опонентом була компанія Sony, яка у публічній сфері всіляко перешкоджала угоді. Однією з причин були побоювання щодо ексклюзивності великих серій Activision Blizzard. Насамперед це стосується франшизи Call of Duty, яка має найбільшу аудиторію серед любителів шутерів.

Тепер генеральний директор Xbox Gaming Філ Спенсер заявив, що Microsoft і Sony підписали угоду, згідно з якою майбутні ігри Call of Duty, як і раніше, виходитимуть на PlayStation. Прийшло підтвердження від Sony, що термін цієї угоди 10 років.

Нова гра Call of Duty традиційно очікується у листопаді цього року. За чутками, це буде пряме продовження минулої частини з підзаголовком Modern Warfare 3.

Обговорити в форумі (коментарів: 34)