AMD випустила Ryzen 5 7500F — перший процесор AM5 з деактивованим iGPU

AMD надала офіційний статус процесору Ryzen 5 7500F, про який ми розповідали на початку місяця. Це перший «камінець» для платформи AM5 з деактивованим графічним ядром. У продаж він надійде вже завтра із рекомендованою ціною від 179 доларів.

AMD Ryzen 5 7500F
Фото Expreview

В арсеналі процесора Ryzen 5 7500F є шість ядер Zen 4 з підтримкою технології SMT, 32 мегабайти кеш-пам'яті третього рівня, контролери DDR5-5200 та PCI Express 5.0. Для новинки характерна тактова частота від 3,7 до 5,0 ГГц у динамічному розгоні, а також 65-ватний рівень TDP. У комплект постачання входить система охолодження AMD Wraith Stealth. Докладніші характеристики наведені на сайті чипмейкера.

AMD Ryzen 5 7500F

Тим часом в Мережі вже починають з'являтися огляди нового процесора, наприклад, від корейського веб-ресурсу QuasarZone. AMD Ryzen 5 7500F показав себе дуже непогано та за ігровою продуктивністю лише трохи поступається Ryzen 5 7600. Якщо порівнювати з рішеннями конкурента, то Ryzen 5 7500F можна вважати гідною альтернативою чипів Intel Core i5 13-го покоління.

AMD Ryzen 5 7500F

Обговорити в форумі (коментарів: 65)

Розробники Star Wars Outlaws поділилися новими подробицями про гру

Вийшло нове відео від Ubisoft, в якому розробники Star Wars Outlaws розповідають про створення світу гри. Події Outlaws розгортаються у часовий проміжок між фільмами «Імперія завдає удару у відповідь» і «Повернення джедая». Головною героїнею стане дівчина-злодійка, у якої буде свій дрон-компаньйон.

Розробкою гри займається Massive Entertainment (автори The Division), і вони використовують весь свій великий досвід створення відкритих світів для нового проєкту. Розробники намагалися не лише надихатися оригінальними фільмами, а й шукали натуру у різних куточках Землі. Наприклад, надихалися видами Танзанії та додавали до них інопланетні елементи.

Відомо, що у Star Wars Outlaws буде кілька планет із різними природними умовами. Кожну планету за розмірами можна порівняти з двома-трьома зонами з Assassin's Creed Odyssey.

Ubisoft планує випустити гру у 2024 році на PC та консолях PlayStation 5, Xbox Series X та Xbox Series S.

Обговорити в форумі (коментарів: 54)

ASUS представила серію комплектуючих Eva-02 у стилістиці Evangelion

Компанія ASUS випускає колекцію комп'ютерних комплектуючих для фанів аніме «Євангеліон». Ці продукти з'явилися в результаті співпраці з японською компанією Studio Khara, яка має права на франшизу. Усі комплектуючі виконані у червоних тонах, на них нанесено зображення робота EV-02 та персонажа Аска з мультсеріалу.

У набір ексклюзивних продуктів Evengelion входять:

  • материнська плата ROG Maximus Z790 Hero Eva-02 Edition;
  • відеокарта ROG Strix GeForce RTX 4090 Eva-02 Edition;
  • підставка для відеокарти ROG Herculx EVA-02 Edition;
  • корпус ROG Hyperion Eva-02 Edition;
  • блок живлення ROG Thor 1000W Platinum II Eva Edition;
  • система рідинного охолодження ROG Ryujin III 460 RGB Eva-02 Edition;
  • клавіатура ROG Strix Scope RX Eva-02 Edition;
  • миша ROG Gladius III Wireless Aimpoint Eva-02 Edition;
  • килимок ROG Scabbard II Eva Edition;
  • комплект панелей для миші ROG Harpe Ace Mouse Grip Tape EVA-02 Edition;
  • набір кейкапів ROG Keycap Set для RX Switches EVA-02 Edition.

Як бачимо, це повний комплект, щоб зібрати собі потужний ПК на базі Intel Core 13-ї серії з комплектуючих в єдиному стилі. За основу взято найкращі продукти сімейства ASUS ROG високої якості з хорошим охолодженням та додатковим потенціалом для розгону.

Є навіть вся необхідна периферія для робочого місця, змінні панелі та кнопки для миші й клавіатури. Бракує тільки монітора в такому ж стилі та гарнітури. Можливо, їх представлять згодом.

Зазначимо, що рік тому ASUS представила комплект компонентів у стилі Evengelion EVA-01. Відмінною рисою минулої колекції був фіолетовий колір, і там був монітор та гарнітура у фіолетовій стилістиці.

Джерело:
ASUS ROG

Обговорити в форумі (коментарів: 31)