Чутки: відеокарта GeForce RTX 4060 Ti з 16 ГБ вийшла малим тиражем

Блогер із відомого каналу Moore's Law Is Dead поділився інсайдами щодо продажів нової відеокарти GeForce RTX 4060 Ti з 16 ГБ пам'яті. Ще до офіційного старту продажів багато хто висловлював сумніви в доцільності такої моделі через її високу вартість. Рекомендована ціна новинки 499 доларів, але є варіанти дорожчі за 600 доларів, що перевищує цінник GeForce RTX 4070. Схоже Nvidia та партнери розуміли перспективи GeForce RTX 4060 Ti 16GB, тому випустили нову відеокарту малим тиражем.

За даними Moore's Law Is Dead, деякі американські торгові мережі (наприклад, Micro Center) не отримали жодної такої відеокарти. Нібито в США поставлено лише 10 тисяч відеокарт, що для такого великого ринку вкрай мало. При цьому стартове постачання GeForce RTX 4090 складало від 80 до 120 тисяч штук. Навіть якщо хтось вирішить придбати собі GeForce RTX 4060 Ti з подвоєним обсягом пам'яті, не факт, що у нього це вийде. Нагадує ситуацію з дефіцитом відеокарт RTX 30-ї серії під час майнінгового буму.

Складається враження, що сама Nvidia не зацікавлена у новому продукті. Не виділені відеокарти для оглядів. На цей час немає жодного детального огляду GeForce RTX 4060 Ti 16GB від спеціалізованих видань. А перші тести від MSI розчаровують, оскільки версія з 16 ГБ не відрізняється від відеокарти з 8 ГБ.

Обговорити в форумі (коментарів: 31)

Продано 5 мільйонів копій ремейку Resident Evil 4

Компанія Capcom озвучила актуальні дані з продажів ремейку Resident Evil 4. На цей час тираж гри становить 5 мільйонів копій. Зазначимо, що 4 мільйони було досягнуто за перший місяць продажів. Минула гра Resident Evil: Village досягла тиражу 5,7 мільйона копій за 9 місяців. Так що у ремейка Resident Evil 4 є всі шанси перевершити показники Resident Evil: Village.

Ремейк Resident Evil 4 є переосмисленням гри 2005 року на новому рушії RE Engine. Гра вийшла на платформах PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series, Xbox One та на PC. Ремейк отримав добрі відгуки від гравців та профільної преси. Зараз Capcom працює над портуванням ремейку для системи віртуальної реальності PlayStation VR2.

Обговорити в форумі (коментарів: 6)

Зразок гібридного процесора AMD Strix Point «засвітив» 12 ядер Zen 5

Наступного року компанія AMD виведе на ринок сімейство гібридних процесорів Strix Point для ноутбуків. У них чипмейкер об'єднає x86-ядра Zen 5 та графічний блок із покращеною архітектурою RDNA 3-го покоління (RDNA 3+). Зараз компанія тестує інженерні зразки новинок, що підтверджує новий запис в онлайн-базі ресурсу MilkyWay@home.

AMD

Виявлений процесор носить ідентифікатор 100-000000994-03_N та, судячи з позначки Family 26 Model 32, належить саме до сімейства Strix Point. Запис підтверджує наявність 12 ядер із підтримкою технології SMT. За наявною інформацією, у нових APU чипмейкер перейде на архітектуру з різнорідними ядрами, об'єднавши ядра Zen 5 та Zen 5c. Ймовірно, буде використано комбінацію чотирьох Zen 5 + восьми Zen 5c або восьми Zen 5 + чотирьох Zen 5c.

AMD

До планів AMD, якщо вірити неофіційним джерелам, також входить випуск сімейства гібридних чипів Strix Halo. Вони запропонують до 16 ядер Zen 5, а також потужний графічний блок RDNA 3+ на 40 Compute Units та 256-бітний контролер пам'яті LPDDR5X. Більше подробиць про них стане відомо з наближенням до офіційного анонсу.

AMD

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 10)

MSI поділилася ігровими тестами 16-гігабайтної GeForce RTX 4060 Ti

Micro-Star International поділилася інформацією про продуктивність GeForce RTX 4060 Ti з 16-гігабайтним відеобуфером. У рамках вчорашньої трансляції MSI Insider представники вендора випробували модель GeForce RTX 4060 Ti Gaming X Slim 16G у кількох популярних іграх.

RTX 4060 Ti 16GB

За результатами тестів 16-гігабайтна GeForce RTX 4060 Ti виявилася трохи повільнішою за варіант з 8 ГБ пам'яті, втім, невелику різницю в показниках можна списати на похибку. Однак це пояснює, чому AIB-партнери Nvidia не стали морочитися з розсилкою прес-семплів GeForce RTX 4060 Ti 16GB. Її продуктивність практично повністю відповідає 8-гігабайтному варіанту, тоді як ціна в деяких випадках виявляється вищою, ніж у GeForce RTX 4070.

RTX 4060 Ti 16GB

Нагадаємо, відеокарта GeForce RTX 4060 Ti 16GB використовує ту ж конфігурацію графічного процесора, що й 8-гігагайбна модифікація. Вона отримала 4352 ядра CUDA та 128-бітну шину пам'яті, через яку GPU взаємодіє з 16-гігабайтним буфером GDDR6. Рекомендована ціна відеокарти починається з 499 доларів проти $399 у 8-гігабайтного варіанта.

Обговорити в форумі (коментарів: 23)

Overwatch 2 та інші ігри Blizzard з'являться у Steam

Приємна новина для тих, хто зберігає вірність ігровому сервісу Steam. Незабаром у цьому магазині з'явиться багатокористувацька гра Overwatch 2. Президент Blizzard Майк Ібарра в офіційній заяві сказав, що компанія реагує на запити спільноти, тому продовжить співпрацю з Valve. Це прямий натяк на появу інших ігор у Steam.

Останні роки ігри Blizzard продавалися лише через сервіс Battle.net. І це найстаріший цифровий ігровий сервіс, перша версія якого була запущена далекого 1996 року. Однак Steam має найбільшу базу гравців, яка стабільно зростає. З 2018 року Activision Blizzard намагалася зробити серію Call of Duty ексклюзивом Battle.net, але торік повернула серію у Steam разом із релізом Call of Duty: Modern Warfare II.

10 серпня у сервісі Valve з'явиться Overwatch 2. Наступними релізами на цій платформі можуть стати Diablo IV та Diablo II: Resurrected. Під питанням лише Steam-реліз MMO World of Warcraft, можливо для Blizzard це надто радикальний крок. Зазначимо, що вихід ігор у Steam не скасовує необхідність в наявності облікового запису Battle.net. Він потрібен для функціонування всіх мережевих сервісів.

Джерело:
Wccftech

Обговорити в форумі (коментарів: 25)

Resident Evil 9 може вийти у 2025 році

Компанія Capcom продовжує активно розвивати франшизу Resident Evil, яка приносить стабільний дохід. В цьому році вийшов успішний ремейк Resident Evil 4. Ходячи чутки про розробку ремейку Resident Evil Code: Veronica. Очевидно, що також йде робота над повноцінною новою частиною. Інсайдер Dusk Golem стверджує, що Resident Evil 9 буде анонсовано наступного року, а вийде у 2025 році. А за даними інших інсайдерів головним героєм нової частини буде Кріс Редфілд.

Раніше Dusk Golem відзначався вірною інформацією щодо інших ігор серії, так що цей слух може бути близьким до реальності. При цьому варто відзначити, що Capcom зараз випускає по одній великій грі Resident Evil щорічно. Тому навряд чи 2024 рік пройде без релізу якогось ремейку чи перевидання. У найближчих планах Capcom доповнення Separate Ways для Resident Evil 4 та портування гри для системи віртуальної реальності PS VR2.

Джерело:
Wccftech

Обговорити в форумі (коментарів: 8)