Ентузіасти модифікували Nintendo Switch для запуску сучасних комп'ютерних ігор

YouTube-канал Geekerwan провів дуже цікавий експеримент із портативною ігровою консоллю Nintendo Switch. Ентузіасти модифікували пристрій, спочатку встановивши на нього операційну систему Android, а потім випробували його ігрові можливості під управлінням OC Ubuntu. Все це доповнював розгін оперативної пам'яті, а також CPU- та GPU-блоків однокристальної системи Nvidia Tegra X1.

Nintendo Switch

Нагадаємо, Nintendo Switch офіційно дебютувала у березні 2017 року. Вона базується на SoC Tegra X1 у конфігурації з чотирма ARM-ядрами Cortex-A57, чотирма Cortex-A53 та графічним модулем Maxwell з 256 ядрами CUDA. Пристрій оснащений чотирма гігабайтами оперативної пам'яті LPDDR4. До речі, цю ж однокристальну систему Nvidia використовує у телевізійних приставках Shield TV.

Nintendo SwitchNintendo Switch

Мабуть, найцікавішою частиною експерименту став запуск ігор для персональних комп'ютерів, включаючи Titanfall 2, God of War та GTA V. На жаль, частота кадрів залишає бажати кращого. Воно й не дивно з огляду на те, що однокристальна система Nvidia Tegra X1 була представлена ще в січні 2015-го. Але той факт, що ентузіастам взагалі вдалося запустити сучасні ігри, вражає.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 17)

Нові трейлери Mortal Kombat 1

Студія NetherRealm випустила кілька нових відео Mortal Kombat 1 спеціально для заходу San Diego Comic-Con 2023. Нагадаємо, що нова частина є переосмисленням та перезапуском легендарної серії файтингів.

Перший трейлер присвячений бійцям фракції Умгаді, котрі захищають королівську родину.

Друге відео демонструє бійців, які будуть доступні у доповненні Kombat Pack fighters. Серед них персонажі Хоумлендер та Омнімен з популярних коміксових всесвітів про супергероїв.

Mortal Kombat 1 буде доступна з 19 вересня на PC, PlayStation 5, Xbox Series і Nintendo Switch. В українському Steam стандартну версію можна замовити за 1899 грн. Раннє замовлення дає доступ до бета-тестування та дозволяє грати за Шан Цунга. Mortal Kombat 1 Premium Edition з додатковим контентом та бійцями коштує 2599 грн.

Обговорити в форумі (коментарів: 40)

AMD Ryzen Threadripper Pro 7985WX отримав 64 ядра Zen 4

Найближчими місяцями асортимент процесорів AMD Zen 4 поповниться чипами Ryzen Threadripper 7000 (Storm Peak) для робочих станцій. Вони увійдуть до складу нової high-end платформи та є відповіддю на випущені на початку року CPU Intel Xeon W-2400/3400. Одна з новинок AMD днями була помічена у базі даних PugetSystems.

AMD Ryzen Threadripper Pro 7985WX

AMD Ryzen Threadripper Pro 7985WX працював на референсній материнській платі з кодовим ім'ям BoulderGulch-STP. Згідно з даними PugetSystems, новинка отримала 64 ядра Zen 4 та 8-канальний контролер пам'яті DDR5-5600. Тут варто додати, що AMD ніщо не заважає випустити аналог 96-ядерних EPYC 9004 (Genoa) для робочих станцій, грубо кажучи, Ryzen Threadripper Pro 7995WX.

AMD Ryzen Threadripper Pro 7985WX

Згідно з доступною інформацією, AMD готує до випуску одразу дві hign-end платформи. Перша (LGA4844) прийде на зміну sTRX4, поєднуватиме 4-канальну пам'ять DDR5, 64 лінії PCI Express 5.0 та підтримку оверклокінгу. Друга (LGA6096) стане наступницею sWRX8, зможе похвалитися 8-канальною DDR5 та 128 лініями PCI-E 5.0, але буде позбавлена можливості розгону.

Офіційна презентація нового покоління чипів AMD Ryzen Threadripper має відбутися до кінця поточного кварталу.

Джерело:
WCCFTech

Обговорити в форумі (коментарів: 1)

У Steam проходять безплатні вихідні Need for Speed Unbound

Остання гра серії Need for Speed стала безплатною на кілька днів. Спеціальна акція з безплатним доступом вже стартувала у сервісі Steam та триватиме до 24 липня. Це хороша нагода випробувати гру для тих, хто сумнівався у покупці. А якщо ви вирішите придбати Need for Speed Unbound, то зараз це можна зробити зі знижкою 70%.

Гра від Criterion Games та Electronic Arts вийшла у грудні 2022 року. У Need for Speed Unbound змішані оцінки. В основному користувачі незадоволені візуальною стилістикою та музичним супроводом. А ось самі перегони у грі називають досить непоганими та захоплюючими.

Обговорити в форумі (коментарів: 47)

Чутки: ігрова консоль PlayStation 5 Pro вийде наприкінці 2024 року

У лабораторіях Sony вирує робота над оновленою ігровою консоллю PlayStation 5. Згідно з останньою інформацією, японці узялися до створення PS5 Pro під кодовим ім'ям Trinity ще на початку 2022-го та розраховують розпочати відправку комплектів для розробників вже цього листопада. У вільний продаж пристрій має надійти ближче до кінця наступного року.


Однокристальна система PS5 з нанесеним рідким металом

Основою PlayStation 5 Pro стане однокристальна система AMD Viola. Її головною відмінністю від SoC Oberon, яка використовується в PlayStation 5, є більш сучасний графічний модуль. Він налічуватиме 30 блоків WGP (WorkGroup Processors) або 60 Compute Units (CU) з, ймовірно, архітектурою RDNA 3-го покоління. Для порівняння, звичайна PlayStation 5 пропонує 36 CU на графічній архітектурі RDNA 2.

Крім того, згадується підвищення продуктивності трасування променів та перехід на більш високошвидкісні мікросхеми GDDR6. У Pro-версії консолі пам'ять працюватиме на ефективних 18 ГГц замість 14 ГГц. Закордонні колеги також припускають, що PS5 Pro може отримати підтримку технології FidelityFX Super Resolution 3 — відповіді AMD на Nvidia DLSS 3. Втім, її терміни виходу «червоні» все ще тримають у секреті.

Джерело:
WCCFTech

Обговорити в форумі (коментарів: 158)